Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Gary D Watters, Don Dison, loop, Gadawgs, urosenara
102734 Registered Users
Top Posters
TexDawg 82890
hopalong 74407
Pilothawk 73445
JDavis7873® 67377
FattyMcButterpants 60518
John175 ® 59917
Tritonman 56835
Derek 56439
SkeeterRonnie 52463
LoneStarSon® 52225
facebook
Forum Stats
102734 Members
61 Forums
859320 Topics
11273503 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11701198 - 07/02/16 12:51 PM 150 hp merc efi
rlfisher Offline
Angler

Registered: 04/02/12
Posts: 357
Loc: Valley View Texas
Motor runs rough but does not die fishing Roberts yesterday and alarm kept going off stopped checked what I could on lake has oil and working [censored] hole has good stream of water alarm sounds at all speeds and just sitting with motor running but is intermittent goes off then silent then back on anyone know where to start looking for problems thanks for your help

Top
#11701220 - 07/02/16 01:16 PM Re: 150 hp merc efi [Re: rlfisher]
gary purdy Offline
TFF Guru

Registered: 05/24/03
Posts: 10536
Loc: Littlefield Tx & Lake A. H. US...
First is the alarm constant horn or an intermittent beep? Water in the fuel? Pull cowling and check red light warning for water.
_________________________
“The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without doing anything” GOD IS GOOD

Top
#11701572 - 07/02/16 05:23 PM Re: 150 hp merc efi [Re: rlfisher]
rlfisher Offline
Angler

Registered: 04/02/12
Posts: 357
Loc: Valley View Texas
Most of the time it was a continuous horn blow I could slow down in speed and then it would beep five or six times then stop going slow 2500 rpm or lower it just beep speed up continue long soild sound

Top
#11703645 - 07/04/16 09:00 AM Re: 150 hp merc efi [Re: rlfisher]
Muzzlebrake Offline
Extreme Angler

Registered: 12/26/14
Posts: 1004
Loc: Euless
My 2003 150efi did the same thing the other day. I was running 5600 rpm for about a mile and the alarm started screaming. Engine started and idled fine but missed and cut out at about 3500rpm just before getting on pad. Limped back to ramp and loaded up. Engine block was real hot to touch. Checked compression and still have 125psi in all 6 holes. Changed plugs and back flushed engine when I got home. Looked like I blew out a bunch of sand and dirt and the tell tale stream increased a bunch. My oil reservoir is still full. Haven't been back out to test but hoping the fail safes of the computer cause the engine missing and cutting out and it will be OK after the maintenance and cooling off.
_________________________
Infidel and proud of it.

From Genesis: "And God promised men that good and obedient wives would be found in all corners of the earth."

Then He made the earth round...and He laughed and laughed and laughed!

Top
#11703829 - 07/04/16 11:21 AM Re: 150 hp merc efi [Re: rlfisher]
TLW Offline
Extreme Angler

Registered: 11/16/06
Posts: 2004
Loc: ft worth
Originally Posted By: rlfisher
Most of the time it was a continuous horn blow I could slow down in speed and then it would beep five or six times then stop going slow 2500 rpm or lower it just beep speed up continue long soild sound


overheat!... put a complete water pump kit in it....


Edited by TLW (07/04/16 11:22 AM)

Top
#11704291 - 07/04/16 04:55 PM Re: 150 hp merc efi [Re: rlfisher]
bronco71 Offline
Extreme Angler

Registered: 02/05/06
Posts: 1049
Loc: Farmers Branch/Sulphur Bluff
water pump or thermostats

Top
#11704490 - 07/04/16 08:04 PM Re: 150 hp merc efi [Re: rlfisher]
rlfisher Offline
Angler

Registered: 04/02/12
Posts: 357
Loc: Valley View Texas
Thanks everyone going to put water pump kit and two new thermostats in it

Top



© 1998-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide