Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
MJS34, BigBen_TX, Tom_Doe, Vince TRG, Tony Funes
106386 Registered Users
Top Posters
TexDawg 86952
hopalong 78792
Pilothawk 75584
JDavis7873® 67385
John175 ® 65747
FattyMcButterpants 60793
Derek 🐝 58898
Tritonman 57724
LoneStarSon® 53721
SkeeterRonnie 53105
facebook
Forum Stats
106386 Members
61 Forums
812211 Topics
10254568 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11717213 - 07/11/16 03:36 PM Lowrance HDS Question
bbuchanan Offline
Green Horn

Registered: 05/11/16
Posts: 19
I recently purchased a HDS7 Gen2 to go with XI5 on pontoon. First time using it I had no problems. I updated the software and used it that same day with no problems, 2nd day when turned on it just kept rebooting never actually working and would not let me turn unit off. Call lowrance and they had me do a soft reboot and it worked fine for the rest of the weekend. Fast forward to this weekend..... Morning trip had no issues, afternoon trip it did the same rebooting issue. I tried to do soft reboot and that didn't fix it so I ended up googling it because lowrance was closed and I did a hard reboot and it worked fine the rest of the day but I lost all my waypoints. Has anyone else had these problems? I guess the question is "Is this going to be a reccuring problem or did the hard boot probably fix the problem?". If anyone has had issues like this I would sure appreciate the feedback. Thanks

Top
#11717763 - 07/11/16 09:03 PM Re: Lowrance HDS Question [Re: bbuchanan]
Dayne Online   content
Extreme Angler

Registered: 12/16/06
Posts: 2987
If the hard reset didn't fix it send it back.

Top
#11717914 - 07/11/16 10:09 PM Re: Lowrance HDS Question [Re: bbuchanan]
jfdawson Offline
Pro Angler

Registered: 06/21/05
Posts: 898
Loc: Frisco, Texas
Before sending it back, I would install the latest update. Could be a corrupt SW file. also, do a factory reset ( which is NOT a soft or hard reset ).

Top
#11719096 - 07/12/16 03:09 PM Re: Lowrance HDS Question [Re: jfdawson]
UJC Offline
Extreme Angler

Registered: 01/12/07
Posts: 1994
Loc: Plano, TX
Originally Posted By: jfdawson
Before sending it back, I would install the latest update. Could be a corrupt SW file. also, do a factory reset ( which is NOT a soft or hard reset ).


I can't find info on Factory reset. How do you do Factory reset?
_________________________
LIVE PURPLE LOVE GOLD
Jimmy

Top
#11719501 - 07/12/16 07:50 PM Re: Lowrance HDS Question [Re: bbuchanan]
jfdawson Offline
Pro Angler

Registered: 06/21/05
Posts: 898
Loc: Frisco, Texas
I think it's under Settings/Sonar or Settings- then Advanced. It should say restore factory defaults. As I stated too, the Software can get corrupted and require a new install. The 5.0 and 5.5 were specific updates to handle your trolling motor.

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide