texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Kelias10, Sdc1, NewBoat20, Ladell, MartyMarty88
113714 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 96,953
hopalong 89,570
Pilothawk 80,138
John175☮ 77,777
JDavis7873 67,400
Bigbob_FTW 66,976
Derek 🐝 64,886
Mark Perry 60,645
Tritonman 58,981
facebook
Forum Statistics
Forums62
Topics780,003
Posts9,896,624
Members113,714
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Need help with wiring problem --- solved the problem #13679867 08/25/20 04:36 PM
Joined: Mar 2004
Posts: 53
F
Fishbreath Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
F
Joined: Mar 2004
Posts: 53
I have a 2007 Stratos 285 XL with a Yamaha 150 V Max. My problem is when I turn the ignition switch on, nothing happens. The battery is fully charged and I have power to the console for bilge pumps, and all the accessories but no power to the upper console for fuel tank, tach and other water pump psi. Also no power to the tilt and trim motor on the throttle lever or on the motor. Has anyone experienced this kind of problem? I have checked all the fuses I have found and all were good. I hate to take it to a mechanic if I can fix it with a simple fix. Let me know if any of you have any idea what could be wrong.

Last edited by Fishbreath; 08/28/20 09:55 PM.
Re: Need help with wiring problem [Re: Fishbreath] #13679871 08/25/20 04:41 PM
Joined: Nov 2014
Posts: 164
E
ebl Offline
Outdoorsman
Offline
Outdoorsman
E
Joined: Nov 2014
Posts: 164
check for proper grounds


eddie b lane
Re: Need help with wiring problem [Re: Fishbreath] #13679905 08/25/20 05:03 PM
Joined: Mar 2004
Posts: 53
F
Fishbreath Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
F
Joined: Mar 2004
Posts: 53
I have been doing that and am going crazy looking for all the wires going to the switch

Re: Need help with wiring problem [Re: Fishbreath] #13679929 08/25/20 05:22 PM
Joined: Mar 2010
Posts: 13,554
T Bird Online Content
TFF Guru
Online Content
TFF Guru
Joined: Mar 2010
Posts: 13,554
Dose the motor turn over/start? If not, bad ign. sw.


[Linked Image]
Alumni 1985-1989

Okie by birth, Texan by choice.
Re: Need help with wiring problem [Re: Fishbreath] #13679986 08/25/20 06:14 PM
Joined: Mar 2004
Posts: 53
F
Fishbreath Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
F
Joined: Mar 2004
Posts: 53
motor does not. I was having wishful thinking and hoping someone had similar problems and fixed it quickly. I was thinking ignition switch also.

Re: Need help with wiring problem [Re: Fishbreath] #13680060 08/25/20 07:20 PM
Joined: Mar 2004
Posts: 53
F
Fishbreath Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
F
Joined: Mar 2004
Posts: 53
Just got back from boat mechanic. It was a fuse under the cowling on the passenger side. I never thought to look in there. Back to fishing for me.

Re: Need help with wiring problem [Re: Fishbreath] #13680069 08/25/20 07:26 PM
Joined: Mar 2010
Posts: 13,554
T Bird Online Content
TFF Guru
Online Content
TFF Guru
Joined: Mar 2010
Posts: 13,554
Originally Posted by Fishbreath
motor does not. I was having wishful thinking and hoping someone had similar problems and fixed it quickly. I was thinking ignition switch also.


First, check your kill switch. Cycle it off several times and see if motor will crank. Next check your engine owners manual and/or check on-line for fuse locations under the engine cowling. There should be a main power fuse under the cowl. If fuses under cowl are good and you have a volt meter you can check for 12 V DC at terminals on back of key switch both with key on and key in start position. No power at selected terminals shown in schematic with key in correct position. Bad switch. Easy part change job. Make sure you disconnect battery and write down which wire colors go to which terminal letters before you disconnect them.

Let us know what you discover.

[Linked Image]


[Linked Image]
Alumni 1985-1989

Okie by birth, Texan by choice.
Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3