texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Mick McGuire, Mike..., UA Fishing, Hippy, Kuack
115979 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 104,582
hopalong 100,234
Pilothawk 81,292
John175☮ 80,064
Bigbob_FTW 76,389
JDavis7873® 67,408
Mark Perry 64,096
Forum Statistics
Forums61
Topics1,157,588
Posts15,830,791
Members140,977
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
LOWRANCE AND LSS2 QUESTION #13202367 07/02/19 04:18 PM
Joined: Jun 2012
Posts: 304
Ty Burns Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
Joined: Jun 2012
Posts: 304
I moved my HDS 12 gen 2 from my bass boat and put it on my work boat. I just needed side imaging and down imaging so I bought a new LSS 2 transducer and hooked it up.There is nothing else on the boat no trolling motor etc.I have the power cord and transducer hooked to the unit, nothing else. I have black horizontal lines across the screen. I can still see the bottom and everything but it has the black lines.
Have I done something wrong?
Thanks


TLRWELDING.COM
Re: LOWRANCE AND LSS2 QUESTION [Re: Ty Burns] #13202520 07/02/19 06:26 PM
Joined: Jul 2003
Posts: 3,290
Jason Gilstrap Offline
Mr. Lowrance
Offline
Mr. Lowrance
Joined: Jul 2003
Posts: 3,290
Pics would be great on what you are seeing


Jason Gilstrap LOWRANCE PRO STAFF / Get A Limit Outdoors www.getalimitoutdoors.com
Re: LOWRANCE AND LSS2 QUESTION [Re: Ty Burns] #13202646 07/02/19 07:58 PM
Joined: Mar 2010
Posts: 17,272
T Bird Offline
TFF Guru
Offline
TFF Guru
Joined: Mar 2010
Posts: 17,272
Try going in and reelecting the transducer type.


[Linked Image]

USAF "Thunderbirds" Alumni 1985-1989

Okie by birth, Texan by choice.
Re: LOWRANCE AND LSS2 QUESTION [Re: Ty Burns] #13202798 07/02/19 09:31 PM
Joined: Jun 2012
Posts: 304
Ty Burns Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
Joined: Jun 2012
Posts: 304

i read on the BBC that I have to have a 2D transducer for the structure scan to work, is this correct, if so that is my problem.
Thanks


TLRWELDING.COM
Re: LOWRANCE AND LSS2 QUESTION [Re: Ty Burns] #13203034 07/03/19 12:53 AM
Joined: Dec 2008
Posts: 10,872
G
grout-scout Online Content
TFF Guru
Online Content
TFF Guru
G
Joined: Dec 2008
Posts: 10,872
Originally Posted by Ty Burns

i read on the BBC that I have to have a 2D transducer for the structure scan to work, is this correct, if so that is my problem.
Thanks



It’s been documented many times there, but I almost think those guys were having bottom lock problems.

Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2021 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3