texasfishingforum.com logo
Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
DustyZ71, Stankygato, Kscribner21, Eddie B, Az Steve
109474 Registered Users
Top Posters(All Time)
TexDawg 90,294
hopalong 79,038
Pilothawk 77,744
John175® 70,151
JDavis7873® 67,393
Derek 🐝 61,807
Tritonman 58,474
Mark Perry 55,146
LoneStarSon® 54,905
facebook
Forum Statistics
Forums60
Topics746,051
Posts12,422,254
Members109,474
Most Online36,273
Jan 23rd, 2013
Print Thread
Interference on graph. #12520971
11/30/17 04:17 AM
11/30/17 04:17 AM
Joined: Jan 2004
Posts: 3,720
Nacogdoches Tx. USA
Ranger-188-2007 Offline OP
TFF Team Angler
Ranger-188-2007  Offline OP
TFF Team Angler

Joined: Jan 2004
Posts: 3,720
Nacogdoches Tx. USA
Have a Humminbird 688 on my bow trolling motor. Unit has worked great, but a few days ago when I would mash the trolling motor button on the foot pedal, lines would show up on the graph. When I let off the foot pedal the lines stop. Just wonder why all the sudden this is showing up. I did put a piece of rubber between the transducer and the trolling motor, but didn't change anything. Any suggestions? Thanks.


All fishermen are legends in their own minds! Ranger Boats, Yamaha Outboards, Humminbird Electronics,Motor guide, and all the tackle in the world.

https://gallery.mailchimp.com/365bb712f56bc9c214b076b68/images/151584f3190d220.JPG
Re: Interference on graph. [Re: Ranger-188-2007] #12521076
11/30/17 11:54 AM
11/30/17 11:54 AM
Joined: Nov 2010
Posts: 4,191
Charlottesville, Va
W
Wayne P. Online content
TFF Team Angler
Wayne P.  Online Content
TFF Team Angler
W

Joined: Nov 2010
Posts: 4,191
Charlottesville, Va
Getting RFI when you did not have it previously can be caused by several things:
Worn motor brushes
Bent prop shaft
Damaged/out of balance prop
Damaged motor shaft seal/water intrusion
Damaged transducer cable


Humminbird Helix 12 CHIRP SI, 1198c SI, 1198c SI, ONIX 10 SI NT, Helix 7 CHIRP SI GPS G2, SOLIX 12 SI, 360, RC-1
Re: Interference on graph. [Re: Ranger-188-2007] #12521360
11/30/17 05:30 PM
11/30/17 05:30 PM
Joined: Apr 2012
Posts: 1,254
Lake Worth
T
Travis@BorisMarine Offline
Extreme Angler
Travis@BorisMarine  Offline
Extreme Angler
T

Joined: Apr 2012
Posts: 1,254
Lake Worth
Could be trolling motor yes. But l check your big motor. There's these little rectangular blocks that are anoids. If there is white corrosion all, over then sand it and clean it and see if it continues. If it helps then you have something else beside the TM issue.

Last edited by Travis@BorisMarine; 11/30/17 05:32 PM.

Semper Fidelis
Boris Marine Electronics
5301 Azle Ave, Fort Worth, TX 76114.
(817) 624-3932
Monday thru Friday
10-6
Previous Thread
Index
Next Thread


© 1998-2019 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide
UBB.threads™ 7.6.2