texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
East Texas Angler 73, JBM81, NTX-FISHon, scott100, Monty97
109279 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 90,116
hopalong 78,911
Pilothawk 77,540
John175® 69,846
JDavis7873® 67,393
Derek 🐝 61,685
Tritonman 58,396
LoneStarSon® 54,816
Mark Perry 54,799
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics777,217
Posts13,001,513
Members109,279
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Suzuki motor help please #12930202
10/11/18 05:40 AM
10/11/18 05:40 AM
Joined: Jun 2010
Posts: 333
Frisco, TX
C
Cigga Online content OP
Angler
Cigga  Online Content OP
Angler
C

Joined: Jun 2010
Posts: 333
Frisco, TX
I have a 2007 4 stroke Suzuki 150. Yesterday morning in the middle of the lake, I had trouble getting it started. When I turned the key, the engine struggles a few seconds before firing up with a high rev then engine shuts off after a few seconds. It happened twice. The first time, it took 3 or 4 key turns before it started normally. Second time, it gave us a scare cause it would not start for about 10 mins. I will add that, since it was so windy (even though forecast says 11 mph) I had to use the motor to move around. Trolling motor could barely hold anchor. To move around I would fire up the engine, idle around to find fish without hitting the throttle then shut off engine. Did that for about 2 hours chasing schools of fish before it gave us the scare. I am not sure if turning on and off the engine repeatedly will cause the problem. I was thinking maybe doing so floods the engine with gas. Seems to run fine after it got started. I plan to change the fuel filter. Not sure if that is the cause of the problem either, but its a cheap to do. Is there something else I need to look into?

Re: Suzuki motor help please [Re: Cigga] #12930507
10/11/18 05:53 PM
10/11/18 05:53 PM
Joined: May 2018
Posts: 203
Ftw
R
Ranger 177 Offline
Outdoorsman
Ranger 177  Offline
Outdoorsman
R

Joined: May 2018
Posts: 203
Ftw
Alliance boat in Roanoke 817-4301883 works on Suzuki motors ask for Stan

Re: Suzuki motor help please [Re: Cigga] #12930873
10/12/18 01:40 AM
10/12/18 01:40 AM
Joined: Feb 2006
Posts: 363
Texas
Alumacraft 14 Offline
Angler
Alumacraft 14  Offline
Angler

Joined: Feb 2006
Posts: 363
Texas
Check your fuel line, air leaks, bad primer, restriction in fuel line, filters so forth.

Re: Suzuki motor help please [Re: Cigga] #12931911
10/13/18 03:16 AM
10/13/18 03:16 AM
Joined: Jun 2010
Posts: 333
Frisco, TX
C
Cigga Online content OP
Angler
Cigga  Online Content OP
Angler
C

Joined: Jun 2010
Posts: 333
Frisco, TX
Thanks. I will look into all of that. If problem persist, will give Stan a call.

Re: Suzuki motor help please [Re: Cigga] #12932030
10/13/18 12:27 PM
10/13/18 12:27 PM
Joined: Jan 2005
Posts: 1,825
Lake Fork
H
heybaylor Offline
Extreme Angler
heybaylor  Offline
Extreme Angler
H

Joined: Jan 2005
Posts: 1,825
Lake Fork
sound like you were using more battery juice out than you were putting in.
depthfinders on, maybe livewell, maybe other current drawing devices.
them cranking the motor several times without running long enough to put back in the juice you pulled out .


heybaylor
Re: Suzuki motor help please [Re: heybaylor] #12932816
10/14/18 10:29 AM
10/14/18 10:29 AM
Joined: Jun 2010
Posts: 333
Frisco, TX
C
Cigga Online content OP
Angler
Cigga  Online Content OP
Angler
C

Joined: Jun 2010
Posts: 333
Frisco, TX
Originally Posted By: heybaylor
sound like you were using more battery juice out than you were putting in.
depthfinders on, maybe livewell, maybe other current drawing devices.
them cranking the motor several times without running long enough to put back in the juice you pulled out .


Its a brand new battery but I did check the connection. My motor has its own cranking battery and my electronics have their own battery. The trolling motor also has its on batteries.

Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
UBB.threads™ 7.6.2