texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
theXxar, Dan King, Aka, Marlene's@ The Big Chill, LLC, Jeremiah Russell
112013 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 92,784
hopalong 83,603
Pilothawk 79,331
John175☮ 75,239
JDavis7873 67,398
Derek 🐝 63,712
Bigbob_FTW 62,043
Tritonman 58,834
Mark Perry 58,465
facebook
Forum Statistics
Forums62
Topics769,980
Posts9,697,736
Members112,013
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Mercury question. #13219848 07/19/19 10:00 PM
Joined: Dec 2015
Posts: 101
Jmachuca Offline OP
Outdoorsman
OP Offline
Outdoorsman
Joined: Dec 2015
Posts: 101
Quick question: I have a 2015 nitro with a mercury 150 opti max pro xs around 225 hours. I left the ramp in the morning motor was doing fine got to my first spot and fished for 3 hours or so. Then I was trying to leave and when I was starting the engine its was revving up and shutting down. It did it 5 times, finally it started ok headed back to the ramp. It did it again when I was going to put it on the trailer. So I just pushed it on. When I got home I started it to check it and it's running normal. Anyone ever had that problem?


IN GOD WE TRUST!
Re: Mercury question. [Re: Jmachuca] #13219934 07/19/19 11:48 PM
Joined: Nov 2002
Posts: 4,378
Gamblinman Online Content
TFF Team Angler
Online Content
TFF Team Angler
Joined: Nov 2002
Posts: 4,378
Check for loose cannon plugs and ground wires. I always do the simple stuff first just to eliminate those items and narrow down the search.

Re: Mercury question. [Re: Jmachuca] #13223532 07/23/19 08:22 PM
Joined: Jun 2004
Posts: 1,486
O
OPTI Offline
Extreme Angler
Offline
Extreme Angler
O
Joined: Jun 2004
Posts: 1,486
Your getting fuel in the air side of rails either a leaking fuel injector or a bad diaphragm in your tracker valve or fuel pressure regulator........OPTI

Last edited by OPTI; 07/23/19 08:23 PM.
Re: Mercury question. [Re: Jmachuca] #13223761 07/24/19 12:17 AM
Joined: May 2018
Posts: 427
R
Ranger 177 Online Content
Angler
Online Content
Angler
R
Joined: May 2018
Posts: 427
Had sameproblem was fuel Daphram. Had replaced problem solved

Re: Mercury question. [Re: Jmachuca] #13223783 07/24/19 12:35 AM
Joined: Jan 2006
Posts: 75
H
hardheadking Offline
Outdoorsman
Offline
Outdoorsman
H
Joined: Jan 2006
Posts: 75
Looks like you got good advice here but if your problem persists check out this site https://forums.iboats.com/forum/engine-repair-and-maintenance/mercury-mariner-outboards, make sure to give your motor s/n right away and you will get good advice. If you are a total rookie they might suggest you see an expert, don't take it the wrong way.


Don
Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3