texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Block187, JWRogers, nate161, William82, BWarren
109494 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 90,314
hopalong 79,048
Pilothawk 77,768
John175ģ 70,200
JDavis7873ģ 67,393
Derek 🐝 61,832
Tritonman 58,484
Mark Perry 55,161
LoneStarSonģ 54,907
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics739,787
Posts12,287,075
Members109,494
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Page 1 of 3 1 2 3
Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch #12578896
01/15/18 02:45 AM
01/15/18 02:45 AM
Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
L
LO419 Offline OP
Outdoorsman
LO419  Offline OP
Outdoorsman
L

Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
I linked my HDS-8 gen 2 at the console to my HDS-7 gen 2 Touch at the bow via a Ethernet cable thru my structure scan box. The 8 has the navionics map card. All my waypoints show up at the bow now but when I choose navionics instead of Lowrance maps I loose all depth/contours. Anyone have any idea why this happening?


Mike
LO419
Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12578976
01/15/18 03:25 AM
01/15/18 03:25 AM
Joined: Mar 2006
Posts: 994
Waco, TX
J
javelin150 Offline
Pro Angler
javelin150  Offline
Pro Angler
J

Joined: Mar 2006
Posts: 994
Waco, TX
Are all graphs updated to the latest sw?

Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12579167
01/15/18 11:53 AM
01/15/18 11:53 AM
Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
L
LO419 Offline OP
Outdoorsman
LO419  Offline OP
Outdoorsman
L

Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
I believe so but I will check that, thanks


Mike
LO419
Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12579697
01/15/18 06:49 PM
01/15/18 06:49 PM
Joined: Jun 2005
Posts: 957
Frisco, Tx / Atlanta, Tx
J
jfdawson Offline
Pro Angler
jfdawson  Offline
Pro Angler
J

Joined: Jun 2005
Posts: 957
Frisco, Tx / Atlanta, Tx
what software version is on the HDS 8? asking becuase they made Navionics ( map sharing ) available in the v2.1 update - I believe.

Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12584770
01/18/18 10:03 PM
01/18/18 10:03 PM
Joined: Oct 2009
Posts: 1,073
Tx
Corey Stanley Offline
Extreme Angler
Corey Stanley  Offline
Extreme Angler

Joined: Oct 2009
Posts: 1,073
Tx
Were you able to resolve this by doing the software update on the units?

Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12589785
01/22/18 12:00 PM
01/22/18 12:00 PM
Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
L
LO419 Offline OP
Outdoorsman
LO419  Offline OP
Outdoorsman
L

Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
It does need to be updated I think, not sure if I will since Iíve read that some of the updates mess up other areas of the graph. Only update I found was the 4.0 and I havenít heard good things about it. May not worry about it since the front graph isnít used for navigation, really just wanted to see the waypoints while fishing and they all transferred when I hooked up the Ethernet. Thank yíall for your help


Mike
LO419
Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12590924
01/23/18 12:05 AM
01/23/18 12:05 AM
Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
L
LO419 Offline OP
Outdoorsman
LO419  Offline OP
Outdoorsman
L

Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
Does anyone know if the 4.0 update allow the units to share the navionics card? That's the only one I can find.


Mike
LO419
Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12590963
01/23/18 12:23 AM
01/23/18 12:23 AM
Joined: Mar 2006
Posts: 994
Waco, TX
J
javelin150 Offline
Pro Angler
javelin150  Offline
Pro Angler
J

Joined: Mar 2006
Posts: 994
Waco, TX
Both graphs need to have a sw of 2.0 or higher. The Lowrance HDS Gen 2 2.0 update is the one that enables chart sharing via ethernet. Here is the release that describes chart sharing.

ftp://software.lowrance.com/Documents/HDS_GEN2_RTM2_ADD_EN_988-10460-002_w.pdf

Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12591031
01/23/18 01:03 AM
01/23/18 01:03 AM
Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
L
LO419 Offline OP
Outdoorsman
LO419  Offline OP
Outdoorsman
L

Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
Ok thanks. So the 4.0 should solve my problem?


Mike
LO419
Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12591148
01/23/18 02:00 AM
01/23/18 02:00 AM
Joined: Dec 2008
Posts: 7,392
Boerne, Texas
G
grout-scout Online content
TFF Celebrity
grout-scout  Online Content
TFF Celebrity
G

Joined: Dec 2008
Posts: 7,392
Boerne, Texas
Here, take your pick. I took my graphs back to 2.1 (I had it saved to a sd card already) because the newer updates had my graphs all kinds of screwed up. Save this link, but yes 4.0 should solve your issue unless your issue is a bad Ethernet cable.

ftp://software.lowrance.com

Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12591496
01/23/18 11:53 AM
01/23/18 11:53 AM
Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
L
LO419 Offline OP
Outdoorsman
LO419  Offline OP
Outdoorsman
L

Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
Thanks for the link. Iím sure itís not the Ethernet cable itís new. I downloaded the 4.0 update last night so Iím going to try to load it this evening.


Mike
LO419
Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12593139
01/24/18 11:15 AM
01/24/18 11:15 AM
Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
L
LO419 Offline OP
Outdoorsman
LO419  Offline OP
Outdoorsman
L

Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
Downloaded the update to a 2GB SD card on a Mac computer says it converted to upd file but doesnít start the update when I put it in the unit. Shows up on the card, anyone have any ideas?


Mike
LO419
Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12593216
01/24/18 01:05 PM
01/24/18 01:05 PM
Joined: Mar 2006
Posts: 994
Waco, TX
J
javelin150 Offline
Pro Angler
javelin150  Offline
Pro Angler
J

Joined: Mar 2006
Posts: 994
Waco, TX
Usually you have to unzip the file for Lowrance updates before loading it to an sd card

Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12593317
01/24/18 02:22 PM
01/24/18 02:22 PM
Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
L
LO419 Offline OP
Outdoorsman
LO419  Offline OP
Outdoorsman
L

Joined: Sep 2014
Posts: 147
Central Texas
How do you unzip the file? While downloading it showed as a zip file but when finished it showed as a upd file so I figured it did that on its own. Iím not real good w/computers especially a Mac but thatís all my wife and kids have.


Mike
LO419
Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419] #12593321
01/24/18 02:23 PM
01/24/18 02:23 PM
Joined: Dec 2008
Posts: 7,392
Boerne, Texas
G
grout-scout Online content
TFF Celebrity
grout-scout  Online Content
TFF Celebrity
G

Joined: Dec 2008
Posts: 7,392
Boerne, Texas
Might be a little bit different way to install the update with the Mac, see if you did it like this.


Page 1 of 3 1 2 3
Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
UBB.threads™ 7.6.2