Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Gaborn73, Cypress Longhorn, mepemt, Striperopathy, TAMU13
106146 Registered Users
Top Posters
TexDawg 86643
hopalong 78748
Pilothawk 75384
JDavis7873® 67383
John175 ® 65467
FattyMcButterpants 60793
Derek 🐝 58686
Tritonman 57667
LoneStarSon® 53548
SkeeterRonnie 53057
facebook
Forum Stats
106146 Members
60 Forums
807557 Topics
10206738 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#12376110 - 08/07/17 12:32 PM Mercury Pro XS Oil Pump
StratVoodoo Offline
Outdoorsman

Registered: 04/14/15
Posts: 147
Loc: Kaufman County, TX
I've noticed a lot of feedback from folks on other boating sites regarding leaking oil pumps on Mercury Pro XS & Optimax motors. Mine (2011 Pro XS 200 w/ approximately 130 Hours) is currently in the shop for the same issue. My question is, has Mercury addressed the issues within the replacement parts (apparantly an internal O-ring), or could this possibly be a recurring issue? I understand mechanical parts wear & it's a roll of the dice on how long they'll last, just wondering if anyone has had this experience and what the longevity or the replacement is. And yes, I'm running Mercury DFI oil & have all other maintenance items performed regularly.


Edited by StratVoodoo (08/07/17 12:36 PM)

Top
#12376257 - 08/07/17 02:26 PM Re: Mercury Pro XS Oil Pump [Re: StratVoodoo]
grout-scout Offline
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 6282
Loc: Boerne, Texas
Did you try to tighten the bolts before taking it in? Mine was leaking and it was just loose bolts.

Top
#12377050 - 08/08/17 06:06 AM Re: Mercury Pro XS Oil Pump [Re: grout-scout]
StratVoodoo Offline
Outdoorsman

Registered: 04/14/15
Posts: 147
Loc: Kaufman County, TX
Originally Posted By: grout-scout
Did you try to tighten the bolts before taking it in? Mine was leaking and it was just loose bolts.
Yes sir

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide