Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
tripp2k, fishlovedog, TexasWomack, LMS81, dsgb
109043 Registered Users
Top Posters
TexDawg 89791
hopalong 78895
Pilothawk 77196
John175ģ 69304
JDavis7873ģ 67392
Derek 🐝 61477
FattyMcButterpants 60906
Tritonman 58322
LoneStarSonģ 54754
Mark Perry 53968
facebook
Forum Stats
109043 Members
60 Forums
781123 Topics
10102107 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
#12578896 - 01/14/18 08:45 PM Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch
LO419 Online   content
Outdoorsman

Registered: 09/19/14
Posts: 141
Loc: Central Texas
I linked my HDS-8 gen 2 at the console to my HDS-7 gen 2 Touch at the bow via a Ethernet cable thru my structure scan box. The 8 has the navionics map card. All my waypoints show up at the bow now but when I choose navionics instead of Lowrance maps I loose all depth/contours. Anyone have any idea why this happening?
_________________________
Mike
LO419

Top
#12578976 - 01/14/18 09:25 PM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
javelin150 Online   content
Pro Angler

Registered: 03/19/06
Posts: 988
Loc: Waco, TX
Are all graphs updated to the latest sw?

Top
#12579167 - 01/15/18 05:53 AM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
LO419 Online   content
Outdoorsman

Registered: 09/19/14
Posts: 141
Loc: Central Texas
I believe so but I will check that, thanks
_________________________
Mike
LO419

Top
#12579697 - 01/15/18 12:49 PM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
jfdawson Offline
Pro Angler

Registered: 06/21/05
Posts: 946
Loc: Frisco, Tx / Atlanta, Tx
what software version is on the HDS 8? asking becuase they made Navionics ( map sharing ) available in the v2.1 update - I believe.

Top
#12584770 - 01/18/18 04:03 PM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
Corey Stanley Offline
Extreme Angler

Registered: 10/26/09
Posts: 1060
Loc: Tx
Were you able to resolve this by doing the software update on the units?
_________________________
www.navionics.com

Top
#12589785 - 01/22/18 06:00 AM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
LO419 Online   content
Outdoorsman

Registered: 09/19/14
Posts: 141
Loc: Central Texas
It does need to be updated I think, not sure if I will since Iíve read that some of the updates mess up other areas of the graph. Only update I found was the 4.0 and I havenít heard good things about it. May not worry about it since the front graph isnít used for navigation, really just wanted to see the waypoints while fishing and they all transferred when I hooked up the Ethernet. Thank yíall for your help
_________________________
Mike
LO419

Top
#12590924 - 01/22/18 06:05 PM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
LO419 Online   content
Outdoorsman

Registered: 09/19/14
Posts: 141
Loc: Central Texas
Does anyone know if the 4.0 update allow the units to share the navionics card? That's the only one I can find.
_________________________
Mike
LO419

Top
#12590963 - 01/22/18 06:23 PM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
javelin150 Online   content
Pro Angler

Registered: 03/19/06
Posts: 988
Loc: Waco, TX
Both graphs need to have a sw of 2.0 or higher. The Lowrance HDS Gen 2 2.0 update is the one that enables chart sharing via ethernet. Here is the release that describes chart sharing.

ftp://software.lowrance.com/Documents/HDS_GEN2_RTM2_ADD_EN_988-10460-002_w.pdf

Top
#12591031 - 01/22/18 07:03 PM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
LO419 Online   content
Outdoorsman

Registered: 09/19/14
Posts: 141
Loc: Central Texas
Ok thanks. So the 4.0 should solve my problem?
_________________________
Mike
LO419

Top
#12591148 - 01/22/18 08:00 PM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
grout-scout Online   content
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 7176
Loc: Boerne, Texas
Here, take your pick. I took my graphs back to 2.1 (I had it saved to a sd card already) because the newer updates had my graphs all kinds of screwed up. Save this link, but yes 4.0 should solve your issue unless your issue is a bad Ethernet cable.

ftp://software.lowrance.com

Top
#12591496 - 01/23/18 05:53 AM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
LO419 Online   content
Outdoorsman

Registered: 09/19/14
Posts: 141
Loc: Central Texas
Thanks for the link. Iím sure itís not the Ethernet cable itís new. I downloaded the 4.0 update last night so Iím going to try to load it this evening.
_________________________
Mike
LO419

Top
#12593139 - 01/24/18 05:15 AM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
LO419 Online   content
Outdoorsman

Registered: 09/19/14
Posts: 141
Loc: Central Texas
Downloaded the update to a 2GB SD card on a Mac computer says it converted to upd file but doesnít start the update when I put it in the unit. Shows up on the card, anyone have any ideas?
_________________________
Mike
LO419

Top
#12593216 - 01/24/18 07:05 AM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
javelin150 Online   content
Pro Angler

Registered: 03/19/06
Posts: 988
Loc: Waco, TX
Usually you have to unzip the file for Lowrance updates before loading it to an sd card

Top
#12593317 - 01/24/18 08:22 AM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
LO419 Online   content
Outdoorsman

Registered: 09/19/14
Posts: 141
Loc: Central Texas
How do you unzip the file? While downloading it showed as a zip file but when finished it showed as a upd file so I figured it did that on its own. Iím not real good w/computers especially a Mac but thatís all my wife and kids have.
_________________________
Mike
LO419

Top
#12593321 - 01/24/18 08:23 AM Re: Linking HDS-8 gen 2 to HDS-7 gen 2 Touch [Re: LO419]
grout-scout Online   content
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 7176
Loc: Boerne, Texas
Might be a little bit different way to install the update with the Mac, see if you did it like this.


Top
Page 1 of 3 1 2 3 >



© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide