texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
myhahagirl, shoman, Roy1999, Lhorton, 96Champion
113950 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 97,771
hopalong 90,772
Pilothawk 80,374
John175☮ 77,777
Bigbob_FTW 67,861
JDavis7873 67,400
Derek 🐝 65,212
Mark Perry 61,003
Tritonman 59,005
facebook
Forum Statistics
Forums62
Topics782,913
Posts9,938,134
Members113,950
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Lss2 & side-image issues #13549671 05/08/20 01:29 AM
Joined: Feb 2009
Posts: 369
N
n_fish Online Content OP
Angler
OP Online Content
Angler
N
Joined: Feb 2009
Posts: 369
I’m running an HDS12 GEN3 at the console which is running off the above transducer. My side-imaging isn’t working properly and noticed the plug on the transducer cable will plug into the port, but the “collar” above the actual plug will not lock. With little force, the collar will continusly turn. It won’t lock into the port on the unit. Is this the reason the side-imaging function on the unit won’t work properly or is it a possibly a defective transducer? Any troubleshooting tips or experience with this would be helpful and thanks in advance.

Re: Lss2 & side-image issues [Re: n_fish] #13550094 05/08/20 01:26 PM
Joined: Oct 2005
Posts: 858
Rob Jasper Lowrance Pro-Staff Offline
Pro Angler
Offline
Pro Angler
Joined: Oct 2005
Posts: 858
I assume you have checked all the pins to make sure none are bent or broken. If you can hold the in place and side scan still does not work, the transducer may have gone bad. The Total Scan is a better technology replacement for the HDS Gen-3 units. However you don't want to replace transducer and have the same issue due to something else causing an issue. You can reset the sonar settings which also reset structure scan to make sure you have not changed something that has caused the issue. To reset sonar: PAGES - SETTINGS - SONAR - in the middle find RESET SONAR DEFAULTS or RESET FISHING MODE & see if that helps. FYI the latest software update is 18.2. I will send you a private message so you can call if I can help over the phone.


Rob Jasper
Re: Lss2 & side-image issues [Re: n_fish] #13550603 05/08/20 06:21 PM
Joined: Oct 2005
Posts: 858
Rob Jasper Lowrance Pro-Staff Offline
Pro Angler
Offline
Pro Angler
Joined: Oct 2005
Posts: 858
ALSO: Make sure you are running the LSS2 on 455kHz. The technology in the LSS2 does not do well at 800.


Rob Jasper
Re: Lss2 & side-image issues [Re: Rob Jasper Lowrance Pro-Staff] #13550643 05/08/20 06:45 PM
Joined: May 2013
Posts: 418
B
Burbarry Online Sleepy
Angler
Online Sleepy
Angler
B
Joined: May 2013
Posts: 418
I would make sure your collar locks in first. After that make sure your voltage is good at the HDS. My font HDS I had to upgrade the wire ran upto the front. It’s now 8 gauge to the front unit. No more issues with that unit cutting in and out.

Re: Lss2 & side-image issues [Re: Burbarry] #13551092 05/09/20 01:19 AM
Joined: Feb 2009
Posts: 369
N
n_fish Online Content OP
Angler
OP Online Content
Angler
N
Joined: Feb 2009
Posts: 369
Thanks

Previous Thread
Index
Next Thread

Moderated by  Duck_Hunter 


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3