texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
ARjedi, Ugly Stick, Jqalpha, MarkD2580, DAWNSWISS
111451 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 91,986
hopalong 82,180
Pilothawk 78,849
John175☮ 73,747
JDavis7873 67,397
Derek 🐝 63,145
Bigbob_FTW 59,994
Tritonman 58,778
Mark Perry 57,299
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics763,022
Posts9,595,085
Members111,451
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Motor Corrosion?? #13268654 09/03/19 01:27 PM
Joined: Jun 2017
Posts: 35
G
Gray_Ghost9 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
G
Joined: Jun 2017
Posts: 35
I changed my impeller 2 weeks ago, since then I had the boat out on 2 different lakes for a few hours, each time I get back there is a buildup of what appears to be corrosion on the motor and some on back of the boat.
I cleaned this off after the first time, it took a bit of scrubbing, then when I took it out again it came back, any idea what it could be?

The motor is a 2010 Mercury Optimax 150, the impeller has been changed several times, this is the first time I changed it.
I would not think corrosion would start with just a few hours of running time but maybe i'm wrong.

Re: Motor Corrosion?? [Re: Gray_Ghost9] #13268756 09/03/19 02:44 PM
Joined: Sep 2009
Posts: 3,032
D
Dawson Hefner Offline
TFF Team Angler
Offline
TFF Team Angler
D
Joined: Sep 2009
Posts: 3,032
Ate your annodes missing, painted, or covered in grease?


http://www.texasmegafishadventures.com
Licensed guide Dawson Hefner
Guided rod and reel fishing trips for Alligator gar on the Trinity River as well as some other places
903-721-4296
Hobo Outdoor Company Team Member
dawson@texasmegafishadventures.com
Re: Motor Corrosion?? [Re: Gray_Ghost9] #13268910 09/03/19 04:40 PM
Joined: Jan 2009
Posts: 1,476
S
spankyttx Online Content
Extreme Angler
Online Content
Extreme Angler
S
Joined: Jan 2009
Posts: 1,476
corrosion on the lower unit in the area where it sits in the water? could be a ground issue


LI-SI-WI-NWI
Re: Motor Corrosion?? [Re: Gray_Ghost9] #13269115 09/03/19 07:23 PM
Joined: Jun 2017
Posts: 35
G
Gray_Ghost9 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
G
Joined: Jun 2017
Posts: 35
The annodes are fine, after researching I believe it is a ground issue, now how do I find it?

Re: Motor Corrosion?? [Re: Gray_Ghost9] #13269559 09/04/19 01:31 AM
Joined: Sep 2009
Posts: 3,032
D
Dawson Hefner Offline
TFF Team Angler
Offline
TFF Team Angler
D
Joined: Sep 2009
Posts: 3,032
Probably got a wire making contact with it somewhere. You got a tin boat?


http://www.texasmegafishadventures.com
Licensed guide Dawson Hefner
Guided rod and reel fishing trips for Alligator gar on the Trinity River as well as some other places
903-721-4296
Hobo Outdoor Company Team Member
dawson@texasmegafishadventures.com
Re: Motor Corrosion?? [Re: Gray_Ghost9] #13270662 09/05/19 12:22 AM
Joined: Jun 2017
Posts: 35
G
Gray_Ghost9 Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
G
Joined: Jun 2017
Posts: 35
It is a tin boat, Tracker Targa v18 combo and all the wiring is not east to get to.
I am trying to determine if the issue with the motor or boat.

Last edited by Gray_Ghost9; 09/05/19 12:24 AM.
Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3