texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
tester1973, Smitty_McG, EJennings4339, LadyPenny16, Texmech11
117071 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 108,405
hopalong 105,390
Pilothawk 81,992
John175☮ 81,496
Bigbob_FTW 81,126
Derek 🐝 67,629
JDavis7873 67,408
Mark Perry 65,721
Forum Statistics
Forums61
Topics1,146,962
Posts15,550,898
Members142,071
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Livescope Screen? #13868282 01/31/21 03:08 PM
Joined: Dec 2017
Posts: 236
Whaler-170 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
Joined: Dec 2017
Posts: 236
I’m planning to install Livescope and a new graph up front on my little center console. I’m currently running two UHD 93sv garmins on the console that I use for maps, down and side view. I have spotlock and want to put the Livescope on a fishing specialty’s pole similar to a pic TreeBass posted a while back on his boat.(very clean looking setup) I have never used Livescope just seen videos on it, so my question to y’all that have experience with it is would I see a big difference in clarity going with the ultra 106sv versus the UHD 93sv? We primarily Crappie fish with the kiddos. The Livescope looks like it could really cut down the search time looking for crappie. Thanks in advance.

Re: Livescope Screen? [Re: Whaler-170] #13868442 01/31/21 05:12 PM
Joined: Jun 2020
Posts: 575
Drycreek3189 Offline
Pro Angler
Offline
Pro Angler
Joined: Jun 2020
Posts: 575
Mine is on a 93sv. I had a guide tell me that he went from a 93 to a larger screen and wished he hadn’t. That’s the extent of what I know, but I see all I can use on the 93sv.

Re: Livescope Screen? [Re: Whaler-170] #13868494 01/31/21 05:59 PM
Joined: Jan 2001
Posts: 7,259
ERNEST PATY Offline
TFF Celebrity
Offline
TFF Celebrity
Joined: Jan 2001
Posts: 7,259
I have two boats with livescope. 93sv on one and 8410 on the other. I catch just as many fish with either,
. Save your money.


Ernest Paty 214-202-7866
catchcrappie@aol.com

Re: Livescope Screen? [Re: Whaler-170] #13868543 01/31/21 06:46 PM
Joined: Dec 2017
Posts: 236
Whaler-170 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
Joined: Dec 2017
Posts: 236
I was looking at the difference in resolution between the 93 & 106 and thought the detail might be better on the 106 since it’s 1280x800 pixels versus 400x800 on the 93. Bass Pro has the 106 on sale for 1499.00.

Re: Livescope Screen? [Re: Whaler-170] #13868608 01/31/21 07:40 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 48,584
T
TreeBass Offline
Lt. Dan
Offline
Lt. Dan
T
Joined: Jun 2006
Posts: 48,584
Thanks for the complement, we are very happy with our setup and wouldn't change a thing.

I've never heard of someone regretting going larger in all the research I did before purchasing. I looked at the pixels as well when shopping and was told that with livescope, it would not matter that much?

I do not regret getting the 1022 for the bow, it works great for us, plus I can see everything the helm 1042 is looking at due to networking and vice versa. Makes it very nice


[Linked Image]

My success in life is measured by the number of hunting
and fishing stories that my kids can share with others


http://www.sure-life.com
http://dobynsrods.com
http://www.grizzlycoolers.com
LIKE the TFF on Facebook - www.facebook.com/texasfishingforum
Re: Livescope Screen? [Re: Whaler-170] #13868845 01/31/21 11:49 PM
Joined: May 2007
Posts: 3,559
K
Ken Gaby Offline
TFF Team Angler
Offline
TFF Team Angler
K
Joined: May 2007
Posts: 3,559
I asked Garmin tech support same question about resolution. Answer: When looking at Livescope, the increased resolution can hardly be noticed. For Livescope only use, he suggested the 1022 which is 1024X600 resolution. The 106 or 102 have a lot of enhancements which don't improve Livescope.


A life without God is like an unsharpened pencil, it has no point. Billy Graham
http://www.proanglertackle.com Best crappie and catfish rods/reels
http://www.crazyanglertackle.com Premium crappie baits and jig tying accessories
www.thermoclinelures.com / "Helping YOU catch MORE & LARGER fish!"
http://www.beereadys.com World's Best Rod Holders
Re: Livescope Screen? [Re: Whaler-170] #13869560 02/01/21 04:24 PM
Joined: Mar 2002
Posts: 3,917
S
Slewfoot Offline
TFF Team Angler
Offline
TFF Team Angler
S
Joined: Mar 2002
Posts: 3,917
I went from a 10" GPS map to a 12" ultra! I like the brighter screen on the ultra over the GPS map unit. We had both a 10 and 12 on the bow at the same time. I wish I went with the 12" to begin with.

Re: Livescope Screen? [Re: Whaler-170] #13869876 02/01/21 08:00 PM
Joined: May 2020
Posts: 13
B
Bryan Williamson Offline
Green Horn
Offline
Green Horn
B
Joined: May 2020
Posts: 13
I second the comment about not regretting a bigger screen. The older I get the bigger the graph gets. I would definitely recommend the biggest screen you can afford. One thing about the GPSMAP vs the ECHOMAP Ultra. The GPSMAP will let you use the helm feature in Active Captain to record the screen directly on your phone while the ECHOMAP will not.

Re: Livescope Screen? [Re: Whaler-170] #13870477 02/02/21 04:38 AM
Joined: Aug 2002
Posts: 3,611
Rangerkev Offline
TFF Team Angler
Offline
TFF Team Angler
Joined: Aug 2002
Posts: 3,611
I fished with Todd "Slewfoot" last Friday. Its the first time I have seen a Livescope in action. My 62 year old eyes could see everything. And I don't wear glasses. Todd told me about him going to the bigger screen. It was a great pic.


Rangerkev
Re: Livescope Screen? [Re: Bryan Williamson] #13873637 02/04/21 04:10 PM
Joined: Apr 2015
Posts: 84
R
RiverBanks Offline
Outdoorsman
Offline
Outdoorsman
R
Joined: Apr 2015
Posts: 84
Originally Posted by Bryan Williamson
I second the comment about not regretting a bigger screen. The older I get the bigger the graph gets. I would definitely recommend the biggest screen you can afford. One thing about the GPSMAP vs the ECHOMAP Ultra. The GPSMAP will let you use the helm feature in Active Captain to record the screen directly on your phone while the ECHOMAP will not.



If you started with a EchoMap on the smaller unit then you need to buy the Echomap for the bigger unit if you wish to connect the two units together, one on the console and one on the bow. The gspmap will not connect to the echomap.

Last edited by RiverBanks; 02/04/21 04:10 PM.
Re: Livescope Screen? [Re: Whaler-170] #13873686 02/04/21 04:43 PM
Joined: May 2004
Posts: 10,618
Tiltman Offline
TFF Guru
Offline
TFF Guru
Joined: May 2004
Posts: 10,618
I like my 93, on M360 the bigger the better but for me on LS I tend to extend depth and distance to "tighten" up my display


if that makes any sense

Re: Livescope Screen? [Re: Whaler-170] #13874615 02/05/21 05:25 AM
Joined: Dec 2017
Posts: 236
Whaler-170 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
Joined: Dec 2017
Posts: 236
I appreciate all of y’all’s advice and input.

Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2022 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3