Main Menu
Newest Members
powercat18, Kroppie, wharbylgarbyll, DRDawn, Gary Chandler
107417 Registered Users
Top Posters
TexDawg 88142
Pilothawk 76211
JDavis7873® 67390
John175® 66848
FattyMcButterpants 60846
Derek 🐝 59793
Tritonman 57928
LoneStarSon® 54257
SkeeterRonnie 53303
Mark Perry 51841
Forum Stats
107417 Members
60 Forums
854710 Topics
12193408 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11797662 - 08/26/16 01:41 AM Ranger Boat Gas Gauge
Fishbonz Online   content
TFF Team Angler

Registered: 12/30/08
Posts: 4924
Loc: Desoto,Tx. Dallas county
I have an older Ranger Bass boat (361V)that`s pushed by a 150 merc blk max that runs like a scalded dog.I don`t know what pitch the prop is but with just myself seated in it,and a flat calm lake ,it will do 50+.The previous owner told me he had opened the bores up on the motor.(what ever that means)Anyway, Everything on the instrument panel works just fine but the GAS gage bounces back and forth. Has anyone else had a similar experience with your gages? Is it an Electrical grounding issue? noidea

#11797738 - 08/26/16 06:23 AM Re: Ranger Boat Gas Gauge [Re: Fishbonz]
2015fordnut Offline
Extreme Angler

Registered: 06/24/09
Posts: 1863
Loc: Garland, TX
Could be a grounding issue or a loose connection. The tank float mechanism is a rheostat that varies the resistance on the grounded side of the gage an could have some debris or trash on it. Does it bounce around sitting still? I would first check connections make sure they are clean and tight before running it almost out of fuel and removing the float.

#11797759 - 08/26/16 06:50 AM Re: Ranger Boat Gas Gauge [Re: Fishbonz]
don the angler Online   content

Registered: 09/05/01
Posts: 5092
Loc: Dallas,Texas,USA
Probably is the fuel sending unit. Mine was doing the same thing. It is a simple job to replace.
Lake Lewisville
We Were There Yesterday!

#11798457 - 08/26/16 12:45 PM Re: Ranger Boat Gas Gauge [Re: don the angler]
Stump jumper Offline
TFF Celebrity

Registered: 04/19/04
Posts: 7810
Loc: Rockwall
Originally Posted By: don the angler
Probably is the fuel sending unit. Mine was doing the same thing. It is a simple job to replace.
That is what I would guess too. My 375V has dual tanks and the left one stuck after the tank sat empty for a while. I filled the tank up and one day it started working again. I was just about to replace it. One nice thing about dual tanks is you know whether it is the gauge or the sender. That is unless both sender go bad at once.
2200 Bay Champ/200 Mercury Optimax
2017 Tundra TSS 4x4 Crewmax 5.7L

#11878140 - 10/12/16 09:38 PM Re: Ranger Boat Gas Gauge [Re: Fishbonz]
lcbl75771 Offline
Extreme Angler

Registered: 03/20/03
Posts: 1304
Loc: Lindale, TX
I have a 92 361v. I was having that issue, so I replaced the sending units and it corrected the problem.


© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide