Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
marsh, Texas Torpedo, WTXBA806, robbiehoover, texasggm
108880 Registered Users
Top Posters
TexDawg 89598
hopalong 78895
Pilothawk 76933
John175ģ 68871
JDavis7873ģ 67392
Derek 🐝 61275
FattyMcButterpants 60904
Tritonman 58258
LoneStarSonģ 54732
SkeeterRonnie 53597
facebook
Forum Stats
108880 Members
60 Forums
782832 Topics
10101318 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Page 103 of 106 < 1 2 ... 101 102 103 104 105 106 >
Topic Options
#12683009 - 03/21/18 01:13 PM Re: Lowrance SONAR [Re: markson]
UJC Offline
Extreme Angler

Registered: 01/12/07
Posts: 2251
Loc: Plano, TX
Originally Posted By: markson
Originally Posted By: JBranham
Anyone had the chance to get out on the water with the new Fish reveal software yet? Curious as to thoughts and maybe some screen shots.

I've updated my units but haven't had the chance to get out to use it yet.


FishReveal Success...I used it today for the first time and it showed me fish in the upper half of the weeds. That enabled me to key in on specific isolated weed beds that had fish vs the ones that showed no fish. The best weed bed produced 2 over 4 lbs, 6 over 3 lbs and 1 over 8 lbs, all on consecutive casts. I think the other weed beds may have had fish but they were buried in the bottom, while the ones that showed fish indicated that they were active and looking to feed.

Thanks for giving us an 'in use' report.
_________________________
LIVE PURPLE LOVE GOLD
Geaux Tigers!
Jimmy

Top
#12683157 - 03/21/18 02:58 PM Re: Lowrance SONAR [Re: UJC]
2015fordnut Offline
Extreme Angler

Registered: 06/24/09
Posts: 1895
Loc: Garland, TX
I'll try that thanks
_________________________



Top
#12683527 - 03/21/18 08:05 PM Re: Lowrance SONAR [Re: UJC]
2015fordnut Offline
Extreme Angler

Registered: 06/24/09
Posts: 1895
Loc: Garland, TX
UJC tried to do a save on the 522 and there is no way to change from a .usr to a .gpx format. Itís threre a coversion procedure? never mind I downloaded GPSBabel and converted it.


Edited by 2015fordnut (03/22/18 11:06 AM)
_________________________



Top
#12684769 - 03/22/18 02:33 PM Re: Lowrance SONAR [Re: 2015fordnut]
UJC Offline
Extreme Angler

Registered: 01/12/07
Posts: 2251
Loc: Plano, TX
Originally Posted By: 2015fordnut
UJC tried to do a save on the 522 and there is no way to change from a .usr to a .gpx format. Itís threre a coversion procedure? never mind I downloaded GPSBabel and converted it.



Glad you got it done. FYI - I use to have a 522 (a great little unit too) and it had .gpx as an option to save - wasn't that intuitive menu wise, but it was there.
_________________________
LIVE PURPLE LOVE GOLD
Geaux Tigers!
Jimmy

Top
#12685003 - 03/22/18 04:53 PM Re: Lowrance SONAR [Re: markson]
JBranham Offline
Angler

Registered: 11/08/14
Posts: 391
Loc: Katy, TX
Thanks for the update! Can't wait to try it out this weekend.

By the way, nice boat!







Originally Posted By: markson
Originally Posted By: JBranham
Anyone had the chance to get out on the water with the new Fish reveal software yet? Curious as to thoughts and maybe some screen shots.

I've updated my units but haven't had the chance to get out to use it yet.


FishReveal Success...I used it today for the first time and it showed me fish in the upper half of the weeds. That enabled me to key in on specific isolated weed beds that had fish vs the ones that showed no fish. The best weed bed produced 2 over 4 lbs, 6 over 3 lbs and 1 over 8 lbs, all on consecutive casts. I think the other weed beds may have had fish but they were buried in the bottom, while the ones that showed fish indicated that they were active and looking to feed.



Top
#12687294 - 03/24/18 10:30 AM Re: Lowrance SONAR [Re: UJC]
2015fordnut Offline
Extreme Angler

Registered: 06/24/09
Posts: 1895
Loc: Garland, TX
Originally Posted By: UJC
Originally Posted By: 2015fordnut
UJC tried to do a save on the 522 and there is no way to change from a .usr to a .gpx format. Itís threre a coversion procedure? never mind I downloaded GPSBabel and converted it.



Glad you got it done. FYI - I use to have a 522 (a great little unit too) and it had .gpx as an option to save - wasn't that intuitive menu wise, but it was there.


Well that didnít work either canít import the gpx. Still havenít figured out how to save as a gpx on the 522. I even did an export as a version 2 and still getting parsing error.
_________________________



Top
#12687667 - 03/24/18 06:00 PM Re: Lowrance SONAR [Re: 2015fordnut]
2015fordnut Offline
Extreme Angler

Registered: 06/24/09
Posts: 1895
Loc: Garland, TX
Got it to working!!!!!!!
_________________________



Top
#12698517 - 04/01/18 03:57 PM Re: Lowrance SONAR [Re: jsplinter]
Txmedic033 Offline
TFF Team Angler

Registered: 08/13/13
Posts: 4642
Loc: Longview, Tx
For some unknown reason both of my Lowrance graphs won't power on. I checked them on a friend's boat and they worked fine. They are wired independently. The fuses are intact and I have 13 volts of power to their plugs. Both of the grounds seem to be intact. I won't be able to look into it anymore until I get off work on Tuesday and I can't stop wondering what else it could be. Any ideas?

Top
#12698581 - 04/01/18 05:20 PM Re: Lowrance SONAR [Re: Txmedic033]
grout-scout Offline
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 7070
Loc: Boerne, Texas
Originally Posted By: Txmedic033
For some unknown reason both of my Lowrance graphs won't power on. I checked them on a friend's boat and they worked fine. They are wired independently. The fuses are intact and I have 13 volts of power to their plugs. Both of the grounds seem to be intact. I won't be able to look into it anymore until I get off work on Tuesday and I can't stop wondering what else it could be. Any ideas?


Hereís something crazy, my brother in law is having the exact same problem! Tried his graph in my boat and it works great, I gave him a used power plug that I had laying around to try. He has power to the plug and just like before it wonít power up. Iím guessing a weak ground, but Iím kind of clueless right now.

Top
#12701555 - 04/03/18 03:03 PM Re: Lowrance SONAR [Re: jsplinter]
Txmedic033 Offline
TFF Team Angler

Registered: 08/13/13
Posts: 4642
Loc: Longview, Tx
I pulled new wires and they work great now. I can't find anything wrong with the wires, but the ground must have a bad spot so they went in the trash. Now it's time to go fishing and see what is gonna stop working next!

Top
#12701615 - 04/03/18 03:38 PM Re: Lowrance SONAR [Re: Txmedic033]
UJC Offline
Extreme Angler

Registered: 01/12/07
Posts: 2251
Loc: Plano, TX
Originally Posted By: Txmedic033
I pulled new wires and they work great now. I can't find anything wrong with the wires, but the ground must have a bad spot so they went in the trash. Now it's time to go fishing and see what is gonna stop working next!
First, I'm glad you got it fixed. Secondly, for reporting back. I got a feeling, your fix is going to help others sooner or later.
_________________________
LIVE PURPLE LOVE GOLD
Geaux Tigers!
Jimmy

Top
#12719661 - 04/17/18 07:08 AM Re: Lowrance SONAR [Re: jsplinter]
Royce Sanders jr Offline
Outdoorsman

Registered: 06/20/05
Posts: 207
Loc: Ft Worth
I have a Lowrance cable M-0036, what would I use it for? I got in a package deal one unit is a chartplotter 7300 and the other is a x510c.

Top
#12727299 - 04/23/18 12:00 PM Re: Lowrance SONAR [Re: jsplinter]
flukeman83 Offline
Extreme Angler

Registered: 06/19/14
Posts: 1263
.... Totalscan transducer for HDS 12 Gen 3 will not read depths with the boat on plane after 35mph
???
positioned where all the Lowrance video instructions say to position the TD ......
???
any suggestions ?

Top
#12727655 - 04/23/18 03:59 PM Re: Lowrance SONAR [Re: jsplinter]
flukeman83 Offline
Extreme Angler

Registered: 06/19/14
Posts: 1263
Bow unit question
what functions on a Lowrance unit are supported by the internal transducer on an MK Ulterra ? the US2......
what Lowrance unit is compatible with the MK US2

Top
#12804366 - 06/25/18 07:43 AM Re: Lowrance SONAR [Re: jsplinter]
fagin007 Offline
Extreme Angler

Registered: 06/19/01
Posts: 2151
Loc: Garland, Texas
Went out on Saturday morning on Lavon to fish and was pretty windy and hit a few bumps along the way and my side scan stopped working the screen just went almost black but regular sonar and mapping worked fine. I was about to crappie fish and nothing would work with side scan or down scan imagining on my HDS7 GEN3 device. I googled stuff on my phone and tried resetting the device but nothing worked. I went to the front of the boat and was about to just fish without it when I happened to look at the back of the unit and the dang side scan cable had come loose I guess when I went through the bumpy waves on the way out. Attached the cable back to the unit and I was back in action!!! Hope this helps someone else who may see this one day!!!

Top
Page 103 of 106 < 1 2 ... 101 102 103 104 105 106 >



© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide