texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
katchup, Jabad, Paolo, David Johnson, MichaelDubya
110410 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 90,832
hopalong 80,134
Pilothawk 78,226
John175® 71,495
JDavis7873® 67,395
Derek 🐝 62,302
Tritonman 58,547
Bigbob_FTW 55,935
Mark Perry 55,731
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics749,941
Posts15,412,142
Members110,410
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Outboard not getting top end rpm? #13130142
04/22/19 02:38 AM
04/22/19 02:38 AM
Joined: Jan 2009
Posts: 574
Memphis, TN
B
boeing driver Online content OP
Pro Angler
boeing driver  Online Content OP
Pro Angler
B

Joined: Jan 2009
Posts: 574
Memphis, TN
Recently noticed I was not getting top end from engine. Pulled prop and found about 20 yds of fluorocarbon line around shaft. Checked trolling motor and found same issue. You might want to spend a few minutes and check yours. Could save big headache.

Re: Outboard not getting top end rpm? [Re: boeing driver] #13130442
04/22/19 02:29 PM
04/22/19 02:29 PM
Joined: Jan 2005
Posts: 1,835
Lake Fork
H
heybaylor Offline
Extreme Angler
heybaylor  Offline
Extreme Angler
H

Joined: Jan 2005
Posts: 1,835
Lake Fork
If it was enough to slow your motor , it may have been enough to eat up your seals


heybaylor
Re: Outboard not getting top end rpm? [Re: heybaylor] #13130940
04/22/19 10:44 PM
04/22/19 10:44 PM
Joined: Jan 2009
Posts: 574
Memphis, TN
B
boeing driver Online content OP
Pro Angler
boeing driver  Online Content OP
Pro Angler
B

Joined: Jan 2009
Posts: 574
Memphis, TN
Yes it could be. I serviced the lower unit with fresh lubricant. So far no leaves noted on shop floor. Fingers still crossed.

Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.1