texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Saenz.law748, Lagunafisher, Brandon Belt Fishing, holymackerel, joeyp
117627 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 111,021
hopalong 108,671
Bigbob_FTW 84,657
John175☮ 83,101
Pilothawk 82,446
Derek 🐝 67,860
JDavis7873 67,414
Mark Perry 67,167
Bob Davis 61,291
Forum Statistics
Forums60
Topics1,146,211
Posts15,636,415
Members142,627
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Livescope Equipment Question #14315556 03/14/22 10:02 PM
Joined: Apr 2017
Posts: 270
J
Jezreel Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
J
Joined: Apr 2017
Posts: 270
Okey Doke. . . I bought a Garmin 93sv this weekend. It will replace my Humminbird Helix Mega SI on my Kayak. I plan to get Livescope soon. First I have to decide whether to get the old one on sale, or pay the extra $400 for the new and improved version.

The question I have is. . . Will I need two head units? One to show my Livescope, and one to show my side scan and down scan. I’d like to be able to use my new 93sv for side scan and down scan while looking for brush piles and other crappie homes, and then press a button to switch to Livescan once I’m ready to fish.

Hopefully y’all understand my question.

I guess what I’m asking is, do I lose my ability to use sidescan with my 93sv once I hook up the Livescope?

Last edited by Jezreel; 03/15/22 12:08 AM.
Re: Livescope Equipment Question [Re: Jezreel] #14315921 03/15/22 03:49 AM
Joined: Jan 2022
Posts: 4
W
WantsToFish Offline
Green Horn
Offline
Green Horn
W
Joined: Jan 2022
Posts: 4
I have the same set-up. You don’t need another head unit. It will work just like you want it to….

Re: Livescope Equipment Question [Re: Jezreel] #14315937 03/15/22 05:22 AM
Joined: Apr 2012
Posts: 351
E
Esnow74 Offline
Angler
Offline
Angler
E
Joined: Apr 2012
Posts: 351
edit: I read the question again and yes should do exactly what you want

Last edited by Esnow74; 03/15/22 05:24 AM.
Re: Livescope Equipment Question [Re: Jezreel] #14316180 03/15/22 02:45 PM
Joined: May 2009
Posts: 9,566
T
Texan Til I Die Online Content
TFF Celebrity
Online Content
TFF Celebrity
T
Joined: May 2009
Posts: 9,566
Yes on needing two transducers and I don't know why they haven't incorporated all of that functionality into a single transducer. It would sure make for a much cleaner install.


"If ever time should come, when vain and aspiring men shall possess the highest seats in Government, our country will stand in need of its experienced patriots to prevent its ruin." - Samuel Adams
Re: Livescope Equipment Question [Re: Jezreel] #14316267 03/15/22 03:48 PM
Joined: Apr 2017
Posts: 270
J
Jezreel Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
J
Joined: Apr 2017
Posts: 270
Good to hear. If I had needed 2 head units, I was going to leave my Humminbird on the kayak, then add the LiveScope with the 93sv. I was not wanting to do that so I could recoup some of my money by selling the HB. Thanks guys.

Re: Livescope Equipment Question [Re: Jezreel] #14316319 03/15/22 04:30 PM
Joined: Mar 2002
Posts: 4,011
S
Slewfoot Offline
TFF Team Angler
Offline
TFF Team Angler
S
Joined: Mar 2002
Posts: 4,011
On a yak IDK why you would use SI when you have livescope. You can scan with the LS just as fast I would think!

Re: Livescope Equipment Question [Re: Slewfoot] #14316445 03/15/22 06:32 PM
Joined: Apr 2017
Posts: 270
J
Jezreel Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
J
Joined: Apr 2017
Posts: 270
Yeah, this is the ignorance I have on Livescope. In my Yak, I peddle along with side scan looking for structure. With the side scan, of course, I can look 50’ out to the right and left for that structure. I do not have a list of waypoints showing me crappie hot spots, so I gotta do some searching. Anyway, without knowing more about Livescope, I just figured the side scan would give me the ability to search a broader area. I just wanted to make sure when I hook up my Livescope, I would be able to still access my side scan.

[Linked Image]

Re: Livescope Equipment Question [Re: Jezreel] #14317975 03/17/22 03:36 AM
Joined: Sep 2019
Posts: 529
ThaDudeAbides Offline
Pro Angler
Offline
Pro Angler
Joined: Sep 2019
Posts: 529
You don't need two head units...the 93 will do all you need. Go with the new gt56 ducer if you can afford. For side scan. Then simply set your preset #s to what you need. #1 maps, #2 side imaging, #3 livescope, #?? Custom?

You will need two transducer mounts though! But could do both on one pole if you want.


**Professional amateur crappie fisherman**

1997 Nitro Savage 896, 200 HP Mercury EFI, Garmin Force, Garmin GPSMAP 1022 w/ Livescope, Garmin Ultra 122sv, Garmin 93
Re: Livescope Equipment Question [Re: ThaDudeAbides] #14317990 03/17/22 04:25 AM
Joined: Apr 2017
Posts: 270
J
Jezreel Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
J
Joined: Apr 2017
Posts: 270
Originally Posted by ThaDudeAbides
You don't need two head units...the 93 will do all you need. Go with the new gt56 ducer if you can afford. For side scan. Then simply set your preset #s to what you need. #1 maps, #2 side imaging, #3 livescope, #?? Custom?

You will need two transducer mounts though! But could do both on one pole if you want.


Awesome! ! ! Just the info I needed. Thanks so much

John

Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2022 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3