texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Cash Fishin and Huntin, amigo guide service - Robert, CentTexFisherman, BigMikeW, Unclebubba73
111757 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 92,482
hopalong 82,881
Pilothawk 79,170
JDavis7873ģ 67,397
Derek 🐝 63,468
Bigbob_FTW 61,351
Tritonman 58,815
Mark Perry 58,190
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics767,188
Posts9,657,194
Members111,757
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Merc 115 optimax #13203020 07/03/19 12:41 AM
Joined: Jul 2018
Posts: 11
T
TCCowboy64 Offline OP
Green Horn
OP Offline
Green Horn
T
Joined: Jul 2018
Posts: 11
My bother has an issue with his engine. Itís not happening all the time. When you start the engine, sometime thereís nothing wrong, runs quiet and good power. Then you can stop, fish a while and then start it up and everything seems fine until you put it in gear and it has almost no power and acts like itís starving for fuel. A separate elec fuel pump was installed, but still the same problem. Whatís weird is you can stop the engine, wait a few minutes, start it back up and itís like nothing was ever wrong. I feel itís a computer module issue seeing how itís intermittent. Some days you can go all day and nothing happens. Sometimes itíll happen every time. Any thoughts would be appreciated.

Re: Merc 115 optimax [Re: TCCowboy64] #13208741 07/09/19 09:33 AM
Joined: Jan 2003
Posts: 1,818
S
sasquatch Offline
Extreme Angler
Offline
Extreme Angler
S
Joined: Jan 2003
Posts: 1,818
Sounds like a faulty heat sensor causing it to go into safe mode. This only allows you to run in idle mode. Also if the oil level sensor is stuck, it will do the same thing. The safe mode allows you to get back to dock with minimal damage.


[Linked Image][Linked Image][Linked Image]
Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3