texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
LD Bell High School Fishing, jburds, Fishermanshawn, DMoney, Cast605
117256 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 109,174
hopalong 106,252
Bigbob_FTW 82,082
Pilothawk 82,072
John175☮ 81,789
Derek 🐝 67,695
JDavis7873 67,408
Mark Perry 66,008
Forum Statistics
Forums59
Topics1,140,245
Posts15,536,624
Members142,256
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Structurescan module/transducer clarity question #13619036 07/04/20 07:33 PM
Joined: Feb 2014
Posts: 1,092
JC Skeeter Offline OP
Extreme Angler
OP Offline
Extreme Angler
Joined: Feb 2014
Posts: 1,092
Have an hds live on the dash and a new structurescan module/transducer. Has anyone found that for images on down/side scan you have to turn up the contrast quite high?

Moritz Chevrolet - 9101 Camp Bowie W Blvd, Fort Worth, TX - Monte Coon (817) 696-2003
Re: Structurescan module/transducer clarity question [Re: JC Skeeter] #13619071 07/04/20 08:11 PM
Joined: Jun 2005
Posts: 1,022
danceswithbass Online Content
Extreme Angler
Online Content
Extreme Angler
Joined: Jun 2005
Posts: 1,022
If you have the 3in1 transducer, put it on 455 and start with A+1, and on Downscan on auto and start with 69% contrast. Both will give you a good starting point on most lakes/depths/DFW lake water clarity and go up or down from there.

Re: Structurescan module/transducer clarity question [Re: JC Skeeter] #13619114 07/04/20 08:57 PM
Joined: Feb 2015
Posts: 4,693
F
Flippin-Out Offline
TFF Team Angler
Offline
TFF Team Angler
F
Joined: Feb 2015
Posts: 4,693
Did you check brightness?

Re: Structurescan module/transducer clarity question [Re: Flippin-Out] #13619220 07/04/20 10:52 PM
Joined: Feb 2014
Posts: 1,092
JC Skeeter Offline OP
Extreme Angler
OP Offline
Extreme Angler
Joined: Feb 2014
Posts: 1,092
Originally Posted by Flippin-Out
Did you check brightness?


I guess not, it’s not on the pop down menu is it?

Re: Structurescan module/transducer clarity question [Re: JC Skeeter] #13619338 07/05/20 02:07 AM
Joined: Nov 2014
Posts: 16,222
S
SteezMacQueen Online Happy
TFF Guru
Online Happy
TFF Guru
S
Joined: Nov 2014
Posts: 16,222
Originally Posted by JC Skeeter
Originally Posted by Flippin-Out
Did you check brightness?


I guess not, it’s not on the pop down menu is it?


Not on the Live/Carbons. It’s only sensitivity auto/+-


Eat. Sleep. Fish.
Re: Structurescan module/transducer clarity question [Re: Flippin-Out] #13619601 07/05/20 03:24 PM
Joined: Jun 2005
Posts: 1,022
danceswithbass Online Content
Extreme Angler
Online Content
Extreme Angler
Joined: Jun 2005
Posts: 1,022
Originally Posted by Flippin-Out
Did you check brightness?


Overall screen brightness is hit power button quick, then hit brightness to adjust. Guessing you probably knew that tho

Re: Structurescan module/transducer clarity question [Re: JC Skeeter] #13619626 07/05/20 03:45 PM
Joined: Sep 2011
Posts: 3,813
Minner Bucket Offline
TFF Team Angler
Offline
TFF Team Angler
Joined: Sep 2011
Posts: 3,813
I had to get a new 3 in 1 transducer under warranty when I first got my Live unit. The DI had no brightness until I turned contrast up on max, wouldn't see fish or bait. Now with new transducer, it shows good DI images on either auto or +1 on contrast.

Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2022 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3