texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
NorthwestNative, condorstan, dasis, JT2, Cimarron
109740 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 90,457
hopalong 79,248
Pilothawk 77,917
John175® 70,643
JDavis7873® 67,394
Derek 🐝 61,949
Tritonman 58,516
Mark Perry 55,396
LoneStarSon® 54,921
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics742,323
Posts15,319,624
Members109,740
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
lowrance networking #12728578
04/24/18 03:15 PM
04/24/18 03:15 PM
Joined: Mar 2018
Posts: 14
S
skeeter johnson Offline OP
Green Horn
skeeter johnson  Offline OP
Green Horn
S

Joined: Mar 2018
Posts: 14
I have 9 ti at bow and a 12 ti at console that are networked. My question is can you get the 9 ti to read from the rear transducer for side and down imaging

Re: lowrance networking [Re: skeeter johnson] #12728594
04/24/18 03:25 PM
04/24/18 03:25 PM
Joined: Dec 2016
Posts: 266
B
basscatcher01 Offline
Angler
basscatcher01  Offline
Angler
B

Joined: Dec 2016
Posts: 266
Yes. Click menu on the down scan on the front unit and select the “source” the click the other avalible transducer

Re: lowrance networking [Re: skeeter johnson] #12728686
04/24/18 04:15 PM
04/24/18 04:15 PM
Joined: Apr 2012
Posts: 51
M
Matt Newsom Online content
Outdoorsman
Matt Newsom  Online Content
Outdoorsman
M

Joined: Apr 2012
Posts: 51
You need the HDS series to do that. The Elite TI series only networks via NMEA2000 which allows for waypoint sharing but does not have the ethernet port that allows for sharing of transducer data.

Re: lowrance networking [Re: skeeter johnson] #12729445
04/25/18 12:48 AM
04/25/18 12:48 AM
Joined: Nov 2014
Posts: 878
East Texas
GTrigg Online content
Pro Angler
GTrigg  Online Content
Pro Angler

Joined: Nov 2014
Posts: 878
East Texas
I have your same set-up and Matt is correct. TI's will only share waypoints.


G. Trigg
Gilmer, TX

Re: lowrance networking [Re: skeeter johnson] #12729992
04/25/18 01:55 PM
04/25/18 01:55 PM
Joined: Mar 2018
Posts: 14
S
skeeter johnson Offline OP
Green Horn
skeeter johnson  Offline OP
Green Horn
S

Joined: Mar 2018
Posts: 14
Thanks

Re: lowrance networking [Re: skeeter johnson] #12730258
04/25/18 04:34 PM
04/25/18 04:34 PM
Joined: Apr 2011
Posts: 60
Houston, Tx
S
s8nlilhlpr Offline
Outdoorsman
s8nlilhlpr  Offline
Outdoorsman
S

Joined: Apr 2011
Posts: 60
Houston, Tx
just to tag on here.....do I need a networking device for the HDS? Just installed mine and I'm getting nothing from the structurescan module, downimaging is all black. Sonar worked fine but I'd like to get all the features working.

Re: lowrance networking [Re: s8nlilhlpr] #12730267
04/25/18 04:41 PM
04/25/18 04:41 PM
Joined: Mar 2002
Posts: 470
Too far from Saltwater
J
JonBoater Offline
Angler
JonBoater  Offline
Angler
J

Joined: Mar 2002
Posts: 470
Too far from Saltwater
Originally Posted By: s8nlilhlpr
just to tag on here.....do I need a networking device for the HDS? Just installed mine and I'm getting nothing from the structurescan module, downimaging is all black. Sonar worked fine but I'd like to get all the features working.


Can you tell us exactly what you have? What HDS Gen? What transducers?


Re: lowrance networking [Re: s8nlilhlpr] #12730275
04/25/18 04:45 PM
04/25/18 04:45 PM
Joined: Feb 2009
Posts: 8,067
Rockwall,Tx
B
BThomas Online sleepy
TFF Celebrity
BThomas  Online Sleepy
TFF Celebrity
B

Joined: Feb 2009
Posts: 8,067
Rockwall,Tx
Originally Posted By: s8nlilhlpr
just to tag on here.....do I need a networking device for the HDS? Just installed mine and I'm getting nothing from the structurescan module, downimaging is all black. Sonar worked fine but I'd like to get all the features working.



What HDS generation ?

Re: lowrance networking [Re: skeeter johnson] #12730279
04/25/18 04:46 PM
04/25/18 04:46 PM
Joined: Feb 2009
Posts: 8,067
Rockwall,Tx
B
BThomas Online sleepy
TFF Celebrity
BThomas  Online Sleepy
TFF Celebrity
B

Joined: Feb 2009
Posts: 8,067
Rockwall,Tx
You might get faster response in the General equipment form.

Re: lowrance networking [Re: JonBoater] #12730436
04/25/18 06:42 PM
04/25/18 06:42 PM
Joined: Apr 2011
Posts: 60
Houston, Tx
S
s8nlilhlpr Offline
Outdoorsman
s8nlilhlpr  Offline
Outdoorsman
S

Joined: Apr 2011
Posts: 60
Houston, Tx
Sorry, its the new Carbon 9 Gen 3 HDS with 3d structure scan module. The 2d sonar transducer appears to work fine, just not the 3d or down imaging. I'm going to call lowrance and see if they can't give me some tips. I have the transducer that came with the unit installed the same spot as my old unit was removed from, and the structure scan on the starboard side, similar positioning. Tracker 175 txw. I just noticed on the bottom of the fishfinder there is a port marked "structurescan" but on the 3d module it just has network out

Re: lowrance networking [Re: s8nlilhlpr] #12730596
04/25/18 07:59 PM
04/25/18 07:59 PM
Joined: Apr 2012
Posts: 51
M
Matt Newsom Online content
Outdoorsman
Matt Newsom  Online Content
Outdoorsman
M

Joined: Apr 2012
Posts: 51
Originally Posted By: s8nlilhlpr
Sorry, its the new Carbon 9 Gen 3 HDS with 3d structure scan module. The 2d sonar transducer appears to work fine, just not the 3d or down imaging. I'm going to call lowrance and see if they can't give me some tips. I have the transducer that came with the unit installed the same spot as my old unit was removed from, and the structure scan on the starboard side, similar positioning. Tracker 175 txw. I just noticed on the bottom of the fishfinder there is a port marked "structurescan" but on the 3d module it just has network out




Your 3d transducer should be hooked to the 3d structure module. Then the 3d module connects to the HDS via ethernet (network port). You will need a separate transducer for 2d imaging connecting directly to the HDS.

Re: lowrance networking [Re: skeeter johnson] #12732013
04/26/18 05:36 PM
04/26/18 05:36 PM
Joined: Oct 2005
Posts: 682
Arlington, TX
Rob Jasper Lowrance Pro-Staff Offline
Pro Angler
Rob Jasper Lowrance Pro-Staff  Offline
Pro Angler

Joined: Oct 2005
Posts: 682
Arlington, TX
Need to make sure when you are in Downscan mode that your SOURCE selection on the right-bottom side of screen is NOT set to 'This Unit', but to 3D. Also the 3D module YELLOW wire has to be hooked up to 12-volts, preferably through a switch.
Call me & I can walk you through it. Rob 817-319-1194.


Rob Jasper
Re: lowrance networking [Re: skeeter johnson] #12735744
04/29/18 10:31 PM
04/29/18 10:31 PM
Joined: Aug 2002
Posts: 1,690
pittsburg,tx
D
DLALLDER Offline
Extreme Angler
DLALLDER  Offline
Extreme Angler
D

Joined: Aug 2002
Posts: 1,690
pittsburg,tx
Does anyone know of a university that has a PHD program in Depth Finder Networking? The devices are getting to the point where a angler needs the degree. roflmao roflmao

Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.1