texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Bigmex1013, mkohlschmidt, pomoxis1, CBSUGG, Mickey K
109513 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 90,326
hopalong 79,063
Pilothawk 77,784
John175® 70,239
JDavis7873® 67,393
Derek 🐝 61,835
Tritonman 58,485
Mark Perry 55,195
LoneStarSon® 54,907
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics739,972
Posts12,290,039
Members109,513
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Follow the contour problem #12796808
06/18/18 11:12 PM
06/18/18 11:12 PM
Joined: Apr 2012
Posts: 271
NE Texas
S
stapler101 Online content OP
Angler
stapler101  Online Content OP
Angler
S

Joined: Apr 2012
Posts: 271
NE Texas
Is anyone using follow the contour on a helix 12 mega si with an Ultrex?
I can't get it to work. Ipilot is connected. I have midsouth states v 2.0 Lakemaster ( box says ipilot link compatible).
If it is working for you, which card are you using?
I had an 1199 hd si until yesterday and could not get it to work either.
I was on the water and on the phone for well over an hour with both minn Kota and humminbird technicians. They could not figure it out.


If everything seems under control, you're just not going fast enough! ------Mario Andretti
Re: Follow the contour problem [Re: stapler101] #12796848
06/18/18 11:40 PM
06/18/18 11:40 PM
Joined: Nov 2014
Posts: 6,857
Red Oak, Galveston, and Pagosa...
S
SteezMacQueen Online happy
TFF Celebrity
SteezMacQueen  Online Happy
TFF Celebrity
S

Joined: Nov 2014
Posts: 6,857
Red Oak, Galveston, and Pagosa...
Do you have the depth highlighted on the graph?


Eat. Sleep. Fish.
Re: Follow the contour problem [Re: stapler101] #12796886
06/19/18 12:14 AM
06/19/18 12:14 AM
Joined: Aug 2008
Posts: 208
magnolia tx
F
franchi Offline
Outdoorsman
franchi  Offline
Outdoorsman
F

Joined: Aug 2008
Posts: 208
magnolia tx
Move your cursor away from the boat location before you select the go to / follow the contour

Last edited by franchi; 06/19/18 12:15 AM.
Re: Follow the contour problem [Re: franchi] #12796936
06/19/18 12:49 AM
06/19/18 12:49 AM
Joined: Jan 2003
Posts: 1,357
Lubbock, TX
S
squib Offline
Extreme Angler
squib  Offline
Extreme Angler
S

Joined: Jan 2003
Posts: 1,357
Lubbock, TX
Originally Posted By: franchi
Move your cursor away from the boat location before you select the go to / follow the contour


Yep. The option won’t come up on the screen unless you do this first.

Re: Follow the contour problem [Re: stapler101] #12797364
06/19/18 01:27 PM
06/19/18 01:27 PM
Joined: Apr 2012
Posts: 271
NE Texas
S
stapler101 Online content OP
Angler
stapler101  Online Content OP
Angler
S

Joined: Apr 2012
Posts: 271
NE Texas
I enlarged the screen to max to make the contours large. I freeze the screen, move to a contour line close to the boat (it was showing from 25-70 feet). and click "go to". I get several options like circle, mark location, etc but no "follow the contour".
on the 1199, before I installed the helix 12, the techs were walking me step by step while they did the same thing on their unit.
My last thought is that I need a newer version card.
Also, I had an 898 c si paired with the 1199. The card was in the 1199. Would I need a card in both units for it to work?


If everything seems under control, you're just not going fast enough! ------Mario Andretti
Re: Follow the contour problem [Re: stapler101] #12797373
06/19/18 01:30 PM
06/19/18 01:30 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 1,357
Lubbock, TX
S
squib Offline
Extreme Angler
squib  Offline
Extreme Angler
S

Joined: Jan 2003
Posts: 1,357
Lubbock, TX
Originally Posted By: stapler101
I enlarged the screen to max to make the contours large. I freeze the screen, move to a contour line close to the boat (it was showing from 25-70 feet). and click "go to". I get several options like circle, mark location, etc but no "follow the contour".
on the 1199, before I installed the helix 12, the techs were walking me step by step while they did the same thing on their unit.
My last thought is that I need a newer version card.
Also, I had an 898 c si paired with the 1199. The card was in the 1199. Would I need a card in both units for it to work?


Did you try it without "freezing the screen?" I never freeze mine.

Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
UBB.threads™ 7.6.2