texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
AtTheLake, biteandfightangler, acfgirl, Alan_a520, Wally Marshall
113397 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 96,073
hopalong 88,260
Pilothawk 79,949
John175☮ 77,777
JDavis7873 67,400
Bigbob_FTW 65,915
Derek 🐝 64,505
Mark Perry 60,405
Tritonman 58,942
facebook
Forum Statistics
Forums62
Topics776,502
Posts9,846,467
Members113,397
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Lowrance ethernet issues #13242154 08/09/19 06:37 PM
Joined: Apr 2015
Posts: 6,874
0
04champ Offline OP
TFF Celebrity
OP Offline
TFF Celebrity
0
Joined: Apr 2015
Posts: 6,874
Does anyone else have issues with intermittently losing network connection between your HDS units?

I had problems with my Gen3s, and just attributed it to one of the units... but I've since upgraded to Carbon and Lives and have the same, or worse, problems. Sometimes the front unit won't see the console unit at all, all day. Sometimes it will power up and work well for a few hours and then stop. Sometimes if I switch connectors it will start working. Sometimes if I push the cable connector into the unit really hard it will work momentarily.

I'd blame it on the cable, but I gave my old units to my dad and bought him an ethernet cable and he can't get them to network at all. One time we got the bow unit to see the console but it quit working within a few minutes.

Just wondering if this is common or if I have some problem

Re: Lowrance ethernet issues [Re: 04champ] #13242420 08/09/19 11:45 PM
Joined: Dec 2008
Posts: 8,795
G
grout-scout Online Content
TFF Celebrity
Online Content
TFF Celebrity
G
Joined: Dec 2008
Posts: 8,795
I don’t read about this issue, but I know the Ethernet cables are notorious for going out.

Re: Lowrance ethernet issues [Re: 04champ] #13251562 08/18/19 11:00 AM
Joined: Jul 2009
Posts: 1,135
S
Skunked Again Fishing Offline
Extreme Angler
Offline
Extreme Angler
S
Joined: Jul 2009
Posts: 1,135
Never had issue on mine. You may want to start the network configuration and asking the system to detect the network, maybe there’s a network item that is accidentally incorrectly configured. Also check your nmea 2k power connections.
Tim


One 10-pounder is better than ten 1-pounders; but 100 1-pounders is ok too!
If this kind of stuff floats your boat, be a subscriber to my youtube Channel: www.youtube.com/SkunkedAgain
Get exclusive information by following SkunkedAgain Facebook page: www.Facebook.com/SkunkedAgain
Re: Lowrance ethernet issues [Re: 04champ] #13251620 08/18/19 01:04 PM
Joined: Jul 2003
Posts: 3,290
Jason Gilstrap Offline
Mr. Lowrance
Offline
Mr. Lowrance
Joined: Jul 2003
Posts: 3,290
Make sure you units are updated to current software. since you move the units to your dads boat..I would save your wpts and do a hard reset on the both boats Then go back to your setting starting with console first.


Jason Gilstrap LOWRANCE PRO STAFF / Get A Limit Outdoors www.getalimitoutdoors.com
Re: Lowrance ethernet issues [Re: 04champ] #13251945 08/18/19 07:32 PM
Joined: Aug 2018
Posts: 267
Dwight Hardy Offline
Angler
Offline
Angler
Joined: Aug 2018
Posts: 267
All the above but I would look harder at the cable. I had a brand new one bad right out of the box.

Previous Thread
Index
Next Thread

Moderated by  Duck_Hunter 


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3