texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Big Ray Wu, Mardaddyo, TomK19, FishRman777, little king
117086 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 108,445
hopalong 105,425
Pilothawk 82,000
John175☮ 81,507
Bigbob_FTW 81,163
Derek 🐝 67,632
JDavis7873 67,408
Mark Perry 65,737
Forum Statistics
Forums61
Topics1,147,123
Posts15,553,201
Members142,086
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Lowrance Hook2 Tripleshot gps issues #13791926 12/02/20 04:18 PM
Joined: Dec 2020
Posts: 2
V
viejo Offline OP
Green Horn
OP Offline
Green Horn
V
Joined: Dec 2020
Posts: 2
Bought a Hook2 Tripleshot. The first one couldn't locate me any closer than 800 yards to where I actually was. After an hour on the water with customer support, they suggested returning the unit to the store for a replacement or shipping it back to Lowrance. I chose to return it for an exchange, and lo and behold, same problem.

So, my choice is to send this to Lowrance for service, or return it to the store and buy some other brand. I really like the features of this unit, save for its inability to locate me closer than a half mile. So, any advice from this group? I appreciate your input!

Re: Lowrance Hook2 Tripleshot gps issues [Re: viejo] #13792531 12/03/20 12:10 AM
Joined: Oct 2020
Posts: 207
L
Larry Hutchens Lowrance Pro S Online Content
Outdoorsman
Online Content
Outdoorsman
L
Joined: Oct 2020
Posts: 207
What software update do you have? Anything less than 18.3 needs update, Is your unit flush mounted? What map are you using?


Lowrance On Water Training
www.LowranceOnWater.com

Lowrance Pro-Staff since 1986 Bass and Crappie Fishing, Hunting, Farming, On Water Training , Exploring Texas and its history.
Re: Lowrance Hook2 Tripleshot gps issues [Re: Larry Hutchens Lowrance Pro S] #13793163 12/03/20 04:28 PM
Joined: Dec 2020
Posts: 2
V
viejo Offline OP
Green Horn
OP Offline
Green Horn
V
Joined: Dec 2020
Posts: 2
Originally Posted by Larry Hutchens Lowrance Pro S
What software update do you have? Anything less than 18.3 needs update, Is your unit flush mounted? What map are you using?

It came installed with 20.0 installed. The customer service rep said I needed to get the 18.3 version, so I updated it to that unit. I'm using it on a kayak, so it's not flush mounted, it's on a post mount. I'm using whatever map came with it, which was the US inland waters map. When I came back to College Station, I restarted it and checked the GPS coordinates against my phone. Still off by more than 20 seconds on both latitude and longitude. Latitude is off more than longitude by about 10 seconds.

Re: Lowrance Hook2 Tripleshot gps issues [Re: viejo] #13793536 12/03/20 10:09 PM
Joined: Oct 2020
Posts: 207
L
Larry Hutchens Lowrance Pro S Online Content
Outdoorsman
Online Content
Outdoorsman
L
Joined: Oct 2020
Posts: 207
Does your unit allow to turn WAAS on in the GPS settings? if So turn it on if its off. You might have to turn off auto mode to get to it. For this to be happening on 2 units is pretty rare. Turn on an overlay for voltage to see if that could be the issue. Depending on your phone it could be off some of these locations are calculated vs magnetic so not sure the Phone is the best way to verify you are really off.

Last edited by Larry Hutchens Lowrance Pro S; 12/03/20 10:13 PM.

Lowrance On Water Training
www.LowranceOnWater.com

Lowrance Pro-Staff since 1986 Bass and Crappie Fishing, Hunting, Farming, On Water Training , Exploring Texas and its history.
Re: Lowrance Hook2 Tripleshot gps issues [Re: viejo] #13796406 12/06/20 06:11 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 536
T
TGalyon1 Offline
Pro Angler
Offline
Pro Angler
T
Joined: Jun 2001
Posts: 536
Do you have a rail or anything that would block the signal. When I took my captains calls its call deflection. I have the same unit with no problems

Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2022 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3