texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
QuailHollow, WTJ, RickyWayne, 007catking, tdh136
114127 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 98,660
Pilothawk 80,535
John175☮ 77,908
Bigbob_FTW 69,075
JDavis7873 67,400
Derek 🐝 65,566
Mark Perry 61,396
Tritonman 59,010
facebook
Forum Statistics
Forums62
Topics1,135,806
Posts15,484,622
Members139,127
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
04' VMAX 225 #13753843 11/02/20 08:32 PM
Joined: Mar 2012
Posts: 152
H
hawkeye442 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
H
Joined: Mar 2012
Posts: 152
At the lake on Saturday, been running fine all day. Go to move to another spot, boat gets up on pad for a few seconds, then instantly loses power. It dropped all the way to like 700 rpm, but stayed running. Try to give it any gas at all and it would sputter and die.. I limped it back to the closest marina and I got a ride from a fellow fisherman back to the ramp I launched from. After getting the boat back home, I pull the cowling and poke around a little, I find that the power wires going to the o2 sensor are burned almost in half. I've ordered a new o2 sensor and hope that fixes the problem. My question is: Will a bad signal from the o2 sensor to the ecm cause safe/limp mode condition on the motor? or have I likely done more damage than that?

Thanks in Advance for your advice..

Re: 04' VMAX 225 [Re: hawkeye442] #13753962 11/02/20 09:59 PM
Joined: Nov 2007
Posts: 4,397
ssmith Online Content
TFF Team Angler
Online Content
TFF Team Angler
Joined: Nov 2007
Posts: 4,397
a bad o2 sensor will not let the motor build power,

Re: 04' VMAX 225 [Re: hawkeye442] #13756549 11/04/20 04:32 PM
Joined: Mar 2012
Posts: 152
H
hawkeye442 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
H
Joined: Mar 2012
Posts: 152
Thanks!! Part comes in Today, so we'll see if that fixes it.. I sure hope it does..

Re: 04' VMAX 225 [Re: hawkeye442] #13756912 11/04/20 08:59 PM
Joined: Jul 2010
Posts: 979
B
boatman025 Offline
Pro Angler
Offline
Pro Angler
B
Joined: Jul 2010
Posts: 979
Give me a call if dont fix problem


Hughes Marine
3855 Osage Lane
Wylie ,Texas
Re: 04' VMAX 225 [Re: hawkeye442] #13757876 11/05/20 04:41 PM
Joined: Mar 2012
Posts: 152
H
hawkeye442 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
H
Joined: Mar 2012
Posts: 152
Thanks, I'll do that...

Re: 04' VMAX 225 [Re: hawkeye442] #13764685 11/10/20 06:25 PM
Joined: Mar 2012
Posts: 152
H
hawkeye442 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
H
Joined: Mar 2012
Posts: 152
UPDATE:

o2 sensor did not fix issue, thinking possible fuel delivery issue now, but, I'm not gonna just keep throwing parts at it.. Any ideas?

Re: 04' VMAX 225 [Re: hawkeye442] #13765221 11/10/20 11:25 PM
Joined: Jul 2010
Posts: 979
B
boatman025 Offline
Pro Angler
Offline
Pro Angler
B
Joined: Jul 2010
Posts: 979
Let me check it out for you


Hughes Marine
3855 Osage Lane
Wylie ,Texas
Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3