Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
legend211alpha, Bill51, joelgraphics, BeardedBassin, TexasTwoGunz
105439 Registered Users
Top Posters
TexDawg 85609
hopalong 78097
Pilothawk 74935
JDavis7873® 67382
John175 ® 64326
FattyMcButterpants 60667
Derek 🐝 58029
Tritonman 57517
LoneStarSon® 53055
SkeeterRonnie 52940
facebook
Forum Stats
105439 Members
60 Forums
848278 Topics
12090373 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11814539 - 09/06/16 10:30 AM Anyone have this issue with their XI5?
Dadsthatlove2fish Offline
Outdoorsman

Registered: 08/10/15
Posts: 128
Has anyone experienced this problem with their XI5?

I only used this thing like 4-5 times this last time I noticed when I put it in stowed position and moved to my next spot when the front of my bass boat went up water was coming out of the head of the trolling motor. When I went out this weekend and tried to use it, I hit the propeller button and it shuts off right away propeller light turns off and battery turns red. But in my drive way when I put it down it works fine spins and propeller going full speed, took it back out and same problem happened when in water. I called MotorGuide and they said it might be the control board in the head because water got in it like the seal went bad. Has anyone had any issues like this?
_________________________
God said to them, “Be fruitful and multiply and fill the earth and subdue it and have dominion over the fish of the sea and over the birds of the heavens and over every living thing that moves on the earth.” Genesis 1:28

Top
#11814636 - 09/06/16 11:37 AM Re: Anyone have this issue with their XI5? [Re: Dadsthatlove2fish]
FujiFish47 Offline
Outdoorsman

Registered: 06/11/11
Posts: 239
Loc: Fort Worth, TX
I have had mine since March and used it a ton. I have not had any issues with the XI5
_________________________
Life's Short Fish It!

Top
#11815300 - 09/06/16 06:27 PM Re: Anyone have this issue with their XI5? [Re: Dadsthatlove2fish]
Bobby Milam Online   content
Extreme Angler

Registered: 07/13/14
Posts: 2607
Loc: Arlington
It's s known issue and common in that trolling motor. Hard that it will short out the board. Hopefully you are under warranty

Top
#11816205 - 09/07/16 09:55 AM Re: Anyone have this issue with their XI5? [Re: Dadsthatlove2fish]
TSBobcat Offline
Outdoorsman

Registered: 07/15/16
Posts: 30
Two posts like this before yours. The one below was sent to me when I asked about water/oily water coming from the base of my unit. I've never had any water coming from the head of the unit but it sounds like its a common issue

http://texasfishingforum.com/forums/ubbthreads.php/topics/11809071/Re:_Motorguide_xi5_-_water_in_#Post11809071

Top
#11816299 - 09/07/16 11:02 AM Re: Anyone have this issue with their XI5? [Re: Dadsthatlove2fish]
Dadsthatlove2fish Offline
Outdoorsman

Registered: 08/10/15
Posts: 128
I think I just got water getting into the lower unit is all. I talked to a repair shop he said that the xi5 has a shut off mechanism built in to prevent further damage when water gets in it just shuts down. Will see. They dont have a local authorized MG shop in Austin closest one is 45 minutes in Harker Heights.
_________________________
God said to them, “Be fruitful and multiply and fill the earth and subdue it and have dominion over the fish of the sea and over the birds of the heavens and over every living thing that moves on the earth.” Genesis 1:28

Top
#11829185 - 09/14/16 06:20 PM Re: Anyone have this issue with their XI5? [Re: Dadsthatlove2fish]
voodew Offline
Outdoorsman

Registered: 03/07/15
Posts: 76
I have had mine for well over 1.5 yrs - use it a few times a week......most of the day and never had an issue --- sounds like a bad unit

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide