Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
fishlovedog, TexasWomack, LMS81, dsgb, SBTNZFishing
109042 Registered Users
Top Posters
TexDawg 89789
hopalong 78895
Pilothawk 77196
John175® 69302
JDavis7873® 67392
Derek 🐝 61477
FattyMcButterpants 60906
Tritonman 58321
LoneStarSon® 54754
Mark Perry 53966
facebook
Forum Stats
109042 Members
60 Forums
831110 Topics
12101879 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#12658125 - 03/04/18 05:53 PM 89 Evirude 100 missing at wot
hawkeye442 Offline
Outdoorsman

Registered: 03/15/12
Posts: 92
Hey Guys,

I have an 89 Evinrude 100 that misses at wot, it doesn't die and almost immediately jumps back up, but it will do it several times in a run across choppy water, it does it more when the bigger bumps are felt. Last year I replaced the plugs, coils, power pack, and wires. Carbs were rebuilt 2 years ago. Anyone have any ideas? Thanks in advance!!

Top
#12658199 - 03/04/18 06:36 PM Re: 89 Evirude 100 missing at wot [Re: hawkeye442]
PlanoPaul Offline
Angler

Registered: 12/16/13
Posts: 301
Loc: Plano, TX
Like all problems, could be a handful of things, but i’d start with your throttle linkage and make sure everything is tight. Just saying this because you say it happens in rough water; sounds like something is moving when jarred. If it happens all the time, then could be

Top
#12658202 - 03/04/18 06:38 PM Re: 89 Evirude 100 missing at wot [Re: hawkeye442]
PlanoPaul Offline
Angler

Registered: 12/16/13
Posts: 301
Loc: Plano, TX
a number of things. Sorry, hit submit button on accident...

Top
#12658204 - 03/04/18 06:39 PM Re: 89 Evirude 100 missing at wot [Re: hawkeye442]
PlanoPaul Offline
Angler

Registered: 12/16/13
Posts: 301
Loc: Plano, TX
Maybe check all your ground wires also.

Top



© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide