texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Zog, kiwifisherman, Mommamea, Teis, Simba
115183 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 101,660
hopalong 95,976
Pilothawk 80,804
John175☮ 78,900
Bigbob_FTW 72,986
JDavis7873 67,402
Derek 🐝 66,420
Mark Perry 62,565
Forum Statistics
Forums61
Topics1,146,101
Posts15,665,123
Members140,183
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
not firing #13717628 10/02/20 02:12 AM
Joined: Aug 2013
Posts: 120
gene lewallen Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
Joined: Aug 2013
Posts: 120
1970 Johnson 9.5hp has new coils new points new plugs new plug wires good compression new kill switch.no fire. any help will be appciated. thanks gene


gene lewallen
Re: not firing [Re: gene lewallen] #13717747 10/02/20 10:05 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 1,439
C
Coolarrow Online Content
Extreme Angler
Online Content
Extreme Angler
C
Joined: Sep 2003
Posts: 1,439
Hey Gene. Have you owned the motor while it was running and it quit or something you picked up and are trying to get going? I still run my grandfather’s 25 hp evinrude, it’s about that same vintage. Just wondering.
When you installed the points did you replace the condenser also. Did you set the Timing on the points? When the flywheel was off did the magnets appear to be intact and the alignment key ok? Also I would check the operation of the kill button with a ohm meter. Make sure it makes and breaks. We can start here.

Re: not firing [Re: gene lewallen] #13718067 10/02/20 03:47 PM
Joined: Aug 2013
Posts: 120
gene lewallen Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
Joined: Aug 2013
Posts: 120
hey the motor was given to my grandson it already had all the new parts on it.new condensers too. set the points the flywheel magnets looked ok. disconnected the kill button.


gene lewallen
Re: not firing [Re: gene lewallen] #13718252 10/02/20 07:13 PM
Joined: Sep 2003
Posts: 1,439
C
Coolarrow Online Content
Extreme Angler
Online Content
Extreme Angler
C
Joined: Sep 2003
Posts: 1,439
The points are set properly? .020 +- top of cam lobe? Check magnets on fly wheel to be still strong. Check gap on coil.

Re: not firing [Re: gene lewallen] #13718315 10/02/20 08:05 PM
Joined: Aug 2013
Posts: 120
gene lewallen Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
Joined: Aug 2013
Posts: 120
coolarrow points set at.020 magnets strong. how to gap coils


gene lewallen
Re: not firing [Re: gene lewallen] #13718347 10/02/20 08:28 PM
Joined: Sep 2003
Posts: 1,439
C
Coolarrow Online Content
Extreme Angler
Online Content
Extreme Angler
C
Joined: Sep 2003
Posts: 1,439
Pm sent

Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3