texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
dukewildlife, TIP71, Jwal, T2-TN, Dadbod Damien
113496 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 96,288
hopalong 88,609
Pilothawk 80,000
John175☮ 77,777
JDavis7873 67,400
Bigbob_FTW 66,184
Derek 🐝 64,632
Mark Perry 60,444
Tritonman 58,951
facebook
Forum Statistics
Forums62
Topics777,477
Posts9,860,564
Members113,496
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
I need XI5 / HDS gen 2 NON touch help #13624852 07/09/20 05:45 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 311
P
pugman Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
P
Joined: Oct 2004
Posts: 311
Not sure if I can post something from another site but i am not sure what else to do.
I have been on hold with Lowrance support for 1hr and 29 mins. I am trying to get my HDS 8Gen 2 non touch to show my XI5 trolling mtr. I can't seem to find it.
I did find this post on an internet search but can't get any feedback from the site or the person. After the second post was a picture showing the hds with the same screen that a unit has when it has "autopilot" which the gen 2 non touch does not.
Can someone direct me to a solution. Before I get badmouthed about searching for it. I have done my due diligence on searching just can't find a solution

Xi5 Gateway to Lowrance HDS question
I installed an xi5 this weekend. I have a Gen 2 Touch HDS 9 and a Gen 2 HDS 8 (non-touch) on the NMEA backbone with it.
The Autopilot menu shows up as expected on the Touch but not on the non-Touch HDS 8 Gen 2.
Should it? I know the non-Touch is communicating with the xi5 because I can see the heading data changing when I rotate the head (when I investigate the network devices - I see four xi5 data streams)

Maybe the non-Touch doesn't have the Autopilot menu? I see "Steering" pages and such but no Autopilot anywhere.

Can someone enlighten me on what's possible on the non-Touch? I am running ver 4.0 software (the latest)

Then this was posted-
"thanks for nothing you losers - figured it out myself

that's right - a non-touch running xi5"

showing that it was accomplished.

Re: I need XI5 / HDS gen 2 NON touch help [Re: pugman] #13625305 07/09/20 11:46 PM
Joined: Feb 2006
Posts: 2,457
B
bronco71 Online Content
Extreme Angler
Online Content
Extreme Angler
B
Joined: Feb 2006
Posts: 2,457
It should work, my Xi5 works with my HDS7 Gen 2 non touch, Elite 9 TI and HDS 12 Gen 3 touch....


1999 Triton TX21/225 Mercury Optimax
Re: I need XI5 / HDS gen 2 NON touch help [Re: pugman] #13625762 07/10/20 01:03 PM
Joined: Oct 2005
Posts: 834
Rob Jasper Lowrance Pro-Staff Offline
Pro Angler
Offline
Pro Angler
Joined: Oct 2005
Posts: 834
HDS non touch units by themselves cannot be networked to an XI5 in so far as using the features to run a depth range, contour, trail etc. The HDS non touch do not have the processor capability or hardware and software to use those features.


Rob Jasper
Previous Thread
Index
Next Thread

Moderated by  Duck_Hunter 


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3