Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
jellyworker, slugtooth, Sineypem, KCK, radiomangrant
105927 Registered Users
Top Posters
TexDawg 86367
hopalong 78625
Pilothawk 75181
JDavis7873® 67382
John175 ® 65077
FattyMcButterpants 60793
Derek 🐝 58509
Tritonman 57653
LoneStarSon® 53416
SkeeterRonnie 53014
facebook
Forum Stats
105927 Members
60 Forums
854994 Topics
12174018 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11868571 - 10/06/16 08:33 PM Mercury 200 efi running hot
Badbassdad Offline
Outdoorsman

Registered: 08/30/16
Posts: 28
Loc: Fort Worth TX.
I have a 97 mercury 200 efi, I have had it for 6 weeks. it runs great when we get it off the trailer and get on plane... but after a couple of runs it "bogs" down... only gets to about 2k rpm.. and hesitates... for a few minutes and then goes back and forth... alarm works when we turn the key on but no beeps after we get going... I dont know what it is...

Top
#11868634 - 10/06/16 09:26 PM Re: Mercury 200 efi running hot [Re: Badbassdad]
rongleaves Offline
Outdoorsman

Registered: 05/17/16
Posts: 148
Loc: Sunnyvale,Tx
Completely misread this post.....sorry, my comment was totally irrelevant.


Edited by rongleaves (10/07/16 11:08 PM)

Top
#11868707 - 10/06/16 11:16 PM Re: Mercury 200 efi running hot [Re: Badbassdad]
Curtbass Online   content
Extreme Angler

Registered: 04/17/15
Posts: 1065
Loc: Grand Prairie, Tx
When's the last time thermostats were replaced? Poppet valve? Water pump impeller? I've got a guru Merc mechanic if you want to pm me. Just rebuilt my 94' 2.5 200 Efi...
_________________________
'98 Tr20 Triton completly updated & rigged, 05 Magnum c-channeltrailer
'94 Merc 200Xri completly rebuilt & noseconed/low water pickup lower unit.

Top
#11868929 - 10/07/16 08:33 AM Re: Mercury 200 efi running hot [Re: Badbassdad]
boatman025 Offline
Angler

Registered: 07/16/10
Posts: 481
Loc: McKinney
I could look at it for you Im on west side of McKinney
_________________________
Hughes Marine Service
McKinney ,Texas

Top
#11870228 - 10/07/16 08:33 PM Re: Mercury 200 efi running hot [Re: Badbassdad]
OPTI Offline
Extreme Angler

Registered: 06/23/04
Posts: 1422
Loc: Benbrook Tex
Possible ignition problem. Switch box or trigger you say it goes back and fourth is a gradual or instant change if gradual it is a fuel problem and if it is a instant change it is ignition.If it was a heat problem you would get a warning and if it was heat it would bog down till it quit running and it would not pick up and run if it was heat. One other thing if you have a gray fuel line running to engine the inner liner could be collapsing and blocking fuel flow.....OPTI


Edited by OPTI (10/07/16 08:34 PM)

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide