texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
KNel, Nautic2, natvet, Sacalaitqueen77, Block Fishing
111289 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 91,758
hopalong 81,863
Pilothawk 78,700
John175☮ 73,166
JDavis7873 67,397
Derek 🐝 63,000
Bigbob_FTW 59,154
Tritonman 58,759
Mark Perry 56,814
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics760,763
Posts9,561,428
Members111,289
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Lowrance ethernet issues #13242154 08/09/19 06:37 PM
Joined: Apr 2015
Posts: 6,811
0
04champ Online Content OP
TFF Celebrity
OP Online Content
TFF Celebrity
0
Joined: Apr 2015
Posts: 6,811
Does anyone else have issues with intermittently losing network connection between your HDS units?

I had problems with my Gen3s, and just attributed it to one of the units... but I've since upgraded to Carbon and Lives and have the same, or worse, problems. Sometimes the front unit won't see the console unit at all, all day. Sometimes it will power up and work well for a few hours and then stop. Sometimes if I switch connectors it will start working. Sometimes if I push the cable connector into the unit really hard it will work momentarily.

I'd blame it on the cable, but I gave my old units to my dad and bought him an ethernet cable and he can't get them to network at all. One time we got the bow unit to see the console but it quit working within a few minutes.

Just wondering if this is common or if I have some problem

Re: Lowrance ethernet issues [Re: 04champ] #13242420 08/09/19 11:45 PM
Joined: Dec 2008
Posts: 7,971
G
grout-scout Offline
TFF Celebrity
Offline
TFF Celebrity
G
Joined: Dec 2008
Posts: 7,971
I don’t read about this issue, but I know the Ethernet cables are notorious for going out.

Re: Lowrance ethernet issues [Re: 04champ] #13251562 08/18/19 11:00 AM
Joined: Jul 2009
Posts: 814
S
Skunked Again Fishing Offline
Pro Angler
Offline
Pro Angler
S
Joined: Jul 2009
Posts: 814
Never had issue on mine. You may want to start the network configuration and asking the system to detect the network, maybe there’s a network item that is accidentally incorrectly configured. Also check your nmea 2k power connections.
Tim


One 10-pounder is better than ten 1-pounders; but 100 1-pounders is ok too!
YouTube Channel: www.youtube.com/SkunkedAgain
Re: Lowrance ethernet issues [Re: 04champ] #13251620 08/18/19 01:04 PM
Joined: Jul 2003
Posts: 3,287
Jason Gilstrap Offline
Mr. Lowrance
Offline
Mr. Lowrance
Joined: Jul 2003
Posts: 3,287
Make sure you units are updated to current software. since you move the units to your dads boat..I would save your wpts and do a hard reset on the both boats Then go back to your setting starting with console first.


Jason Gilstrap LOWRANCE PRO STAFF / Get A Limit Outdoors www.getalimitoutdoors.com
Re: Lowrance ethernet issues [Re: 04champ] #13251945 08/18/19 07:32 PM
Joined: Aug 2018
Posts: 254
Dwight Hardy Online Content
Angler
Online Content
Angler
Joined: Aug 2018
Posts: 254
All the above but I would look harder at the cable. I had a brand new one bad right out of the box.

Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3