Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Wildman1, TheMattador, Ray1216, David Brown, Bryan2014
108001 Registered Users
Top Posters
TexDawg 88596
hopalong 78895
Pilothawk 76389
John175® 67555
JDavis7873® 67390
FattyMcButterpants 60868
Derek 🐝 60239
Tritonman 57988
LoneStarSon® 54394
SkeeterRonnie 53365
facebook
Forum Stats
108001 Members
60 Forums
810928 Topics
10270471 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#12477267 - 10/24/17 01:51 PM CHIRP for HDS 12 Gen 2 Touch
Dane K. Edwards Offline
Green Horn

Registered: 04/14/17
Posts: 9
I have a Lowrance HDS 12 Gen 2 Touch. Is there any way to equip it with CHIRP?

Top
#12477849 - 10/24/17 09:13 PM Re: CHIRP for HDS 12 Gen 2 Touch [Re: Dane K. Edwards]
grout-scout Offline
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 6891
Loc: Boerne, Texas
You’d have to buy a sonar hub for it to chirp. You’d be better off waiting until the gen3’s go on closeout and getting one (sell the gen2 to recoup some of the money). Unless you find a used sonar hub cheap someplace.

Top
#12477896 - 10/24/17 09:47 PM Re: CHIRP for HDS 12 Gen 2 Touch [Re: Dane K. Edwards]
scruboak Online   content
Extreme Angler

Registered: 03/11/03
Posts: 1282
Loc: Cisco,tx
hub for sale in classifieds for gen 2 with transducer .Brand new never installed slewfoot is selling it 400 bucks .


Edited by scruboak (10/24/17 09:55 PM)

Top
#12477920 - 10/24/17 10:04 PM Re: CHIRP for HDS 12 Gen 2 Touch [Re: scruboak]
grout-scout Offline
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 6891
Loc: Boerne, Texas
Originally Posted By: scruboak
hub for sale in classifieds for gen 2 with transducer .Brand new never installed slewfoot is selling it 400 bucks .



That’s a structure scan box for side imaging, it won’t do chirp. (Unless he has another post there that I didn’t see)

Top
#12477980 - 10/25/17 12:45 AM Re: CHIRP for HDS 12 Gen 2 Touch [Re: Dane K. Edwards]
scruboak Online   content
Extreme Angler

Registered: 03/11/03
Posts: 1282
Loc: Cisco,tx
about as close as he is going to get with that unit.Chirp is built into the unit. I will move on now

Top
#12477991 - 10/25/17 01:39 AM Re: CHIRP for HDS 12 Gen 2 Touch [Re: Dane K. Edwards]
Dane K. Edwards Offline
Green Horn

Registered: 04/14/17
Posts: 9
Thanks for the help

Top
#12477995 - 10/25/17 01:54 AM Re: CHIRP for HDS 12 Gen 2 Touch [Re: Dane K. Edwards]
scruboak Online   content
Extreme Angler

Registered: 03/11/03
Posts: 1282
Loc: Cisco,tx
No problem but chirp is done from the head unit. It cannot be added. But if I had your unit I would add that box for the price.

Top
#12478163 - 10/25/17 08:54 AM Re: CHIRP for HDS 12 Gen 2 Touch [Re: Dane K. Edwards]
grout-scout Offline
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 6891
Loc: Boerne, Texas
Aye yi yie, if he buys a SONAR HUB he can get chirp sonar. He has no reason for that lss module, side imaging is already built into his graph head.

Do not buy that structure scan module and think that you’re going to get chirp, the guy above is giving you wrong info.


This is what you’d have to have for chirp on a gen 2. But it will not give you side imaging and chirp, it only does one or the other! Again, if you want chirp you are better off getting a gen3.

http://www.lowrance.com/en-US/m/Products/Sonar/SonarHub-Sounder-Module-en-us.aspx


Edited by grout-scout (10/25/17 08:57 AM)

Top
#12478237 - 10/25/17 09:39 AM Re: CHIRP for HDS 12 Gen 2 Touch [Re: Dane K. Edwards]
6BOOMER Offline
Pro Angler

Registered: 01/16/12
Posts: 922
Loc: Del Rio, Tx
^^^^
This cheers

Top



© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide