Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
tsasunkawitka, OldTriton, shooter60, Chrishow09, Larry Milford
108886 Registered Users
Top Posters
TexDawg 89609
hopalong 78895
Pilothawk 76945
John175ģ 68887
JDavis7873ģ 67392
Derek 🐝 61282
FattyMcButterpants 60904
Tritonman 58267
LoneStarSonģ 54732
SkeeterRonnie 53599
facebook
Forum Stats
108886 Members
60 Forums
782935 Topics
10102887 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#12820488 - 07/08/18 02:27 PM Lowrance lss-2 help!!
Pantera III Offline
Outdoorsman

Registered: 11/07/10
Posts: 201
Loc: Pittsburg, TX
I posted this in bass fishing section as well. A couple days ago my structure scan stopped reading. Was not getting a bottom signal. I found a bare spot in the transducer cable that had been rubbing on the jack plate. Iím running older units so Iím using the structure scan box.Figured that was it so I replace to transducer today and I am still not getting a bottom signal. Anyone have any ideas. Iím getting power to the SS box, Ethernet lights are on but the sonar light is constantly flashing. Are the SS boxes known to go out. I believe it is still working because I can still read temp from the SS transducer and share waypoints via the SS box. Iím at a loss. Any help would be greatly appreciated.

Top
#12820552 - 07/08/18 03:34 PM Re: Lowrance lss-2 help!! [Re: Pantera III]
UJC Offline
Extreme Angler

Registered: 01/12/07
Posts: 2251
Loc: Plano, TX
I would consider changing the ethernet cable from the LSS to the FF. Maybe you have an extra one or if connected to the bow unit take it and try it independently or find a friend who has a cable and borrow it to see if it works. If it does, then replace it. LSS boxes going kaput is not a common problem; it does happen, but not often.
_________________________
LIVE PURPLE LOVE GOLD
Geaux Tigers!
Jimmy

Top
#12820555 - 07/08/18 03:38 PM Re: Lowrance lss-2 help!! [Re: UJC]
Fishbonz Offline
TFF Celebrity

Registered: 12/30/08
Posts: 5147
Loc: Desoto,Tx. Dallas county
Originally Posted By: UJC
I would consider changing the ethernet cable from the LSS to the FF. Maybe you have an extra one or if connected to the bow unit take it and try it independently or find a friend who has a cable and borrow it to see if it works. If it does, then replace it. LSS boxes going kaput is not a common problem; it does happen, but not often.
If it turns out to be the LSS box I have one around here.


Edited by Fishbonz (07/08/18 03:38 PM)

Top
#12820597 - 07/08/18 04:28 PM Re: Lowrance lss-2 help!! [Re: Pantera III]
Pantera III Offline
Outdoorsman

Registered: 11/07/10
Posts: 201
Loc: Pittsburg, TX
I have multiple units so I have already tried changing cables and running them independently as well

Top
#12822857 - 07/10/18 12:17 PM Re: Lowrance lss-2 help!! [Re: Pantera III]
MAK747 Online   content
Angler

Registered: 05/08/09
Posts: 498
Loc: Ft Wth
If you've already replaced the LSS transducer and you're still getting a flashing sonar LED while on the water, then I would suspect a defective SS module. Press your ear against the transducer and see if you hear it clicking.




Edited by MAK747 (07/10/18 12:23 PM)

Top



© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide