texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Stanley Floyd, Proco, Mike Cox, Sixto, Bassjiggin1955
117423 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 109,952
hopalong 107,065
Bigbob_FTW 83,083
John175☮ 82,283
Pilothawk 82,222
Derek 🐝 67,772
JDavis7873 67,408
Mark Perry 66,511
Forum Statistics
Forums59
Topics1,142,992
Posts15,583,147
Members142,423
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Lowrance AI 2 install #14246240 01/11/22 10:06 PM
Joined: Jul 2006
Posts: 366
D Dubya Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
Joined: Jul 2006
Posts: 366
Just installed an AI 2 Lowrance transducer on a HD Live and there is no item for this transducer in the installation menu setup. I spend about an hour with tech support and they did not have an answer other than a new software update is coming out on Jan. 12.

Last edited by D Dubya; 01/11/22 10:06 PM.
Re: Lowrance AI 2 install [Re: D Dubya] #14246292 01/11/22 11:37 PM
Joined: Oct 2020
Posts: 233
L
Larry Hutchens Lowrance Pro S Offline
Outdoorsman
Offline
Outdoorsman
L
Joined: Oct 2020
Posts: 233
That transducer is downscan and sideimage only. Transducers with Sonar require installation setup so nothing to setup on the AI 2n1


Last edited by Larry Hutchens Lowrance Pro S; 01/11/22 11:39 PM.

Lowrance On Water Training
www.LowranceOnWater.com

Lowrance Pro-Staff since 1986 Bass and Crappie Fishing, Hunting, Farming, On Water Training , Exploring Texas and its history.
Re: Lowrance AI 2 install [Re: Larry Hutchens Lowrance Pro S] #14246296 01/11/22 11:43 PM
Joined: Jul 2006
Posts: 366
D Dubya Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
Joined: Jul 2006
Posts: 366
No frequency's setup? If so do you just use Generic?

Re: Lowrance AI 2 install [Re: D Dubya] #14246475 01/12/22 03:47 AM
Joined: Oct 2020
Posts: 233
L
Larry Hutchens Lowrance Pro S Offline
Outdoorsman
Offline
Outdoorsman
L
Joined: Oct 2020
Posts: 233
No Sonar no installation setup at all. Select your frequency on the downscan or sideimage Page Menu its either 455 or 800 Do you have a transducer besides the AI 2-1 for sonar? If not you have to have one in order to make the 2-1 get its depth from. If you already have one you are good to go.


Lowrance On Water Training
www.LowranceOnWater.com

Lowrance Pro-Staff since 1986 Bass and Crappie Fishing, Hunting, Farming, On Water Training , Exploring Texas and its history.
Re: Lowrance AI 2 install [Re: Larry Hutchens Lowrance Pro S] #14247520 01/13/22 01:47 AM
Joined: Jul 2006
Posts: 366
D Dubya Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
Joined: Jul 2006
Posts: 366
Yes I have a 2d transducer. I just replaced a LSs2 with the AI2

Thanks

Re: Lowrance AI 2 install [Re: D Dubya] #14248079 01/13/22 06:43 PM
Joined: Jul 2006
Posts: 366
D Dubya Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
Joined: Jul 2006
Posts: 366
OK, I installed the latest software and everything is working now.

Thanks

Re: Lowrance AI 2 install [Re: D Dubya] #14248490 01/14/22 12:58 AM
Joined: Oct 2020
Posts: 233
L
Larry Hutchens Lowrance Pro S Offline
Outdoorsman
Offline
Outdoorsman
L
Joined: Oct 2020
Posts: 233
Great glad you got it working Time for some fun know. Enjoy


Lowrance On Water Training
www.LowranceOnWater.com

Lowrance Pro-Staff since 1986 Bass and Crappie Fishing, Hunting, Farming, On Water Training , Exploring Texas and its history.
Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2022 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3