texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Fresh_Salt84, RicHoll, day tripper, ford1213, Rodfather708
115583 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 103,171
hopalong 97,572
Pilothawk 80,978
John175☮ 79,399
Bigbob_FTW 74,711
JDavis7873 67,408
Derek 🐝 66,772
Mark Perry 63,084
Forum Statistics
Forums61
Topics1,152,170
Posts15,753,267
Members140,583
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Rate Thread
Update question Mr. Wayne #14039936 06/22/21 02:36 PM
Joined: Mar 2015
Posts: 20
H
hurtinee04 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
H
Joined: Mar 2015
Posts: 20
I have two helix 12 g2n and they are running on software version 1.3, never been updated. I am trying to share with a new helix 12 g4n and mega 360. Is it safe to update all the way to the newest version of software.

Re: Update question Mr. Wayne [Re: hurtinee04] #14039994 06/22/21 03:27 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 4,833
W
Wayne P. Online Content
TFF Team Angler
Online Content
TFF Team Angler
W
Joined: Nov 2010
Posts: 4,833
Probably. You are so far behind that there has been two versions of Humminbird Basemap added to the units.
The first Basemap is the 2017 Lakemaster coverage--non HD.
The second Basemap is the same plus the CoastMaster coverage--non HD.

Install the 2.280 operating software first with just that on a memory card.
After that is done, do Restore Defaults, put the current basemap file on the card by itself and then load it==very large file.


Helix 12 CHIRP MEGA SI+ GPS G3N and G4N, 1198c SI, SOLIX 10 SI G3,
Helix 10 MEGA DI+ GPS G3N, SOLIX 12 SI and G3, MEGA 360, RC-1
Re: Update question Mr. Wayne [Re: hurtinee04] #14040281 06/22/21 08:22 PM
Joined: Mar 2015
Posts: 20
H
hurtinee04 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
H
Joined: Mar 2015
Posts: 20
If I don’t use base maps can I just skip that part?

Re: Update question Mr. Wayne [Re: hurtinee04] #14040295 06/22/21 08:38 PM
Joined: Mar 2015
Posts: 20
H
hurtinee04 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
H
Joined: Mar 2015
Posts: 20
Also can I use my msi transducer to get di with mega 360

Re: Update question Mr. Wayne [Re: hurtinee04] #14040470 06/23/21 12:30 AM
Joined: Nov 2010
Posts: 4,833
W
Wayne P. Online Content
TFF Team Angler
Online Content
TFF Team Angler
W
Joined: Nov 2010
Posts: 4,833
Originally Posted by hurtinee04
Also can I use my msi transducer to get di with mega 360


Yes, DI/2D/Temp

I have the SOLIX MEGA SI+ transducer on my US2 Ultrex and that is connected with the MEGA 360 via Y cable to a display. I change between SOLIX and Helix units by using the Minnkota MKR-MI-1 for the Helix connection.

[Linked Image]


Helix 12 CHIRP MEGA SI+ GPS G3N and G4N, 1198c SI, SOLIX 10 SI G3,
Helix 10 MEGA DI+ GPS G3N, SOLIX 12 SI and G3, MEGA 360, RC-1
Re: Update question Mr. Wayne [Re: hurtinee04] #14040853 06/23/21 01:45 PM
Joined: Mar 2015
Posts: 20
H
hurtinee04 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
H
Joined: Mar 2015
Posts: 20
Ok so I’m still a bit confused. I bought a new helix 12 g4n msi and mega 360, I already have a helix 12 g2n on bow. I am planning on using the new transducer that came with the g4n and mounting it on trolling motor. Will I be able to have 360 up on new graph while having down imaging on the g2n graph at the same time.

Re: Update question Mr. Wayne [Re: hurtinee04] #14041127 06/23/21 06:08 PM
Joined: Mar 2015
Posts: 20
H
hurtinee04 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
H
Joined: Mar 2015
Posts: 20
Ok so I’m still a bit confused. I bought a new helix 12 g4n msi and mega 360, I already have a helix 12 g2n on bow. I am planning on using the new transducer that came with the g4n and mounting it on trolling motor. Will I be able to have 360 up on new graph while having down imaging on the g2n graph at the same time.

Re: Update question Mr. Wayne [Re: hurtinee04] #14041500 06/24/21 01:12 AM
Joined: Nov 2010
Posts: 4,833
W
Wayne P. Online Content
TFF Team Angler
Online Content
TFF Team Angler
W
Joined: Nov 2010
Posts: 4,833
Originally Posted by hurtinee04
Ok so I’m still a bit confused. I bought a new helix 12 g4n msi and mega 360, I already have a helix 12 g2n on bow. I am planning on using the new transducer that came with the g4n and mounting it on trolling motor. Will I be able to have 360 up on new graph while having down imaging on the g2n graph at the same time.


Connect the G4N and G2N via Ethernet, use the G4N's SI+ transducer on the trolling motor like my picture. No transducer connected to the G2N and turn Sonar OFF.
Choose the G4N as the source for data from the G4N in the G2N's Network Source menu.

Connect the MEGA 360 and the MEGA SI+ transducer to the G4N with the 9 M360 2DDI Y cable.


Helix 12 CHIRP MEGA SI+ GPS G3N and G4N, 1198c SI, SOLIX 10 SI G3,
Helix 10 MEGA DI+ GPS G3N, SOLIX 12 SI and G3, MEGA 360, RC-1
Re: Update question Mr. Wayne [Re: hurtinee04] #14042269 06/24/21 08:10 PM
Joined: Mar 2015
Posts: 20
H
hurtinee04 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
H
Joined: Mar 2015
Posts: 20
One more question this will give me mega di on g2n while running 360 on g4n right?

Re: Update question Mr. Wayne [Re: hurtinee04] #14042416 06/24/21 10:50 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 4,833
W
Wayne P. Online Content
TFF Team Angler
Online Content
TFF Team Angler
W
Joined: Nov 2010
Posts: 4,833
Originally Posted by hurtinee04
One more question this will give me mega di on g2n while running 360 on g4n right?


It will give you 2D/DI/SI/360/Temp on the G2N, but not SI and 360 at the same time.


Helix 12 CHIRP MEGA SI+ GPS G3N and G4N, 1198c SI, SOLIX 10 SI G3,
Helix 10 MEGA DI+ GPS G3N, SOLIX 12 SI and G3, MEGA 360, RC-1
Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3