texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
BassFishin357, Stinkbait2015, TimTim, Gonzo24, C.Eller556
116345 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 106,043
hopalong 102,017
Pilothawk 81,603
John175☮ 80,651
Bigbob_FTW 78,375
JDavis7873 67,408
Derek 🐝 67,331
Mark Perry 65,019
Forum Statistics
Forums61
Topics1,146,079
Posts15,596,931
Members141,345
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Nothing but problems with Helix units. Need help #14224278 12/18/21 03:28 PM
Joined: Jul 2010
Posts: 3,284
W
wh2004 Offline OP
TFF Team Angler
OP Offline
TFF Team Angler
W
Joined: Jul 2010
Posts: 3,284
I have a Vexus that came with flush mount helix 9 and 7 in the console and bow.

Right before my first break in service (about 25 hours) I noticed my front unit was no longer networked with the console unit (waypoints from console not showing up). I took It in for service and asked them to look into that. Got It back and all was good to go.

Shortly before my 100 hour service, I noticed the same thing was happening to the bow unit again. Seemed to have come un-networked. Then on the next trip the bow unit wouldn’t power on at all. So I take It in for 100 hour service and again when I picked It up they said It was taken care of.

Well the first time I’ve taken It out since picking It up a was two days ago. I was duck hunting so didn’t turn my bow unit on. But this time, I immediately noticed on my console unit that all my settings were gone. Sensitivity settings, time zone settings, shortcuts to screens, etc. That annoyed me but I wasn't fishing so I didn’t mess with It at the time. I just needed to see depth, which was there, and the map. But wait. The map (base map, no Chip) showed no water. Showed roads, towns, my waypoints, and my location cursor but where the lake should have been was yellow as if I was on land. Scrolled out and no lakes were showing up

Well I got through that trip and took It out duck hunting again today. This time, the map is showing nothing but a white screen and my location. No land, no water. Just white. Also all the sonar is gone. No DI no SI no 2d. It’s just gone. Not even an option to scroll to them through view. Go to menu and there’s zero menu options for and sonar settings. So right now I have a unit with a white screen for a map and that’s It.

I have not checked the bow unit yet.

Dealer is north Texas marine. Due to many things, I prefer not to take It back to them.

Re: Nothing but problems with Helix units. Need help [Re: wh2004] #14225016 12/19/21 02:37 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 14,588
F
forkduc Online Content
TFF Guru
Online Content
TFF Guru
F
Joined: Mar 2007
Posts: 14,588
Take it to David at Shut Uo and Fish

Re: Nothing but problems with Helix units. Need help [Re: forkduc] #14225175 12/19/21 05:27 PM
Joined: Jul 2010
Posts: 3,284
W
wh2004 Offline OP
TFF Team Angler
OP Offline
TFF Team Angler
W
Joined: Jul 2010
Posts: 3,284
Originally Posted by forkduc
Take it to David at Shut Uo and Fish



Good idea

Re: Nothing but problems with Helix units. Need help [Re: wh2004] #14225677 12/20/21 02:35 AM
Joined: Feb 2010
Posts: 11,742
shut-up-and-fish Offline
TFF Guru
Offline
TFF Guru
Joined: Feb 2010
Posts: 11,742

I'd be happy to take a look at it and see if we can resolve your issues with the electronics.


[Linked Image]
www.shut-up-and-fish.com
From *Sales, *Installation Services, and *On the Water Education & Instructional Trips
We have you covered here @ shut-up-and-fish for all of your Humminbird, Lowrance,
Garmin, Minn Kota & Motorguide needs plus much more - Call Now 972 822 9285
Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2022 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3