texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Half Past First Cast, JRB1129, russellslure, Kins.G, croppiepredater
117619 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 110,982
hopalong 108,611
Bigbob_FTW 84,623
John175☮ 83,072
Pilothawk 82,435
Derek 🐝 67,858
JDavis7873 67,414
Mark Perry 67,140
Bob Davis 61,168
Forum Statistics
Forums60
Topics1,146,083
Posts15,634,261
Members142,619
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Lowrance HDS Gen 3 issue #14544266 11/23/22 03:27 PM
Joined: Dec 2004
Posts: 27,302
Fish Killer Online Happy OP
Big Sexy
OP Online Happy
Big Sexy
Joined: Dec 2004
Posts: 27,302
Last year I got some new to me graphs for my skeeter, and I can not get the bow unit to read from the built in transducer on my Ultrex. Lowrance HDS 12" Gen 3. GPS works perfectly and is ethernet cable connected to my Carbon 12" at the dash. Really hasn't been an issue since I have Livescope on the bow as well, but would like to get the 2d working as well. Transducer works fine with my OLD (and I mean OLD) LCX-27 that I had up front.

Have two different adapter cables (bought a new one just in case) and it doesn't work with either.

I have gone through every kind of set up I and adjustment that I can find on the unit as well as done a hard reset. Have tried every transducer set up on the menu with no luck.

Any ideas or am I just going to have a dedicated GPS unit up front?


LIKE the TFF on Facebook - www.facebook.com/texasfishingforum

You want to make a difference in life? Take a kid fishing!
Re: Lowrance HDS Gen 3 issue [Re: Fish Killer] #14544663 11/23/22 09:53 PM
Joined: Oct 2020
Posts: 248
L
Larry Hutchens Lowrance Pro S Online Content
Outdoorsman
Online Content
Outdoorsman
L
Joined: Oct 2020
Posts: 248
Which port are you plugging the transducer into Black or BLue. The us2 goes into the blue, Did you setup the installation transducer Select Generic 83/200 The adaptor cable I assume you mean the one for MinnKota to Lowrance which one are you using?


Lowrance On Water Training
www.LowranceOnWater.com

Lowrance Pro-Staff since 1986 Bass and Crappie Fishing, Hunting, Farming, On Water Training , Exploring Texas and its history.
Re: Lowrance HDS Gen 3 issue [Re: Fish Killer] #14545629 11/24/22 09:50 PM
Joined: Dec 2004
Posts: 27,302
Fish Killer Online Happy OP
Big Sexy
OP Online Happy
Big Sexy
Joined: Dec 2004
Posts: 27,302
Yes the Min Kota adapter is being plugged into the blue port on the back of the unit

I’ve tried all the set up options for all the various transducers

Net option is to try one of my old transducers I have and mount it to the bottom of the TM lower unit


LIKE the TFF on Facebook - www.facebook.com/texasfishingforum

You want to make a difference in life? Take a kid fishing!
Re: Lowrance HDS Gen 3 issue [Re: Fish Killer] #14545939 11/25/22 04:55 AM
Joined: Oct 2020
Posts: 248
L
Larry Hutchens Lowrance Pro S Online Content
Outdoorsman
Online Content
Outdoorsman
L
Joined: Oct 2020
Posts: 248
Have you connected the us2 to another unit to verify the transducer in the MK is working? What Transducer Type setting are you using for that Transducer?


Lowrance On Water Training
www.LowranceOnWater.com

Lowrance Pro-Staff since 1986 Bass and Crappie Fishing, Hunting, Farming, On Water Training , Exploring Texas and its history.
Re: Lowrance HDS Gen 3 issue [Re: Fish Killer] #14546505 11/25/22 10:50 PM
Joined: Dec 2004
Posts: 27,302
Fish Killer Online Happy OP
Big Sexy
OP Online Happy
Big Sexy
Joined: Dec 2004
Posts: 27,302
I have two adapters actually
Pretty sure I’ve check both of them

Will have to look at the paperwork to see what my ultrex came with for sure


LIKE the TFF on Facebook - www.facebook.com/texasfishingforum

You want to make a difference in life? Take a kid fishing!
Re: Lowrance HDS Gen 3 issue [Re: Fish Killer] #14546749 11/26/22 11:52 AM
Joined: Nov 2014
Posts: 17,403
S
SteezMacQueen Online Happy
TFF Guru
Online Happy
TFF Guru
S
Joined: Nov 2014
Posts: 17,403
Don’t feel bad…my US2 hasn’t ever worked with my gen 3 or carbons. I’ve tried all the settings as well. My shoot through doesn’t work at the console either.

I know mine is probably a setting, as they all worked in the gen 2 stuff that was in the boat when I bought it.


Eat. Sleep. Fish.
Re: Lowrance HDS Gen 3 issue [Re: Fish Killer] #14547093 11/26/22 07:01 PM
Joined: Dec 2004
Posts: 27,302
Fish Killer Online Happy OP
Big Sexy
OP Online Happy
Big Sexy
Joined: Dec 2004
Posts: 27,302
I have a puck style I can put on my TM but just hate more wires running down the shaft


LIKE the TFF on Facebook - www.facebook.com/texasfishingforum

You want to make a difference in life? Take a kid fishing!
Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2022 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3