Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Kslw, Farndog361, WYOYYZ, PondChamp, Justin, Texas
105177 Registered Users
Top Posters
TexDawg 85237
hopalong 77715
Pilothawk 74810
JDavis7873® 67382
John175 ® 63781
FattyMcButterpants 60667
Derek 🐝 57791
Tritonman 57476
SkeeterRonnie 52918
LoneStarSon® 52909
facebook
Forum Stats
105177 Members
60 Forums
845155 Topics
12050521 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11783794 - 08/18/16 08:59 AM HDS 12 Gen 3 Issue
jgf131/tx Offline
Outdoorsman

Registered: 09/20/11
Posts: 184
Loc: Hemphill, Tx
Just installed 2 new HDS 12s on my boat. Took it out today and works .....but. It seems that the down and side imaging stops, then starts back up. When going up a ridge for example it will look like stair steps.

any help will be appreciated
_________________________
jgf131/tx

Top
#11783994 - 08/18/16 10:52 AM Re: HDS 12 Gen 3 Issue [Re: jgf131/tx]
Basser4$ Offline
Green Horn

Registered: 03/07/16
Posts: 2
The only time I see Stair steps on mine is when I adjust the range. Check to see if your range is set on automatic. Auto is ok in Downscan, but I always adjust my side image to about 3 times the depth usually on 50 or 60. There is also a software update available.

Top
#11784255 - 08/18/16 01:06 PM Re: HDS 12 Gen 3 Issue [Re: jgf131/tx]
the skipper Online   content
Extreme Angler

Registered: 07/04/11
Posts: 2235
Loc: nederland, TX
Make sure your ping rates aren't maxed out. Just what I've heard.

Top
#11784516 - 08/18/16 03:08 PM Re: HDS 12 Gen 3 Issue [Re: jgf131/tx]
jgf131/tx Offline
Outdoorsman

Registered: 09/20/11
Posts: 184
Loc: Hemphill, Tx
Thanks guys
Anyone know how to reset to factory settings?
_________________________
jgf131/tx

Top
#11784657 - 08/18/16 04:36 PM Re: HDS 12 Gen 3 Issue [Re: jgf131/tx]
OzzieFish Offline
Extreme Angler

Registered: 02/24/03
Posts: 2948
Loc: Carrollton, TX USA
Slade Dougharty sure does...

Top
#11784702 - 08/18/16 05:07 PM Re: HDS 12 Gen 3 Issue [Re: jgf131/tx]
JacksonBean Offline
TFF Team Angler

Registered: 06/23/10
Posts: 3176
Loc: Greenville, TX


When is the last time they've been on WiFi and had the latest update?

Be sure your software is current... That's step one.

Top
#11784987 - 08/18/16 08:35 PM Re: HDS 12 Gen 3 Issue [Re: jgf131/tx]
jfdawson Online   happy
Pro Angler

Registered: 06/21/05
Posts: 875
Loc: Frisco, Texas
I think to restore to factory settings it's:

Pages/Settings/Advanced/Restore Factory default.

Top
#11789052 - 08/21/16 02:37 PM Re: HDS 12 Gen 3 Issue [Re: jgf131/tx]
Dude Lebowski Offline
Angler

Registered: 01/04/11
Posts: 482
Loc: Spring, TX
Just send them to me. I could use some spares. roflmao
_________________________

Top
#11789949 - 08/22/16 07:57 AM Re: HDS 12 Gen 3 Issue [Re: jgf131/tx]
**TheLoneRanger** Offline
Angler

Registered: 09/29/12
Posts: 332
Loc: Palestine TX
I believe that's normal... It's just adjusting the ducer beam width that you see... If it's what I think you are describing then it's normal... You have the range set to auto?? Right??

Top
#11790075 - 08/22/16 08:57 AM Re: HDS 12 Gen 3 Issue [Re: **TheLoneRanger**]
JacksonBean Offline
TFF Team Angler

Registered: 06/23/10
Posts: 3176
Loc: Greenville, TX
Originally Posted By: **TheLoneRanger**
I believe that's normal... It's just adjusting the ducer beam width that you see... If it's what I think you are describing then it's normal... You have the range set to auto?? Right??



I don't think he's referring to the steps you see under lake floor on occasion. He mentions stopping and starting.

I've seen the steps down under the bottom on the auto depth adjust but my guess is that he's talking about the screen not registering the bottom.

Top
#11790085 - 08/22/16 09:00 AM Re: HDS 12 Gen 3 Issue [Re: jgf131/tx]
grout-scout Online   content
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 5953
Loc: Boerne, Texas
One quick question... Do you also have the 2d sonar transducer hooked up?

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide