Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
marsh, Texas Torpedo, WTXBA806, robbiehoover, texasggm
108880 Registered Users
Top Posters
TexDawg 89598
hopalong 78895
Pilothawk 76933
John175® 68871
JDavis7873® 67392
Derek 🐝 61275
FattyMcButterpants 60904
Tritonman 58258
LoneStarSon® 54732
SkeeterRonnie 53597
facebook
Forum Stats
108880 Members
60 Forums
782833 Topics
10101321 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#12808914 - 06/28/18 11:16 AM TILT & TRIM ISSUE
steven gillock Offline
Angler

Registered: 02/15/06
Posts: 300
Loc: fort worth,tx
Last night on lake go to move spots and start motor but when I went to trim DOWN nothing happen so I go to trim switch on motor still nothing happens next I try switch at front of boat and try nothing but the trimming UP from all 3 locations works fine. This lead me to believe that the problem is away from the switches back at the trim motor? are there different fuses for up & down ? Can the trim motor be tested by by passing the switches?
thanks for any help ,Steven

Top
#12808925 - 06/28/18 11:35 AM Re: TILT & TRIM ISSUE [Re: steven gillock]
sll Offline
Outdoorsman

Registered: 05/16/18
Posts: 109
Loc: TN
Sound like your solenoid from your down switch is bad. Swap the up and down solenoids around and if it works then you know that is it.

Top
#12809122 - 06/28/18 01:47 PM Re: TILT & TRIM ISSUE [Re: steven gillock]
OPTI Offline
Extreme Angler

Registered: 06/23/04
Posts: 1473
Loc: Benbrook Tex
If it is a two wire trim motor will be the relay if three wire will be solenoid

Top
#12809260 - 06/28/18 03:26 PM Re: TILT & TRIM ISSUE [Re: steven gillock]
steven gillock Offline
Angler

Registered: 02/15/06
Posts: 300
Loc: fort worth,tx
I believe it is a 2 wire motor (thanks) that helps , so can I switch the up & down relays to test?

Top
#12809262 - 06/28/18 03:28 PM Re: TILT & TRIM ISSUE [Re: steven gillock]
steven gillock Offline
Angler

Registered: 02/15/06
Posts: 300
Loc: fort worth,tx
sorry should have gave motor august 2006 mercury 60 hp efi

Top
#12809391 - 06/28/18 05:07 PM Re: TILT & TRIM ISSUE [Re: steven gillock]
forkduc Offline
TFF Guru

Registered: 03/28/07
Posts: 12130
Loc: Plano,Texas
yes

Top
#12809791 - 06/28/18 10:45 PM Re: TILT & TRIM ISSUE [Re: steven gillock]
steven gillock Offline
Angler

Registered: 02/15/06
Posts: 300
Loc: fort worth,tx
Ok i switch the up & down relays around and now im left with only the down side working so iguess im ordering 2 new relays (figure it will be in my best interest to do both).
Will give result when they arrive.
Thanks,Steven

Top
#12809936 - 06/29/18 07:18 AM Re: TILT & TRIM ISSUE [Re: steven gillock]
2015fordnut Offline
Extreme Angler

Registered: 06/24/09
Posts: 1895
Loc: Garland, TX
Prolly you should get them at Napa for half of the cost.
_________________________



Top
#12810145 - 06/29/18 09:37 AM Re: TILT & TRIM ISSUE [Re: steven gillock]
lenahorse Offline
TFF Team Angler

Registered: 10/11/12
Posts: 4085
Loc: Cash, Texas
Originally Posted By: steven gillock
Ok i switch the up & down relays around and now im left with only the down side working so iguess im ordering 2 new relays (figure it will be in my best interest to do both).
Will give result when they arrive.
Thanks,Steven



THIS-------------- It sure was when mine did the exact same thing easy fix-keep the good one for a spare


Edited by lenahorse (06/29/18 09:38 AM)
_________________________
Fishing on Texoma
http://www.striperexpress.com
903/786/4477


www.mtpocketstackle.com

Top
#12812194 - 07/01/18 06:56 AM Re: TILT & TRIM ISSUE [Re: steven gillock]
J_France Offline
Outdoorsman

Registered: 04/02/09
Posts: 98
Mine did exact same thing last week except trim on motor was working fine. I spliced in wires from motor to back up front and working now.

Top
#12825661 - 07/12/18 11:42 AM Re: TILT & TRIM ISSUE [Re: steven gillock]
steven gillock Offline
Angler

Registered: 02/15/06
Posts: 300
Loc: fort worth,tx
Thanks for the help replacing relays fixed the issue.
on a side note--- the motor had been making a faint ticking sound when I would take off would usally go away after I got on plane (drove me nuts ,could find source of it) NOW it is gone guess it had something to do with the relay.

Top



© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide