texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
higby, Mgparker, FishGum, haleywp, madtown
109483 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 90,295
hopalong 79,040
Pilothawk 77,751
John175® 70,167
JDavis7873® 67,393
Derek 🐝 61,816
Tritonman 58,479
Mark Perry 55,157
LoneStarSon® 54,905
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics739,598
Posts12,284,613
Members109,483
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
1984 Yamaha 70 hp carborator running rich #12802530
06/23/18 02:41 AM
06/23/18 02:41 AM
Joined: Feb 2017
Posts: 186
Texas
M
Madatu Online content OP
Outdoorsman
Madatu  Online Content OP
Outdoorsman
M

Joined: Feb 2017
Posts: 186
Texas
My motor runs fine at full throttle. Have to ithrotle up to get motor to start. I removed the trhree carboratora and took completely apart and soaked in cleaner. I run the boat two to four times a week. The carborator psych were basically clean. I put everything back together. Same result. I replaced the hose from the tank to the motor. Replaced the spark plugs, they looked like burning rick, black. The motor cranks food on hose but when at the lake it is difficult to start with out throttling up.


Mike Warren
Re: 1984 Yamaha 70 hp carborator running rich [Re: Madatu] #12804401
06/25/18 01:29 PM
06/25/18 01:29 PM
Joined: Feb 2017
Posts: 186
Texas
M
Madatu Online content OP
Outdoorsman
Madatu  Online Content OP
Outdoorsman
M

Joined: Feb 2017
Posts: 186
Texas
Well, I worked it out. there was an o ring on the top of the Carburetor where the air mixes. I removed the Carburetor again and cleaned them out. now the motor is running great again.


Mike Warren
Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
UBB.threads™ 7.6.2