texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
picklegreen, ynotfish, anikarnab, Mark Herman, Zepzilla
115961 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 104,507
hopalong 100,117
Pilothawk 81,262
John175☮ 80,001
Bigbob_FTW 76,255
JDavis7873 67,408
Derek 🐝 67,018
Mark Perry 64,059
Forum Statistics
Forums61
Topics1,157,234
Posts15,825,438
Members140,961
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Trouble with Starting #12712072 04/11/18 05:10 PM
Joined: Aug 2009
Posts: 431
S
Stew Offline OP
Angler
OP Offline
Angler
S
Joined: Aug 2009
Posts: 431
I have a 2003 Yamaha OX66 250. It starts like a champ on the first crank when I initially get to the boat ramp, but if I make a run and fish for 20 minutes, the next time I go to start the motor, it could take up to 10 turns of the key before I finally get it started. I replaced the spark plugs, because that is about the extent of my mechanical ability. Any ideas?


Kenny Stewart
Re: Trouble with Starting [Re: Stew] #12713211 04/12/18 01:44 PM
Joined: May 2003
Posts: 11,586
gary purdy Offline
TFF Guru
Offline
TFF Guru
Joined: May 2003
Posts: 11,586
Fuel bulb is the first suspect.


The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without doing anything. Remember what He has done and remember that He is not done yet!-- GOD IS GOOD
Re: Trouble with Starting [Re: Stew] #12716434 04/14/18 02:52 PM
Joined: Jun 2004
Posts: 1,758
S
skeeteroneal Offline
Extreme Angler
Offline
Extreme Angler
S
Joined: Jun 2004
Posts: 1,758
If not the fuel bulb then it couple be one of the fuel pumps. My old Skeeter was doing this. Had them rebuilt and problem was solved.


David O'Neal
Skeeterless for now frown
1998 Xpress H56
Hobie Outback
Jackson Kayak Coosa Elite

Re: Trouble with Starting [Re: Stew] #12716815 04/14/18 09:28 PM
Joined: Jun 2012
Posts: 576
E
El Skeeter Online Content
Pro Angler
Online Content
Pro Angler
E
Joined: Jun 2012
Posts: 576
Fuel pump diaphragms need replacing.

Re: Trouble with Starting [Re: Stew] #12719855 04/17/18 02:29 PM
Joined: Dec 2008
Posts: 2,623
R
redskeet100 Offline
Extreme Angler
Offline
Extreme Angler
R
Joined: Dec 2008
Posts: 2,623
This is interesting. I have the opposite problem. Takes me forever to get it started the first time, then it runs great. When I start it to move between spots it starts fine unless I have sat in the same area a long time. Then when I try and start it could take several attempts.

It is almost like there is not enough fuel getting to the motor to start it. I can pump the primer until it gets hard, then it does better starting, but it seems that pressure is not staying as when I check the primer bulb later it needs to be pumped again.

Sound like fuel pump or possibly just the primer bulb?

Previous Thread
Index
Next Thread

© 1998-2021 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3