texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
AquaFinatic, Serang, samhan, mistermike650, Buster_Brown
109287 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 90,123
hopalong 78,912
Pilothawk 77,545
John175® 69,858
JDavis7873® 67,393
Derek 🐝 61,690
Tritonman 58,399
LoneStarSon® 54,817
Mark Perry 54,806
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics777,335
Posts13,002,870
Members109,287
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
LCX III & SmartCraft speedo in-op (any advice?) #12688328
03/25/18 02:59 PM
03/25/18 02:59 PM
Joined: May 2015
Posts: 5
Owasso
H
h2ofishr Offline OP
Green Horn
h2ofishr  Offline OP
Green Horn
H

Joined: May 2015
Posts: 5
Owasso
Hello all--

Looking for some advice with an older LCX III unit. Trying to save some money,My old console graph (LMS-520c) would not fire up every time i went out, So i moved the LCX to the console. My boat is a 2008 Champion 210 elite with SmartCraft gauge set up. My whole plan has went down the wrong road..... The RPM/Tach operates fine, the Speedo and water pressure cluster needles just bounce back and forth. The LCX III unit sonar works fine, It shows it is recieving GPS signal, but it drops in and out (GPS puck 3000).
The old unit had a ton of "Y" connections, which one of them was "Red" going into the Network port on the LMS unit, LCX doesnt have that red conector, Found where it had been connected with gray connector and used it from that point. I have been able to ID the GPS Wire from the puck. I have found some wiring diagrams (appear to have all been written in Greek). The info i have found on-line is from several years ago.( wire colors sorta match, but not really) Found 0183 nema (green wire) from smart craft set up is hooked to yellow wire to the unit(guessing thats why Tach works?)

Any ideas, other than burning complete boat.....

Thanks - John (sorry about confusing question)


Helping my Non-fishing friends get on the water and catch their PB for 20 plus years....and counting
Re: LCX III & SmartCraft speedo in-op (any advice?) [Re: h2ofishr] #12688417
03/25/18 04:24 PM
03/25/18 04:24 PM
Joined: Jul 2003
Posts: 3,267
Tulsa, OK
Jason Gilstrap Offline
Mr. Lowrance
Jason Gilstrap  Offline
Mr. Lowrance

Joined: Jul 2003
Posts: 3,267
Tulsa, OK
So your LCX 111 is getting GPS signal from your GPS 3000?


Jason Gilstrap LOWRANCE PRO STAFF / Get A Limit Outdoors www.getalimitoutdoors.com
Re: LCX III & SmartCraft speedo in-op (any advice?) [Re: Jason Gilstrap] #12688731
03/25/18 10:07 PM
03/25/18 10:07 PM
Joined: May 2015
Posts: 5
Owasso
H
h2ofishr Offline OP
Green Horn
h2ofishr  Offline OP
Green Horn
H

Joined: May 2015
Posts: 5
Owasso
Not 100% sure, looks like it is connected or I think it is. Under the “status” menu it appears to be getting signal,


Helping my Non-fishing friends get on the water and catch their PB for 20 plus years....and counting
Re: LCX III & SmartCraft speedo in-op (any advice?) [Re: h2ofishr] #12688854
03/25/18 11:48 PM
03/25/18 11:48 PM
Joined: May 2015
Posts: 5
Owasso
H
h2ofishr Offline OP
Green Horn
h2ofishr  Offline OP
Green Horn
H

Joined: May 2015
Posts: 5
Owasso
May have got this figured out,NMEA 0183 setting were all off on the graph. Turn them on and speedo stopped bouncing. Hopefully this did it


Helping my Non-fishing friends get on the water and catch their PB for 20 plus years....and counting
Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
UBB.threads™ 7.6.2