texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
WStelzer, diamondbuck72, Party Helper, Baitin, wcbrent
117588 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 110,777
hopalong 108,309
Bigbob_FTW 84,391
John175☮ 82,967
Pilothawk 82,392
Derek 🐝 67,849
JDavis7873 67,414
Mark Perry 67,037
Forum Statistics
Forums60
Topics1,145,587
Posts15,625,425
Members142,588
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
MEGA 360 PROBLEM #14496010 10/04/22 11:51 PM
Joined: Jun 2013
Posts: 361
C
captain-kilroy Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
C
Joined: Jun 2013
Posts: 361
I just connected my new mega 360 and the unit does not see it. I have multiple units but just powered on the bow unit that is connected to the 360. The unit does not see the 360. I go to system info and it says transducer not configured. i verified voltage to the connector at the 360 head and all is good. I can plug my 2d sonar back in and it reconizes it. No 360 icon in the corner of the graph or nothing acts like the 360 is dead. Any help would be greatly appreciated

Re: MEGA 360 PROBLEM [Re: captain-kilroy] #14498772 10/07/22 08:06 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 4,959
W
Wayne P. Online Content
TFF Team Angler
Online Content
TFF Team Angler
W
Joined: Nov 2010
Posts: 4,959
I'll guess you have G2 or G3 SOLIX or APEX units since you are looking for the 360 icon at the top right of the display.

Disconnect the MEGA 360 and turn off or disconnect Ethernet.

Do a Restore Factory Defaults, go through the new unit setup, and turn the unit off.

Reconnect just the MEGA 360 and start the unit up. WAIT for the MEGA 360 to be recognized, may take a few minutes.
It will be listed in the Sonar Source menu AFTER it is recognized.


[Linked Image]

Last edited by Wayne P.; 10/07/22 08:08 PM.

Helix 12 CHIRP MEGA SI+ GPS G3N and G4N, 1198c SI, SOLIX 10 SI G3,
Helix 10 MEGA DI+ GPS G3N, SOLIX 12 SI and G3, MEGA 360, MEGA LIVE, RC-1
Re: MEGA 360 PROBLEM [Re: captain-kilroy] #14508974 10/18/22 04:31 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 15,370
F
forkduc Online Content
TFF Guru
Online Content
TFF Guru
F
Joined: Mar 2007
Posts: 15,370
My TM has to be deployed before the graph is turned on to see 360.

Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2022 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3