texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
steven5907, Ruark, BaldEagle1988, tuckwat, will_outdoors
109306 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 90,134
hopalong 78,912
Pilothawk 77,554
John175® 69,873
JDavis7873® 67,393
Derek 🐝 61,694
Tritonman 58,401
Mark Perry 54,848
LoneStarSon® 54,824
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics777,552
Posts13,005,704
Members109,306
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Engine readouts on graph #12775303
05/31/18 02:12 PM
05/31/18 02:12 PM
Joined: Mar 2018
Posts: 13
S
skeeter johnson Offline OP
Green Horn
skeeter johnson  Offline OP
Green Horn
S

Joined: Mar 2018
Posts: 13
hey guys
I am running a Yamaha 225 SHO and a lowrance 12 TI elite I have installed cable but still do not get trim, water psi,fuel level, what am I doing wrong? thx.

Bass Fishing Ad
Re: Engine readouts on graph [Re: skeeter johnson] #12775686
05/31/18 07:00 PM
05/31/18 07:00 PM
Joined: Nov 2014
Posts: 6,649
Red Oak, Galveston, and Pagosa...
S
SteezMacQueen Online happy
TFF Celebrity
SteezMacQueen  Online Happy
TFF Celebrity
S

Joined: Nov 2014
Posts: 6,649
Red Oak, Galveston, and Pagosa...
I'm sure there are a lot of parts missing. Fuel level would require an integration harness of some kind, as well as trim, water psi, etc.


Eat. Sleep. Fish.
Re: Engine readouts on graph [Re: skeeter johnson] #12775739
05/31/18 07:50 PM
05/31/18 07:50 PM
Joined: Feb 2017
Posts: 81
Arp, Texas Lake Tyler
L
LakeTylerMan Online content
Outdoorsman
LakeTylerMan  Online Content
Outdoorsman
L

Joined: Feb 2017
Posts: 81
Arp, Texas Lake Tyler
As I recall on the Gen 3 instructions trim needs to be set up by a dealer. I don't know why. For me it was not easy to choose the various functions to monitor. I was most concerned about getting a read out for engine hours. Call Lowrance and they may be able to walk you through it. They have been helpful when I called. They are first going to ask that you make sure software is up to date.

I had all kinds of problems getting certain readouts to show. The biggest challenge is remembering the steps to make it happen. Check Lowrance how to videos to see if this subject is covered. Having said all this, I have quite a few functions I can monitor.

Re: Engine readouts on graph [Re: skeeter johnson] #12776150
06/01/18 02:49 AM
06/01/18 02:49 AM
Joined: May 2018
Posts: 1
O
OKBlindHogg Offline
Green Horn
OKBlindHogg  Offline
Green Horn
O

Joined: May 2018
Posts: 1
I have a 250 SHO and Gen 3 HDS units. Trim involved hooking together different wires under the engine cowel . When you do your trim gage won’t work. Will just show on the graph. Water pressure was a water pressure sensor from Yamaha installed in the port where the water gauge hose port went into the block. I do t have fuel level but I also think it is a separate sensor on the tank

Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
UBB.threads™ 7.6.2