Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
abdullah11, requejra, tsasunkawitka, OldTriton, shooter60
108888 Registered Users
Top Posters
TexDawg 89611
hopalong 78895
Pilothawk 76948
John175® 68891
JDavis7873® 67392
Derek 🐝 61288
FattyMcButterpants 60904
Tritonman 58268
LoneStarSon® 54732
Mark Perry 53641
facebook
Forum Stats
108888 Members
60 Forums
782973 Topics
10103648 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#12322906 - 07/03/17 08:49 PM Engine lost prime
j791 Offline
Outdoorsman

Registered: 03/07/12
Posts: 212
Loc: Georgetown Texas
I was running at 5000rpms when the motor abruptly shut off. I went to the prime bulb and noticed it was not holding the prime. The fuel gauge shows over half a tank. What should I trouble shoot first?

Top
#12322927 - 07/03/17 09:11 PM Re: Engine lost prime [Re: j791]
Tc24 Online   content
Pro Angler

Registered: 08/05/16
Posts: 528
Loc: Dallas texas
If it stays running as long as you keep pumping the bulb I would suspect air is getting in somewhere between the gas cap & the carbs. I had to replace my bulb earlier this year due to it going bad..


Edited by Tc24 (07/03/17 09:13 PM)
_________________________
1998 Pro Gator 160V

Top
#12322965 - 07/03/17 09:31 PM Re: Engine lost prime [Re: j791]
j791 Offline
Outdoorsman

Registered: 03/07/12
Posts: 212
Loc: Georgetown Texas
[url=[URL=http://s494.photobucket.com/user/j79129/media/IMG_9177_zpswzl2w6ey.jpg.html][/url]]Sucking sound[/url]

When I press the primer bulb, I hear and feel a sucking sound coming from the black hose in the pic

Top
#12323029 - 07/03/17 10:21 PM Re: Engine lost prime [Re: j791]
CADD Offline
Outdoorsman

Registered: 08/02/03
Posts: 235
Loc: Spring Branch, TX USA
It's probably a bad diaphragm in the fuel pump. The picture looks like a mechanical fuel pump (they operate on crankcase vacuum)
_________________________
2001 Pathfinder 2200V 150Vmax HDPI
2015 Diablo Amigo (Sand Fleck)


Top
#12323275 - 07/04/17 07:52 AM Re: Engine lost prime [Re: j791]
j791 Offline
Outdoorsman

Registered: 03/07/12
Posts: 212
Loc: Georgetown Texas
Thanks, it's really disappointing considering this is a new 2016 motor with very few hours.

Top
#12323495 - 07/04/17 10:53 AM Re: Engine lost prime [Re: j791]
j791 Offline
Outdoorsman

Registered: 03/07/12
Posts: 212
Loc: Georgetown Texas
I took off the water fuel separator filter and noticed the rubber seal had become dislodged from the top of the filter and came off? Has anyone had issues with the Yamaha filters?

Top



© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide