texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Grumps 57, Buchanan61, JPearce157, Trentskies, dnnymcdnl
113945 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 97,752
hopalong 90,748
Pilothawk 80,371
John175☮ 77,777
Bigbob_FTW 67,840
JDavis7873 67,400
Derek 🐝 65,209
Mark Perry 60,995
Tritonman 59,005
facebook
Forum Statistics
Forums62
Topics782,860
Posts9,937,334
Members113,945
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Page 1 of 3 1 2 3
Running your graphs #13564022 05/19/20 07:53 PM
Joined: Jan 2006
Posts: 1,186
R
Rutster Offline OP
Extreme Angler
OP Offline
Extreme Angler
R
Joined: Jan 2006
Posts: 1,186
Does everyone leave their console graphs on all day when you are on the trolling motor? I know when people sell them they ask how many hours?? Other than networking with the front graph what are the reasons to keep them turned on? Hope I don't get blasted in comments...lol

Moritz Chevrolet - 9101 Camp Bowie W Blvd, Fort Worth, TX - Monte Coon (817) 696-2003
Re: Running your graphs [Re: Rutster] #13564043 05/19/20 08:07 PM
Joined: May 2008
Posts: 1,239
G
greenen Online Content
Extreme Angler
Online Content
Extreme Angler
G
Joined: May 2008
Posts: 1,239
I put mine on the console on standby when I'm up front.

Re: Running your graphs [Re: Rutster] #13564052 05/19/20 08:11 PM
Joined: Jan 2010
Posts: 4,220
Fishinfellow Online Content
TFF Team Angler
Online Content
TFF Team Angler
Joined: Jan 2010
Posts: 4,220
The past couple of years I've gotten into the habit of putting my console graphs on standby when I'm on the trolling motor.


Thats my money fish
[Linked Image]
Kris Winhold
Re: Running your graphs [Re: Rutster] #13564071 05/19/20 08:24 PM
Joined: Feb 2015
Posts: 3,986
F
Flippin-Out Offline
TFF Team Angler
Offline
TFF Team Angler
F
Joined: Feb 2015
Posts: 3,986
Doesn't it just look so cool to have them all on? roflmao
Anything left running will just eat power. The screen eats most of it by the way, as it takes a LOT of power to make it bright enough for viewing in sunlight.
As far as networking goes, they'll synch up very rapidly when they reconnect, so that's not a negative impact.

Re: Running your graphs [Re: greenen] #13564077 05/19/20 08:29 PM
Joined: Apr 2017
Posts: 360
Reel Addict Online Content
Angler
Online Content
Angler
Joined: Apr 2017
Posts: 360
Originally Posted by greenen
I put mine on the console on standby when I'm up front.


This ^^^^^ thumb





Re: Running your graphs [Re: Rutster] #13564148 05/19/20 09:29 PM
Joined: Jan 2019
Posts: 38
H
haleywp Offline
Outdoorsman
Offline
Outdoorsman
H
Joined: Jan 2019
Posts: 38
I put mine on stand-by unless I am going to fish shallow for a long stretch of time then it is turned off. One less ping the fish have to hear and when shallow not much help anyway.

Pat Haley

Re: Running your graphs [Re: Rutster] #13564188 05/19/20 10:09 PM
Joined: Apr 2016
Posts: 534
T
texasAUtiger Online Content
Pro Angler
Online Content
Pro Angler
T
Joined: Apr 2016
Posts: 534
Dumb question maybe, but how do you put a HDS 12 Live in standby mode?


Ranger z21
Mercury 250 ProXS
Re: Running your graphs [Re: texasAUtiger] #13564196 05/19/20 10:16 PM
Joined: Feb 2015
Posts: 3,986
F
Flippin-Out Offline
TFF Team Angler
Offline
TFF Team Angler
F
Joined: Feb 2015
Posts: 3,986
Originally Posted by texasAUtiger
Dumb question maybe, but how do you put a HDS 12 Live in standby mode?

Whenever you buy a complicated marine electronics item, did you ever notice that some booklets came with it? Those are called "owner's manuals". They make great reading material! bolt

Re: Running your graphs [Re: Rutster] #13564239 05/19/20 10:45 PM
Joined: Jan 2008
Posts: 17,137
Donald Harper Online Happy
TFF Guru
Online Happy
TFF Guru
Joined: Jan 2008
Posts: 17,137
Push the power button once and a screen will pop up that says STANDBY. Touch the power button once to turn everything back on.


Each person you work with holds some promise to your future success.
www.eletewater.com - Staying Hydrated
www.lakeoviachic.com - Booking Mexico Trips
20 Hot Spot Mapping - GPS Contour Chips - Custom Spinner Baits - Jigs -Spooks
Pure Extracts - Minnow-Night Crawler-Crayfish-Craylic


Re: Running your graphs [Re: Donald Harper] #13564242 05/19/20 10:48 PM
Joined: Feb 2015
Posts: 3,986
F
Flippin-Out Offline
TFF Team Angler
Offline
TFF Team Angler
F
Joined: Feb 2015
Posts: 3,986
Originally Posted by Donald Harper
Push the power button once and a screen will pop up that says STANDBY. Touch the power button once to turn everything back on.

I was hoping he would go read the manual. You spoiled this experiment in continuing education!

Re: Running your graphs [Re: Flippin-Out] #13564293 05/19/20 11:41 PM
Joined: Feb 2002
Posts: 2,400
T
Txduckhunter Offline
Extreme Angler
Offline
Extreme Angler
T
Joined: Feb 2002
Posts: 2,400
Originally Posted by Flippin-Out
Originally Posted by Donald Harper
Push the power button once and a screen will pop up that says STANDBY. Touch the power button once to turn everything back on.

I was hoping he would go read the manual. You spoiled this experiment in continuing education!



Not everyone gets a manual. My 2 HDS units did not, nor did my 1199 bird. The bird had a disc that covered install.
There are also guys who buy boats used that come with a set of keys and that is it.

Re: Running your graphs [Re: Rutster] #13564311 05/20/20 12:02 AM
Joined: Jan 2008
Posts: 188
I
Igofish2 Offline
Outdoorsman
Offline
Outdoorsman
I
Joined: Jan 2008
Posts: 188
My 1199HD doesn't have a stand by mode, that I can find. I have been putting it in gps only while on the trolling motor to share waypoints. I have not found a Stand-by on it. I know I'm on tech

Re: Running your graphs [Re: greenen] #13564349 05/20/20 12:35 AM
Joined: Jan 2004
Posts: 14,680
E
ezbassin Offline
TFF Guru
Offline
TFF Guru
E
Joined: Jan 2004
Posts: 14,680
Originally Posted by greenen
I put mine on the console on standby when I'm up front.



+1

Re: Running your graphs [Re: Txduckhunter] #13564362 05/20/20 12:49 AM
Joined: Oct 2019
Posts: 229
T
TomRom Offline
Outdoorsman
Offline
Outdoorsman
T
Joined: Oct 2019
Posts: 229
You are correct. I just had two new Garmins with LiveScope installed. The Garmins came with no user manual in their respective box. Only an installation manual was included. The installers did take me out on the water and showed me several things to get me going. I asked about a user manual and they said Garmin has them on line.

Originally Posted by Txduckhunter
Originally Posted by Flippin-Out
Originally Posted by Donald Harper
Push the power button once and a screen will pop up that says STANDBY. Touch the power button once to turn everything back on.

I was hoping he would go read the manual. You spoiled this experiment in continuing education!



Not everyone gets a manual. My 2 HDS units did not, nor did my 1199 bird. The bird had a disc that covered install.
There are also guys who buy boats used that come with a set of keys and that is it.



Last edited by TomRom; 05/20/20 12:51 AM.
Re: Running your graphs [Re: Flippin-Out] #13564363 05/20/20 12:50 AM
Joined: Apr 2016
Posts: 534
T
texasAUtiger Online Content
Pro Angler
Online Content
Pro Angler
T
Joined: Apr 2016
Posts: 534
Originally Posted by Flippin-Out
Originally Posted by texasAUtiger
Dumb question maybe, but how do you put a HDS 12 Live in standby mode?

Whenever you buy a complicated marine electronics item, did you ever notice that some booklets came with it? Those are called "owner's manuals". They make great reading material! bolt


Electronics came with boat but no manuals.

Then again, in the time you took to write that, you could have told me, or even not replied at all, which would have been just fine.

Last edited by texasAUtiger; 05/20/20 12:51 AM.

Ranger z21
Mercury 250 ProXS
Page 1 of 3 1 2 3
Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3