texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
augiemo32, RE2, mbennet, dspmo5, RCC70
109506 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 90,323
hopalong 79,055
Pilothawk 77,777
John175® 70,217
JDavis7873® 67,393
Derek 🐝 61,832
Tritonman 58,485
Mark Perry 55,174
LoneStarSon® 54,907
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics739,878
Posts12,288,430
Members109,506
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Lowrance HDS Help #12546769
12/21/17 11:01 PM
12/21/17 11:01 PM
Joined: Apr 2008
Posts: 947
Quinlan, Texas
keyboard Offline OP
dock-shooter
keyboard  Offline OP
dock-shooter

Joined: Apr 2008
Posts: 947
Quinlan, Texas
Need one of you Lowrance guys to weigh in. I just installed a new HDS 12 Gen3 and the down scan and side scan screens are black. No image showing at all. I changed out the structure scan transducer and the same thing. Source says this unit and from what I can find online the structure scan transducer is automatically detected.

Is there a setting that I am missing.

Re: Lowrance HDS Help [Re: keyboard] #12546770
12/21/17 11:04 PM
12/21/17 11:04 PM
Joined: May 2006
Posts: 1,433
TEXAS
S
stretch Offline
Extreme Angler
stretch  Offline
Extreme Angler
S

Joined: May 2006
Posts: 1,433
TEXAS
I know on my elite 7 ti there is a button in the menu drop down that says "stop sonar"

12 seconds into this video, bottom right on screen of unit. https://www.youtube.com/watch?v=dGZZo43NVck

19:13 into this video of a HDS 12 you see the same button https://www.youtube.com/watch?v=GSD7hU3GftM

Last edited by stretch; 12/21/17 11:10 PM.
Re: Lowrance HDS Help [Re: keyboard] #12546775
12/21/17 11:15 PM
12/21/17 11:15 PM
Joined: May 2009
Posts: 508
Ft Wth
M
MAK747 Offline
Pro Angler
MAK747  Offline
Pro Angler
M

Joined: May 2009
Posts: 508
Ft Wth
Do you have the structure scan contrast turned up high enough?

Re: Lowrance HDS Help [Re: keyboard] #12546785
12/21/17 11:20 PM
12/21/17 11:20 PM
Joined: Apr 2008
Posts: 947
Quinlan, Texas
keyboard Offline OP
dock-shooter
keyboard  Offline OP
dock-shooter

Joined: Apr 2008
Posts: 947
Quinlan, Texas
I tried it on different setting nothing changed.

Re: Lowrance HDS Help [Re: keyboard] #12546796
12/21/17 11:38 PM
12/21/17 11:38 PM
Joined: May 2009
Posts: 508
Ft Wth
M
MAK747 Offline
Pro Angler
MAK747  Offline
Pro Angler
M

Joined: May 2009
Posts: 508
Ft Wth
Do you have another HDS head unit that you can try. I would also try performing a soft and then a hard reset to see if either one helps. Make sure to backup you WRT and setting prior to performing the hard reset as it will wipe everything out.

Soft Reset HDS units
(does not delete user data)
--turn unit OFF
--press and hold the PAGES button
--press and release the POWER button
--release all buttons when the HDS logo appears.


Hard Reset HDS units
(deletes stored user data such as waypoints and trails) Back up your files to a SD card first!

--turn unit OFF
--press and hold both the ZIN and ZOUT buttons
--press and release the POWER button
--release all buttons when the HDS logo appears.

Re: Lowrance HDS Help [Re: keyboard] #12546835
12/22/17 12:12 AM
12/22/17 12:12 AM
Joined: Apr 2008
Posts: 947
Quinlan, Texas
keyboard Offline OP
dock-shooter
keyboard  Offline OP
dock-shooter

Joined: Apr 2008
Posts: 947
Quinlan, Texas
Yes I have a duplicate on the bow. Wish I had thought of switching them when I was on the water. That's my next step. Switch heads and see if it reads structured scan. Down scan works in front unit so i swing that unit to the console the side imaging should work.

Last edited by keyboard; 12/22/17 12:14 AM.
Re: Lowrance HDS Help [Re: keyboard] #12546970
12/22/17 01:43 AM
12/22/17 01:43 AM
Joined: Sep 2014
Posts: 53
Alba TX
25orbust Offline
Outdoorsman
25orbust  Offline
Outdoorsman

Joined: Sep 2014
Posts: 53
Alba TX
Sent you a PM keyboard

Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
UBB.threads™ 7.6.2