Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Marc-62, Aquillacreek76, Epp, Carlos795, Kenoel
106789 Registered Users
Top Posters
TexDawg 87559
hopalong 78854
Pilothawk 75989
JDavis7873® 67386
John175 � 66193
FattyMcButterpants 60834
Derek 🐝 59304
Tritonman 57847
LoneStarSon® 54023
SkeeterRonnie 53183
facebook
Forum Stats
106789 Members
61 Forums
867542 Topics
12327977 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#12264584 - 05/26/17 02:58 PM Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3
lmbr Offline
Outdoorsman

Registered: 06/18/16
Posts: 93
Loc: Lindale, Texas
I recently got a MG Xi5 TM and am thinking about getting a Lowrance unit. For those of you who use them I am looking at a HDS 9 Gen 2 or a HDS 7 Gen 3. Any suggestions or comments. Price is about the same. Is 7" screen OK or would 9" be better? Both are touch screen.


hooked
_________________________
Love the thump.

Top
#12264632 - 05/26/17 03:37 PM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: lmbr]
Gamblinman Online   content
TFF Team Angler

Registered: 11/26/02
Posts: 3189
Loc: Yantis, TX
ALWAYS the bigger screen.

Top
#12264867 - 05/26/17 05:50 PM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: Gamblinman]
MilesHunter Offline
Pro Angler

Registered: 03/17/13
Posts: 820
Loc: Mansfield, TX
Originally Posted By: Gamblinman
ALWAYS the bigger screen.


+100 thumb
_________________________
Miles

Top
#12264873 - 05/26/17 05:54 PM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: lmbr]
DFW-fisherman Offline
Extreme Angler

Registered: 04/01/11
Posts: 1341
Loc: DFW
Go for Gen3!

The Gen2 units is the older model; can't update them using wifi. Also, the chart update rate is just too slow compared to the Gen3; drives me batty when trying to find the structure - after locating with my sidescan on the Gen3 console unit.

I've got both a Gen2 (bow/TM, sonar only) and Gen3 (console with sidescan) networked with my Xi5, and I am constantly frustrated with the update rate on my Gen2 - which is the bow unit connected to the Xi5. When I connect the Gen3 to the Xi5 - all issues disappear! Lots of talking with Lowrance, while on the water, to try and resolve, but they can't help! Says it is cause of the older unit.

Hope my 2cents helps.

Top
#12265347 - 05/27/17 06:59 AM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: lmbr]
Gamblinman Online   content
TFF Team Angler

Registered: 11/26/02
Posts: 3189
Loc: Yantis, TX
Sorry to hear of your trouble with chart update speed. Something is wrong, whether its the unit, missing an update or a setting. I can run 80 mph and the chart on my HDS9 stays updated.

Top
#12265378 - 05/27/17 07:43 AM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: lmbr]
Muzzlebrake Offline
Extreme Angler

Registered: 12/26/14
Posts: 1652
Loc: Euless
Touch screen with the xi5
_________________________
From Genesis: "And God promised men that good and obedient wives would be found in all corners of the earth."

Then He made the earth round...and He laughed and laughed and laughed!


Top
#12265533 - 05/27/17 10:15 AM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: lmbr]
Woj Offline
Outdoorsman

Registered: 01/12/08
Posts: 136
I have a HDS 7 Touch Gen 2, The screen goes blank with absolutely no info when my boat is on plane. Very frustrating.

Top
#12265837 - 05/27/17 04:05 PM Re: Lowrance HDS-9 Gen 2 or HDS-7 Gen 3 [Re: lmbr]
ACAMS Offline
Extreme Angler

Registered: 03/10/12
Posts: 1111
Loc: Palestine
I read every word as I hope to soon have the same dilemma!
_________________________
><\\\º>___><\\\º> http://myfolderz.com/Jigs/pics.php_<º///><___<º///><


Free image uploader for TFF members: http://myfolderz.com/TFF/pics.php

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide