Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
papawfw, Helipilot, dave2017, Wander, boo75082
103612 Registered Users
Top Posters
TexDawg 84055
hopalong 75543
Pilothawk 74039
JDavis7873® 67380
John175 ® 61886
FattyMcButterpants 60638
Tritonman 57291
Derek 57035
SkeeterRonnie 52611
LoneStarSon® 52541
facebook
Forum Stats
103612 Members
61 Forums
869754 Topics
11411822 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11927913 - 11/10/16 06:25 PM Brand New Navionics Platinum Chip?
361V Online   content
TFF Team Angler

Registered: 11/21/08
Posts: 4198
Loc: somervell county
Why would a brand new Navionics Platinum chip show so much less detail than the web app shows? thanks, 361V.
_________________________

Top
#11927955 - 11/10/16 06:50 PM Re: Brand New Navionics Platinum Chip? [Re: 361V]
SteezMacQueen Online   sleepy
TFF Team Angler

Registered: 11/02/14
Posts: 3348
Loc: Red Oak, Galveston, and Pagosa...
It's isn't updated? New "old stock". Dunno. But I'd be a little irritated.
_________________________
Daiwa
Megabass
Lews



Top
#11927984 - 11/10/16 07:05 PM Re: Brand New Navionics Platinum Chip? [Re: 361V]
Wayne P. Online   content
TFF Team Angler

Registered: 11/16/10
Posts: 3544
Loc: Charlottesville, Va
Depends on which map layer you are comparing to the Web App. The Web App has Nautical Charts and Sonar Charts map layers.

The date of the maps on the card is when the card was made. Today's Web App has today's maps.

Update the card, that is what the Freshest Data program is all about.
_________________________
Humminbird Helix 12 CHIRP SI, 1198c SI, 1198c SI, ONIX 10 SI NT, Helix 7 CHIRP SI GPS G2, 360, RC-1

Top
#11927991 - 11/10/16 07:09 PM Re: Brand New Navionics Platinum Chip? [Re: 361V]
Wayne P. Online   content
TFF Team Angler

Registered: 11/16/10
Posts: 3544
Loc: Charlottesville, Va
BTW, you can see what day the maps were loaded to the card by putting it in your computer, open the drive that has the card, then click on the Navionic folder.
_________________________
Humminbird Helix 12 CHIRP SI, 1198c SI, 1198c SI, ONIX 10 SI NT, Helix 7 CHIRP SI GPS G2, 360, RC-1

Top
#11928071 - 11/10/16 08:12 PM Re: Brand New Navionics Platinum Chip? [Re: 361V]
Fisherdad58 Offline
Outdoorsman

Registered: 10/28/16
Posts: 84
Loc: Ellis County, Texas
Did you check to see if Fish N Chips and community edits are turned on in the settings?
_________________________
"Be as straight as you can be and as crooked as you have to be, for what's right"

Psalm 8

Top
#11928092 - 11/10/16 08:23 PM Re: Brand New Navionics Platinum Chip? [Re: 361V]
Fisherdad58 Offline
Outdoorsman

Registered: 10/28/16
Posts: 84
Loc: Ellis County, Texas
Ohh....Also set to US and full details on.
_________________________
"Be as straight as you can be and as crooked as you have to be, for what's right"

Psalm 8

Top
#11928421 - 11/11/16 03:22 AM Re: Brand New Navionics Platinum Chip? [Re: 361V]
photofishin Offline
Outdoorsman

Registered: 04/21/14
Posts: 118
Loc: Houston, Texas
Define "brand new"...where did you buy it? Keep in mind the online Navionics map is constantly updated...so as soon as you get the chip out of the package, it'll ask you to update it.

Top
#11928890 - 11/11/16 11:22 AM Re: Brand New Navionics Platinum Chip? [Re: photofishin]
361V Online   content
TFF Team Angler

Registered: 11/21/08
Posts: 4198
Loc: somervell county
Originally Posted By: photofishin
Define "brand new"...where did you buy it? Keep in mind the online Navionics map is constantly updated...so as soon as you get the chip out of the package, it'll ask you to update it.
Acadamy two weeks ago. Ought to be pretty "up to date"!?
_________________________

Top
#11929118 - 11/11/16 01:20 PM Re: Brand New Navionics Platinum Chip? [Re: 361V]
brewski Offline
Extreme Angler

Registered: 11/27/01
Posts: 1089
Loc: southlake, tx, u.s.
I believe fisherdad58 is right, but I would like to know what they mean and why those settings need to be changed? thanks

Top
#11929950 - 11/11/16 11:44 PM Re: Brand New Navionics Platinum Chip? [Re: brewski]
Fisherdad58 Offline
Outdoorsman

Registered: 10/28/16
Posts: 84
Loc: Ellis County, Texas
Originally Posted By: brewski
I believe fisherdad58 is right, but I would like to know what they mean and why those settings need to be changed? thanks


My guess would be so you have the choice to gain or sacrifice memory efficiency for trails, routes, waypoints, etc... just a guess tho.

Top



© 1998-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide