Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
killerfishcustom, Kidswift, ReidGoff, Gary Roberts, Granbry
102696 Registered Users
Top Posters
TexDawg 82836
hopalong 74345
Pilothawk 73398
JDavis7873® 67377
FattyMcButterpants 60518
John175 ® 59853
Tritonman 56789
Derek 56400
SkeeterRonnie 52444
LoneStarSon® 52203
facebook
Forum Stats
102696 Members
61 Forums
858555 Topics
11262915 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11755079 - 08/02/16 12:35 PM Lowrance Networking
bbuchanan Offline
Green Horn

Registered: 05/11/16
Posts: 18
I have two HDS 9's that are networked together and I want to add another unit on my console. I noticed that there is only 1 port on back for networking so my questions is how do you network all three together? Spliiter?

Top
#11755164 - 08/02/16 01:33 PM Re: Lowrance Networking [Re: bbuchanan]
Jones Trolling Motor Offline
Angler

Registered: 05/01/11
Posts: 428
Loc: NE Texas/SW Arkansas
Are you wanting to share waypoints with the third unit, or share transducers also. If it's waypoints, then a NMEA with a "T" will connect the new one to the other two. For Eithernet, you will need the NEP-2 expansion port.
_________________________

www.jonestrollingmotor.com
texarkana, Ark/Tx

Top
#11755269 - 08/02/16 03:07 PM Re: Lowrance Networking [Re: bbuchanan]
grout-scout Online   content
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 5414
Loc: Boerne, Texas
I think the 9 has 2 Ethernet ports, doesn't it?

Top
#11755578 - 08/02/16 06:30 PM Re: Lowrance Networking [Re: bbuchanan]
bbuchanan Offline
Green Horn

Registered: 05/11/16
Posts: 18
I want to share waypoints and transducer. My 9's are flush mounted so I have never seen the back of them. I have a hds 7 on my pontoon and it only has 1 Ethernet port so I assumed all hds only had 1 port.

Top
#11755763 - 08/02/16 08:11 PM Re: Lowrance Networking [Re: bbuchanan]
grout-scout Online   content
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 5414
Loc: Boerne, Texas
No sir, the 7 does indeed have just 1 port; but the 9 & 12 both have 2 enet ports.

Top
#11756120 - 08/03/16 05:12 AM Re: Lowrance Networking [Re: bbuchanan]
Dayne Offline
Extreme Angler

Registered: 12/16/06
Posts: 2872
As usual the scout is correct. Ethernet from the 7 to either 9 should get you what you want.

Top
#11756546 - 08/03/16 10:13 AM Re: Lowrance Networking [Re: bbuchanan]
Jones Trolling Motor Offline
Angler

Registered: 05/01/11
Posts: 428
Loc: NE Texas/SW Arkansas
Correct -- I didn't read "9", the 9's do have dual eithernet ports so they can be daisy chained
_________________________

www.jonestrollingmotor.com
texarkana, Ark/Tx

Top
#11756823 - 08/03/16 01:17 PM Re: Lowrance Networking [Re: bbuchanan]
bbuchanan Offline
Green Horn

Registered: 05/11/16
Posts: 18
Thanks for the help!!!

Top



© 1998-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide