texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
FunNSunTackle, Noahsmith0218, fisherman18, Davvyboy1, aggiegolfer09
109183 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 90,012
hopalong 78,903
Pilothawk 77,395
John175® 69,705
JDavis7873® 67,392
Derek 🐝 61,601
Tritonman 58,365
LoneStarSon® 54,784
Mark Perry 54,463
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics775,506
Posts12,977,751
Members109,183
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Lowrance HDS 5 / Navionics Help #12689987
03/26/18 07:17 PM
03/26/18 07:17 PM
Joined: Mar 2016
Posts: 150
Lakeside, TX
P
pwarren Offline OP
Outdoorsman
pwarren  Offline OP
Outdoorsman
P

Joined: Mar 2016
Posts: 150
Lakeside, TX
I took the boat out yesterday and my lowrance would feeze on the "don't rely on this product as primary source of navigation" warning and the alarm would sound non-stop until I take the power cord out. At this time none of the buttons would work, the only thing I could do is unplug it. I bought a navionics card maybe a month ago and tried it out 2-3 weeks ago with no problems. After messing with it I noticed it would only freeze and lock all the buttons and sound the alarm if the navionics card was in the unit. I think my HDS 5 is a gen 1 model. Has anyone heard of anything like this happening? I'm not entirely sure what to do.

Re: Lowrance HDS 5 / Navionics Help [Re: pwarren] #12693339
03/28/18 07:07 PM
03/28/18 07:07 PM
Joined: Oct 2009
Posts: 1,066
Tx
Corey Stanley Offline
Extreme Angler
Corey Stanley  Offline
Extreme Angler

Joined: Oct 2009
Posts: 1,066
Tx
What card are you running in that unit?

Re: Lowrance HDS 5 / Navionics Help [Re: Corey Stanley] #12693390
03/28/18 07:44 PM
03/28/18 07:44 PM
Joined: Mar 2016
Posts: 150
Lakeside, TX
P
pwarren Offline OP
Outdoorsman
pwarren  Offline OP
Outdoorsman
P

Joined: Mar 2016
Posts: 150
Lakeside, TX
Originally Posted By: Corey Stanley
What card are you running in that unit?


Navionics hotmaps premium south-S6

Re: Lowrance HDS 5 / Navionics Help [Re: pwarren] #12693421
03/28/18 08:13 PM
03/28/18 08:13 PM
Joined: Jul 2015
Posts: 554
On the Wheel
L
LinkLowrance Offline
Pro Angler
LinkLowrance  Offline
Pro Angler
L

Joined: Jul 2015
Posts: 554
On the Wheel
Sounds like you need to update your unit. Go on the Lowrance site and follow the instructions. You can also YouTube it.

That's what I would try first. Easy, fairly fast, and free.

Re: Lowrance HDS 5 / Navionics Help [Re: pwarren] #12694938
03/29/18 06:23 PM
03/29/18 06:23 PM
Joined: Oct 2009
Posts: 1,066
Tx
Corey Stanley Offline
Extreme Angler
Corey Stanley  Offline
Extreme Angler

Joined: Oct 2009
Posts: 1,066
Tx
Originally Posted By: pwarren
Originally Posted By: Corey Stanley
What card are you running in that unit?


Navionics hotmaps premium south-S6

Thanks, that is only a 2GB card, so it shouldnt be locking it up. Have you tried doing a software update on the unit?

Re: Lowrance HDS 5 / Navionics Help [Re: pwarren] #12695620
03/30/18 03:00 AM
03/30/18 03:00 AM
Joined: Mar 2016
Posts: 150
Lakeside, TX
P
pwarren Offline OP
Outdoorsman
pwarren  Offline OP
Outdoorsman
P

Joined: Mar 2016
Posts: 150
Lakeside, TX
Thanks guys, I'll try to update the software on the unit this weekend. Hopefully that fixes the issue. The unit came with the boat when I bought it 2 years ago, so who knows when it was last updated.

Re: Lowrance HDS 5 / Navionics Help [Re: pwarren] #12700799
04/03/18 12:48 PM
04/03/18 12:48 PM
Joined: Oct 2009
Posts: 1,066
Tx
Corey Stanley Offline
Extreme Angler
Corey Stanley  Offline
Extreme Angler

Joined: Oct 2009
Posts: 1,066
Tx
Did the software update fix your issue?

Re: Lowrance HDS 5 / Navionics Help [Re: Corey Stanley] #12752960
05/12/18 10:30 PM
05/12/18 10:30 PM
Joined: Mar 2016
Posts: 150
Lakeside, TX
P
pwarren Offline OP
Outdoorsman
pwarren  Offline OP
Outdoorsman
P

Joined: Mar 2016
Posts: 150
Lakeside, TX
Originally Posted By: Corey Stanley
Did the software update fix your issue?


I was finally able to do the software update today. The unit recognizes the card now but when I change the map from lowrance to navionics, the whole screen is white and stays that way. I'm not sure what the problem is now.

Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
UBB.threads™ 7.6.2