Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Flyrod1, Chambers0512, Clint0512, dbell47, AJP5
108467 Registered Users
Top Posters
TexDawg 89134
hopalong 78895
Pilothawk 76607
John175® 68191
JDavis7873® 67391
FattyMcButterpants 60904
Derek 🐝 60702
Tritonman 58123
LoneStarSon® 54608
SkeeterRonnie 53491
facebook
Forum Stats
108467 Members
61 Forums
777802 Topics
10032748 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#12264584 - 05/26/17 02:58 PM Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3
lmbr Offline
Outdoorsman

Registered: 06/18/16
Posts: 97
Loc: Lindale, Texas
I recently got a MG Xi5 TM and am thinking about getting a Lowrance unit. For those of you who use them I am looking at a HDS 9 Gen 2 or a HDS 7 Gen 3. Any suggestions or comments. Price is about the same. Is 7" screen OK or would 9" be better? Both are touch screen.


hooked
_________________________
Love the thump.

Top
#12264632 - 05/26/17 03:37 PM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: lmbr]
Gamblinman Online   content
TFF Team Angler

Registered: 11/26/02
Posts: 3534
Loc: Yantis, TX
ALWAYS the bigger screen.

Top
#12264867 - 05/26/17 05:50 PM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: Gamblinman]
MilesHunter Offline
Pro Angler

Registered: 03/17/13
Posts: 827
Loc: Mansfield, TX
Originally Posted By: Gamblinman
ALWAYS the bigger screen.


+100 thumb
_________________________
Miles

Top
#12264873 - 05/26/17 05:54 PM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: lmbr]
DFW-fisherman Offline
Extreme Angler

Registered: 04/01/11
Posts: 1354
Loc: DFW
Go for Gen3!

The Gen2 units is the older model; can't update them using wifi. Also, the chart update rate is just too slow compared to the Gen3; drives me batty when trying to find the structure - after locating with my sidescan on the Gen3 console unit.

I've got both a Gen2 (bow/TM, sonar only) and Gen3 (console with sidescan) networked with my Xi5, and I am constantly frustrated with the update rate on my Gen2 - which is the bow unit connected to the Xi5. When I connect the Gen3 to the Xi5 - all issues disappear! Lots of talking with Lowrance, while on the water, to try and resolve, but they can't help! Says it is cause of the older unit.

Hope my 2cents helps.

Top
#12265347 - 05/27/17 06:59 AM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: lmbr]
Gamblinman Online   content
TFF Team Angler

Registered: 11/26/02
Posts: 3534
Loc: Yantis, TX
Sorry to hear of your trouble with chart update speed. Something is wrong, whether its the unit, missing an update or a setting. I can run 80 mph and the chart on my HDS9 stays updated.

Top
#12265378 - 05/27/17 07:43 AM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: lmbr]
Muzzlebrake Offline
Extreme Angler

Registered: 12/26/14
Posts: 1664
Loc: Euless
Touch screen with the xi5
_________________________
From Genesis: "And God promised men that good and obedient wives would be found in all corners of the earth."

Then He made the earth round...and He laughed and laughed and laughed!


Top
#12265533 - 05/27/17 10:15 AM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: lmbr]
Woj Offline
Outdoorsman

Registered: 01/12/08
Posts: 143
I have a HDS 7 Touch Gen 2, The screen goes blank with absolutely no info when my boat is on plane. Very frustrating.

Top
#12265837 - 05/27/17 04:05 PM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: lmbr]
ACAMS Offline
Extreme Angler

Registered: 03/10/12
Posts: 1202
Loc: Palestine
I read every word as I hope to soon have the same dilemma!
_________________________
><\\\º>___><\\\º> http://myfolderz.com/Jigs.php_<º///><___<º///><


Free image uploader for TFF members: http://myfolderz.com/TFF/pics.php

Top



© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide