Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
WTXBA806, robbiehoover, texasggm, bassjerker112, EHC
108878 Registered Users
Top Posters
TexDawg 89584
hopalong 78895
Pilothawk 76921
John175® 68849
JDavis7873® 67392
Derek 🐝 61236
FattyMcButterpants 60904
Tritonman 58254
LoneStarSon® 54731
SkeeterRonnie 53594
facebook
Forum Stats
108878 Members
61 Forums
782733 Topics
10099282 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
#12589793 - 01/22/18 06:14 AM Are you using your Ultrex built in Transducer?
jbassman Offline
Extreme Angler

Registered: 05/01/03
Posts: 2914
Loc: dallas
Or an external one on the trolling motor? Helix 10
_________________________
lewisandwrightbassfishing.com
Lucas Lures.com
WOO Tungsten
Enigma Pro Staff

Top
#12589827 - 01/22/18 06:57 AM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: jbassman]
Jeff From Iowa Offline
Angler

Registered: 01/07/18
Posts: 379
no I dont use it

the built in one is not going to work for your helix



Edited by Jeff From Iowa (01/22/18 07:22 AM)
_________________________
2017 Phoenix 920

Top
#12589831 - 01/22/18 07:03 AM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: Jeff From Iowa]
Wayne P. Offline
TFF Team Angler

Registered: 11/16/10
Posts: 4136
Loc: Charlottesville, Va
Originally Posted By: Jeff From Iowa
no the built in one is not going to work for your helix


Yes it will if the Helix is the Sonar model.
There is a Sonar model
There is a DI model
There is a SI model.

The US2 does not do imaging of any kind, it is 2D only.


Edited by Wayne P. (01/22/18 07:04 AM)
_________________________
Humminbird Helix 12 CHIRP SI, 1198c SI, 1198c SI, ONIX 10 SI NT, Helix 7 CHIRP SI GPS G2, SOLIX 12 SI, 360, RC-1

Top
#12589860 - 01/22/18 07:45 AM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: jbassman]
kellisag Online   content
Extreme Angler

Registered: 12/08/06
Posts: 1821
Loc: SETX
I don't because I want DI

Top
#12589869 - 01/22/18 07:52 AM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: Jeff From Iowa]
SteezMacQueen Offline
TFF Celebrity

Registered: 11/02/14
Posts: 6039
Loc: Red Oak, Galveston, and Pagosa...
Originally Posted By: Jeff From Iowa
no I dont use it

the built in one is not going to work for your helix

I DO use it....and YES, it's connected to my Helix. Works great.
_________________________
Eat. Sleep. Fish.

Top
#12589941 - 01/22/18 08:41 AM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: jbassman]
721Phoenix Online   content
Extreme Angler

Registered: 08/13/07
Posts: 2167
Loc: Downtown Tomball, Texas
I do not, I use an external SI transducer on the trolling motor.
_________________________
Wishin I was fishin!! ..............>(((//*>
2013 Phoenix 721 ProXP - 250 Pro XS - Ultrex
Humminbird Helix 10SI(2)
PB Largemouth - 9.51 - Toledo Bend - March 2014

Top
#12589983 - 01/22/18 09:09 AM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: 721Phoenix]
Mike Keenan Offline
TFF Guru

Registered: 10/31/04
Posts: 10956
Loc: San Diego, Ca/ Sanger, Tx
I use the US2 transducer and get nothing but interference. So I spent the $60.00 and I’m waiting for my new external transducer to get here. Personally I think it’s a load a [censored] you spend good money and then have to turn around and send Humminbird more money so it works like it should. Humminbird should have something set up with a transducer exchange for free. Last I checked Humminbird used to be about great service?
_________________________
R.I.P. Mike "pappy" "broken rod" Green born 07-16-62 on to better fishing 06-10-08.


Top
#12589996 - 01/22/18 09:14 AM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: jbassman]
TexasMood Offline
Pro Angler

Registered: 08/07/08
Posts: 561
Loc: Lumberton, TX
I haven't been able to get mine to work with my 859.
_________________________




Top
#12590089 - 01/22/18 10:05 AM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: jbassman]
skeeterK Offline
Angler

Registered: 05/11/17
Posts: 364
Loc: Stagecoach, TX
Yes I use mine for now at least. Looking at options of either staying with Lowrance and placing a Totalscan on the TM or changing over to HB with SS and a 360.

Top
#12590091 - 01/22/18 10:07 AM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: jbassman]
BoomBoom Offline
Extreme Angler

Registered: 01/31/07
Posts: 2203
Loc: The Woodlands, Tx
Yes. No issues and I use it with a Lowrance unit.

Top
#12590472 - 01/22/18 01:58 PM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: Mike Keenan]
44 Diesel Offline
TFF Celebrity

Registered: 12/25/12
Posts: 5266
Loc: Burleson,TX
Originally Posted By: Mike Keenan
I use the US2 transducer and get nothing but interference. So I spent the $60.00 and I’m waiting for my new external transducer to get here. Personally I think it’s a load a [censored] you spend good money and then have to turn around and send Humminbird more money so it works like it should. Humminbird should have something set up with a transducer exchange for free. Last I checked Humminbird used to be about great service?


Have you checked the fuse in the head of the trolling motor? There is a 3amp fuse in there for the Us2 transducer. If its blown it will cause RFI

Top
#12590491 - 01/22/18 02:08 PM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: jbassman]
harvey walker Offline
Angler

Registered: 01/24/12
Posts: 414
Loc: waco
does the us2 cable on the Ultrex plug in to your sonar or do you need an adapter cable. I have a Terrova and had to buy a cable. I want to upgrade my sonar but I will need to add $30 to $40 buck to the price.

Top
#12590557 - 01/22/18 02:36 PM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: harvey walker]
skeeterK Offline
Angler

Registered: 05/11/17
Posts: 364
Loc: Stagecoach, TX
Originally Posted By: harvey walker
does the us2 cable on the Ultrex plug in to your sonar or do you need an adapter cable. I have a Terrova and had to buy a cable. I want to upgrade my sonar but I will need to add $30 to $40 buck to the price.


You'll need an adapter cable but if you had a US2 before the adapter should work. I came from a Fortrex to the Ultrex and used the same adapter. I can only speak to Lowrance graphs.


Edited by skeeterK (01/22/18 02:37 PM)

Top
#12590560 - 01/22/18 02:37 PM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: harvey walker]
44 Diesel Offline
TFF Celebrity

Registered: 12/25/12
Posts: 5266
Loc: Burleson,TX
Originally Posted By: harvey walker
does the us2 cable on the Ultrex plug in to your sonar or do you need an adapter cable. I have a Terrova and had to buy a cable. I want to upgrade my sonar but I will need to add $30 to $40 buck to the price.



You will need an adapter that compatible with your brand

https://www.minnkotamotors.com/US2-Compatibility.aspx?LangType=1033

Top
#12590962 - 01/22/18 06:23 PM Re: Are you using your Ultrex built in Transducer? [Re: skeeterK]
SteezMacQueen Offline
TFF Celebrity

Registered: 11/02/14
Posts: 6039
Loc: Red Oak, Galveston, and Pagosa...
Originally Posted By: skeeterK
Originally Posted By: harvey walker
does the us2 cable on the Ultrex plug in to your sonar or do you need an adapter cable. I have a Terrova and had to buy a cable. I want to upgrade my sonar but I will need to add $30 to $40 buck to the price.


You'll need an adapter cable but if you had a US2 before the adapter should work. I came from a Fortrex to the Ultrex and used the same adapter. I can only speak to Lowrance graphs.
or you can sell your used adapter for $20 and be out about $10 switching graphs.
_________________________
Eat. Sleep. Fish.

Top
Page 1 of 2 1 2 >



© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide